توصیههای یک مشاور برای آنها که میخواهند پشت کنکور بمانند
مجتبی احمدی ، اظهار کرد: پس از اعلام نتایج و رتبههای کنکور، هزاران داوطلب از نتیجه به دست آمده ناراضی هستند. ممکن است یک داوطلب استعداد و توانایی کافی داشته اما به دلیل استفاده نکردن از زمان به اندازه کافی، نتیجه دلخواه را کسب نکرده باشد و یا برنامهریزی درستی نداشته است. این دسته از داوطلبان معمولا پشت کنکور میمانند.
وی گفت: پشت کنکور ماندن نیاز به چند پیشزمینه دارد؛ اگر خود دانشآموز، خانواده و مشاورش به این نتیجه رسیدهاند که او دارای چند پیش شرط است، میتواند برای کنکور سال بعد تلاش کند.
این مشاور تحصیلی با اشاره به این پیششرطهای مهم گفت: مهمترین نکته این است که داوطلب سختکوش باشد؛ بالاخره درس خواندن کار دشواری است و اینکه گفته میشود درس خواندن آسان است، سخن نادرستی است. مطالعه به صورت مستمر به مدت یک سال کار دشواری است و نیاز به استقامت، تلاش، تداوم و کوشش دارد، پس دانشآموزی میتواند وارد این مسیر شود که سختکوش باشد و تنبل نباشد.
احمدی بیان کرد: اراده داشتن میتواند در موفقیت پشت کنکوریها خیلی کمککننده باشد؛ وقتی توانایی و استعداد در کنار اراده قوی قرار بگیرند میتوانند نتیجه به دست آمده گذشته را جبران کنند. بنابراین داوطلب باید تصمیم بگیرد که با تلاش، تداوم و اراده به موفقیت برسد.
داوطلب، محکوم به پیشروی طبق برنامه است
وی ادامه داد: داوطلب پشتکنکوری باید اهل برنامهریزی باشد؛ متاسفانه تعداد زیادی از افراد نمیتوانند زندگی خود را بر اساس برنامهریزی درست پیش ببرند و برنامهها را در زندگیشان پیادهسازی کنند اما داوطلبی که میخواهد برای کنکور آینده آماده شود، محکوم به پیش رفتن طبق برنامه است.
این مشاور تحصیلی گفت: دانشآموزان زیادی وجود دارند که میگویند ساعات مطالعه بالایی دارند اما نزدیک به کنکور با چهار پنج کتاب خوانده نشده مواجه میشوند. این در حالی است که اگر برنامهریزی درست و اصولی باشد و محدودیت محتوا و زمان داشته باشد، به راحتی میتواند اجرا شود و چنین شرایطی پیش نیاید.
وی در خصوص شرایط داوطلبان پسر گفت: پیش شرطی نیز برای پسران وجود دارد؛ باید به دفتر پیشخوان دولت مراجعه کنند تا برای خدمت سربازی غایب به حساب نیایند زیرا در غیر این صورت حتی با وجود قبول در کنکور سال آینده، نمیتوانند وارد دانشگاه شوند.
مزایای پشت کنکور ماندن
احمدی تاکید کرد: پشت کنکور ماندن مزایایی دارد؛ داوطلب دیگر دانشآموز نیست و امتحان نهایی ندارد و زمانی که در گذشته برای مدرسه رفتن صرف میکرد، حالا میتواند صرف مطالعه کنکور کند. این داوطلب، امتحانات نهایی را گذرانده است و با توجه به اینکه روش مطالعه امتحان نهایی با کنکور متفاوت است، زمان بیشتری را میتواند به مطالعه کنکوری اختصاص دهد بنابراین فرصت بیشتری برای تمرین، تکرار و تحلیل کتابهای درسی و تستها وجود دارد.
وی افزود: همچنین داوطلب تجربه خوبی از کنکور سال گذشته دارد؛ میتواند وضعیت خود را در آزمون گذشته تحلیل و ارزیابی کند و بر اساس آن، اشکالات و یا کم کاریها را رفع و جبران کند.
با بحرانهای روحی پشت کنکور چه باید کرد؟
این مشاور تحصیلی ادامه داد: البته پشت کنکور ماندن معایبی هم دارد و امکان خستگی در آن وجود دارد. بهترین کاری که میتوان کرد این است که استمرار و مداومت کرد که از یک طرف موجب ایجاد تعادل بین خواندن کتاب درسی و تستی میشود و از طرف دیگر خستگی را رفع میکند.
وی افزود: دانشآموز ممکن است در این دوره دچار بحران روحی، استرس و فشار عاطفی شود. در این برهه زمانی خانواده مهمترین نقش را ایفا میکند؛ خانواده باید کنار فرزند خود باشد و از او حمایت کند تا استرسها و بحرانها را پشت سر بگذراد.
احمدی در خصوص تغییر و یا خرید منابع درسی جدید گفت: خرید کتابهای درسی جدید به وضعیت مالی شخص و مقداری که میتواند هزینه کند بستگی دارد. با توجه به اینکه در دو سال اخیر شرایط کنکور و سوالات تغییر کرده است پس بهتر است داوطلب از کتابهای چاپ جدید استفاده کند. البته پیشنهاد میشود برای کم کردن هزینه و بار مالی و کمک به خانوادهها، از کتابهای دوستان و آشنایانی که قبول شدهاند، استفاده شود.
وی بیان کرد: باید توجه کرد که داوطلب تنها میتواند از کتابها و منابع امسال و سال گذشته استفاده کند زیرا محتوای کنکور و منابع درسی در این دو سال اخیر تغییر جدی کردهاند.
آیا وجود مشاور ضروری است؟
این مشاور تحصیلی گفت: با توجه به نکات گفته شده، داوطلب باید ۱۲ ماه درس بخواند و از نظر آموزشی نیز به برنامهریزی درست نیاز دارد پس باید تکنیکها و روشهای صحیح برنامهریزی، مطالعه و تستزنی را بداند و از طرف دیگر ممکن است دچار خستگی و یا بحرانهایی از جمله افسردگی و بیانگیزگی شود پس حتما باید یک پشتیبان آگاه در کنار او باشد.
برچسبها: