کارشناسان درباره تبدیل پل سفید به پیاده راه چه میگویند
به گزارش خوزآنلاین به نقل از خبرگزاری فارس از اهواز، در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۱۲ ساخت یک پل جدید روی رودخانه کارون برای تسهیل عبور و مرور مردم شهر اهواز به وزارت کل طرق و شوارع داده شد؛ یک هفته بعد ساخت این پل در دستور کار قرار گرفت و پروژه ساخت پل سفید اهواز به یک شرکت سوئدی داده شد تا ۲۰ ماه پس از انعقاد قراداد پلی برای ارتباط بین شهر قدیم و شهر جدید ساخته شود.
پل سفید اهواز سرانجام در ۳۰ شهریور ماه ۱۳۱۵ با ضمانت ۲۴ ماه و عمر مفید ۵۰ ساله افتتاح شد اما ۸۳ سال پس از افتتاح این پل، هنوز هم محل عبور و مرور خودروها است و ترافیک خیابان آزادگان و فلکه شهدا را به سمت فلکه ساعت تخلیه میکند.
پل سفید پیادهراه میشود
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری اهواز در هشتاد و چهارمین جلسه علنی پارلمان شهری گفت: به دنبال این هستیم که تردد از پل سفید را ممنوع کنیم و این پل تنها برای پیاده روی مورد استفاده قرار بگیرد.
قادر کعب عمیر میگوید: پل سفید نیاز به بازسازی دارد و جداره و پایین پل هم باید ترمیم شود اما این پل در اختیار میراث فرهنگی است؛ مدتی پیش میخواستیم که تبلیغات روی این پل را پاک کنیم اما مجوز میراث لازم بود.
یک کارشناس ترافیک در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: در این مسئله که عمر مفید پل سفید به پایان رسیده شکی نیست اما تبدیل این پل به پیاده راه ترافیک سنگینی را به هسته مرکزی شهر اهواز و منطقه کیانپارس تحمیل میکند.
لزوم پرهیز از تصمیمات احساسی
علیرضا حسینی میافزاید: اینکه یک شبه تصمیم به تغییر کاربری پل سفید گرفته شود، تصمیم احساسی است و منجر به نتیجه نمیشود. در سالهای گذشته خیابان سلمان فارسی اهواز هم با هزینههای زیاد تبدیل به پیاده راه شد اما ترافیک این خیابان به خیابانهای اطراف تحمیل شد و به ناچار اجازه عبور و مرور را به خودروها دادند.
وی ادامه میدهد: در صورتی که پل معلق پیاده راه شود، خودروها برای عبور از قسمت شرقی رودخانه به سمت قسمت غربی به ناچار باید یکی از دو مسیر پل چهارم و پل دوم را انتخاب کنند. انتخاب این دو مسیر به معنی تخلیه ترافیک خیابان آزادگان در منطقه نادری و خیابان پهلوان کیانپارس است که ترافیک این دو مسیر را دو چندان میکند.
این کارشناس ترافیک با بیان اینکه شاید ساخت پل جایگزین روی رودخانه کارون به صرفه نباشد، اظهار میکند: هرچند ساخت پل روی رودخانه کارون به هزینههای زیادی نیاز دارد اما شهرداری، استانداری خوزستان و اداره کل میراث فرهنگی میتوانند با همکاری یکدیگر یک تقاطع همسطح را در خیابان پهلوان کیانپارس بسازند تا گره ترافیکی آن منطقه باز شود و عبور و مرور سادهتر شود.
وی میگوید: دومین کار برای تخلیه ترافیک در هسته مرکزی شهر، باز کردن گره ترافیکی در مسیر فلکه شهدا تا پل چهارم است؛ در این محدوده اکثر ساختمانها در اختیار سازمانهای دولتی و بانکها است و دولت میتواند با اهدای زمینهای جایگزین، این ساختمانها را جهت تعریض خیابانها تخریب کند.
لزوم توجه ویژه به پل سفید
یک کارشناس فرهنگی نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار میکند: پل سفید اهواز به عنوان اثری ارزشی که دارای پیشینهای تاریخی است، باید به عنوان یک جاذبه گردشگری مطرح و فراتر از صرفا ارتباط دادن غرب و شرق رودخانه کارون از آن بهرهبرداری شود.
عباس متقیان میافزاید: پل سفید با المانهایی که در اطراف خود میبیند، تعریف کاملی از یک جاذبه گردشگری را در سطح شهر اهواز ارائه میدهد زیرا این پل از سمت غرب به دانشکده سهگوش، میدان ساعت و میدان راهآهن ارتباط دارد که خود پیشینهای تاریخی را یدک میکشند و از سویی نیز به فلکه شهدا ختم میشود که بخشی از این فلکه نیز دارای بافتی تاریخی است و تنها ساباط و سرای موجود یعنی مجموعه معینالتجار را در خود میبیند. علاوه براین، وجود رستوران قدیمی خیام در مجاورت رود کارون که با پل سفید اهواز عجین شده است نیز خود یک جاذبه محسوب میشود چراکه چشمانداز این رستوران بخش وسیعی از رودخانه کارون، پل سفید و سرای معینالتجار را پوشش میدهد.
وی بیان میکند: از طرفی، خود رودخانه کارون یک عنصر طبیعی با ارزش در استان خوزستان است و بسیاری از دورههای تاریخی به واسطه همین رودخانه کارون شکل گرفته و ایجاد شدهاند. با تمام این تفاسیر، قطعا باید با پل سفید اهواز رفتاری خاص داشت و از آن در راستای گردشگری نیز استفاده شود.
این کارشناس فرهنگی با اشاره به برخی صحبتهای اخیر مبنی بر آسیب دیدن پل سفید میگوید: برای دریافتن این موضوع که آیا پل سفید اهواز به مرحلهای رسیده است که توان بهرهبرداری و عبور وسائل نقلیه را دارا نیست و باید مانع تردد خودروها روی آن شد، باید گفت به دلیل آنکه شهرداری چند سال پیش سازه این پل را تقویت کرد، باید نظر این ارگان و دفتر فنی آن را جویا شد.
وی ادامه میدهد: برخی نیز اصرار دارند که عمر این پل به پایان رسیده و باید مانند سی و سه پل از آن بهره برداری کرد که به نظر بنده این هم اشتباه است چرا که دوران ساخت سی و سه پل به زمان شاه عباس صفوی باز میگردد و عمر ساخت پل سفید اهواز هنوز به ۱۰۰ سال نرسیده است.
متقیان میگوید: یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی و معاونت عمرانی شهرداری اهواز باید بحث امنیت سازه این پل را دوباره بررسی کنند و در صورتی که نیاز به استحکام مجدد سازه وجود دارد، عملیات استحکام بخشی را انجام دهند.
انتهای پیام/
برچسبها: