جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳

Friday, 19 April , 2024

ماسک در مناطق محروم خوزستان توزیع شود

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تاکید بر اینکه در مناطق محروم باید ماسک توزیع شود، گفت: کلیه سازمان‌ها، ارگان‌ها و خیرین باید همکاری کنند تا پویش «من ماسک می زنم» به راحتی در همه مناطق محقق شود.

فرهاد ابول نژادیان عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با محوریت “کمپین اطلاع رسانی استفاده از ماسک در بحران کرونا” ، اظهار کرد: از یک هفته گذشته تا کنون تست را تنها برای افراد علامت دار، بالای ۶۰ سال و دارای بیماری زمینه‌ایم انجام می‌دهیم.

وی افزود: این تصمیم بر اساس شرایط مالی کشور و اینکه هر تست ۲۲۰ هزار تومان برای دانشگاه علوم پزشکی هزینه دارد گرفته شد ضمن اینکه زمانی تست برای همه انجام می شود که بیماری پخش نشده باشد اما زمانی که  بیماری گسترش پیدا کند از نظر علم توجیهی ندارد که از افراد بدون علامت نیز تست گرفته شود.

 ماسک تا ۹۵ درصد از انتشار ویروس جلوگیری می‌کند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تاکید بر اینکه استفاده همگانی از ماسک تا ۹۵ درصد از انتشار ویروس جلوگیری می‌کند، گفت: البته استفاده از ماسک به تنهایی کافی نیست و باید از حضور در  تجمعات، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شستن دست‌ها را مدنظر داشته باشیم.

ابول‌نژادیان در رابطه با عملکرد سامانه ۴۰۳۰ ، عنوان کرد:  در گذشته ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ( ره) به عنوان تامین کننده مالی، هزینه  این سامانه را به مخابرات پرداخت می‌کرد اما اکنون این موضوع کمرنگ شده است.

وی با بیان اینکه با درخواست تعطیلی ها موافقت نشد، گفت: به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی ستاد ملی کرونا با تعطیلی موافقت نکرد از طرفی تصمیم‌گیری در خصوص تعطیلی در اختیار ستاد کرونای استانی نیست و این ستاد مجوز تعطیلی ندارد.

به دلیل مسائل اقتصادی با تعطیلی موافقت نشد

ابول‌نژادیان افزود: ما درخواست تعطیلی را هم داده بودیم اما با آن موافقت نشد و تنها با ایجاد محدودیت در گروه‌های سه و چهار که شامل فعالیت های پرخطر از جمله باشگاه های ورزشی، کلاس های و آزمون های حضوری و مراکزی که احتمال تجمع در آن ها بالا است مانند آرایشگاه ها موافقت شد.

وی با بیان اینکه شهرهای قرمز استان  از ۹ شهر به ۱۲ شهر افزایش پیدا کرد، عنوان کرد: در هفته گذشته وضعیت اهواز زرد گزارش شد اما طبق آخرین بررسی‌ها روز گذشته به نارنجی یعنی وضعیت پرخطر تغییر پیدا کرد.

ابول‌نژادیان گفت:  تا اسفند ماه سال گذشته کارخانه  تولید ماسک در استان نداشتیم اما در حال حاضر ۱۳ کارگاه مجوز موقت سه ماهه برای تولید ماسک در استان دارند.

وی افزود: در کل کشور نیز در اسفندماه در مجموع ۱۴ کارخانه تولید ماسک  وجود داشت و روزانه ۷۰۰ هزار ماسک تولید می‌کردند به همین دلیل به سختی نیاز کارکنان مراکز بهداشتی استان از خارج ازخوزستان تهیه می‌شد این در حالی بود که روزانه به سه تا چهار هزار ماسک N95 در بیمارستان ها نیاز داشتیم.

ابول‌نژادیان با اشاره به ممنوعیت خروج ماسک تولیدی استان‌ها  توسط دادستان و استانداران استان‌های مختلف در کشور، بیان کرد: در این شرایط ما مجبور شدیم از یکی از استان‌های شمالی پارچه ماسک، فیلتر و کش ماسک را جداگانه خریداری و به شهریار بفرستیم تا از آن جا آماده شوند و با پرواز به اهواز ارسال کنند و گاهی به دلیل تاخیر پرواز برای شیفت عصر ماسک نداشتیم اما آن شرایط را مدیریت کردیم.

روزانه ۴۰۰ هزار ماسک در خوزستان تولید می شود

وی افزود: در حال حاضر روزانه ۴۰۰ هزار ماسک در خوزستان تولید می شود علاوه بر  این وارادات ماسک از استان‌های دیگر نیز انجام می‌شود اما صادرات ماسک به استان های دیگر ممنوع اعلام شده است.

ابول‌نژادیان با بیان اینکه  از طرف رئیس جمهور  متولی تامین ماسک سازمان صمت هر استان تعیین شده است، گفت: ۷۰، ۸۰ درصد جامعه توان خریداری ماسک را دارند اما از آن استفاده نمی‌کنند.

وی بیان کرد: بر اساس اعلام وزیر صمت  روزانه ۴ میلیون ماسک در کشور تولید می‌شود و واردات  ماسک به کشور نداریم.

وی با تاکید بر اینکه در مناطق محروم باید ماسک توزیع شود، گفت: در این خصوص کلیه سازمان‌ها،  ارگان‌ها و خیرین باید همکاری کنند تا پویش «من ماسک می‌زنم» به راحتی برای مردم محقق شود،  دانشگاه علوم پزشکی نیز این آمادگی را دارد تا از محل درآمدهای اختصاصی خود روزانه تعدادی ماسک را در بین مردم توزیع کند.

ابول‌نژادیان افزود: انتظار می‌رود مردمی که توان اقتصادی دارند به افرادی که توان خرید ماسک را ندارند کمک کنند ویا ماسک هدیه دهند.

وی بیان کرد: حدود یک هفته گذشته روزانه تعداد بستری‌های مبتلا به کرونا ۲۰ تا ۳۰ نفر کاهش یافته که در مجموع حدود ۲۰۰ نفر از آمار بیماران بستری ما کم شده است.

ابول‌نژادیان گفت: بسیاری از استان‌های کشور  به ازای هر یک هزار نفر ۲ یا سه تخت بیمارستانی دارند اما در استان چنانچه به ازای هر یک هزار نفر دو تخت داشته باشیم یعنی  به پنج هزار تخت دیگر در استان نیاز است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار