پنج شنبه, ۲۲ آذر , ۱۴۰۳

Thursday, 12 December , 2024

اختصاص یک‌سوم اعتبارات امسال مقابله با ریزگرد به خوزستان

دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار از اختصاص یک‌سوم کل اعتبارات ابلاغ شده امسال مقابله با ریزگرد، به خوزستان با رقمی معادل ۲۳۶ میلیارد تومان خبر داد.
به گزارش خوزآنلاین،علی‌محمد طهماسبی بیرگانی در کارگروه استانی مقابله با گرد و غبار که امروز (۱۶ شهریورماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این جلسه جهت هماهنگی بیش از پیش دستگاه‌های مدیریت گرد و غبار خوزستان بوده است.
وی افزود: یک سری فعالیت جهت مقابله با گرد و غبار برای اعتبارات سال ۹۷ تعریف شده بود که برخی دستگاه‌ها به دلیل درگیر بودن خوزستان با سیلاب در اسفند و فروردین‌ماه، نتوانستند اقدامات خود به صورت کامل انجام دهند بنابراین یکی از بحث‌های این جلسه این بود که امسال ادامه تعهدات دستگاه‌ها در سال ۹۷ با همان شرایطی که در موافقت‌نامه آمده و با اعتباری که قبلا داده شده، تکمیل شوند.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار ادامه داد: بعضا کارهای برخی دستگاه‌ها تکمیل نشده بود و در مجموع، عملکرد دستگاه‌ها متفاوت بوده است اما به بیش از ۶۰ درصد تعهدات عمل شده است. با این وجود، برخی دستگاه‌ها تنها به ۲۰ درصد تعهدات خود عمل کرده‌اند.
وی در خصوص عدم انجام تعهدات از سوی اداره‌کل منابع طبیعی خوزستان در مقابله با گرد و غبار، گفت: شرایط بسیاری از عرصه‌های منابع طبیعی به گونه‌ای بوده که زمینه فعالیت و اقدام اداره‌کل منابع طبیعی در زمان بارش و از آذرماه به بعد فراهم نبود. پس از آن هم با سیلاب فروردین‌ماه مواجه شدیم و بنابراین ۱۰ هزار هکتار از تعهدات منابع طبیعی باقی مانده است. همچنین شهرداری اهواز و اداره‌کل هواشناسی خوزستان تعهداتی دارند که عمدتا پیگیر این موارد بوده‌ایم.
طهماسبی بیرگانی افزود: بحث بعدی در خصوص تامین آب نهال‌کاری‌ها بود. در سال جاری ۹۲ میلیارد تومان اعتبارات برای تکمیل کانال‌های فرعی کانال پورشریفی در نظر گرفته شده تا شبکه آبرسانی در کانون شماره ۴ ریزگردها در اهواز کامل شود. امیدواریم با اختصاص این اعتبار، بحث مربوط به کانون شماره ۴ از نظر آبرسانی و تکمیل کانال‌های فرعی برای نهال‌کاری در پخش آب مدیریت شود.
وی در خصوص استفاده از کانال کوت امیر (آب شرب) جهت آبیاری کانون‌های ریزگرد عنوان کرد: یکی از مباحثی که بین سازمان آب و برق خوزستان، اداره‌کل منابع طبیعی و موسسه جهاد نصر وجود دارد، در خصوص عدم استفاده‌ از آب شرب جهت نهال‌کاری کانون‌های گرد و غبار و نگهداری این عرصه‌ها بوده است که امسال در این راستا احداث دو کانال در دستور کار قرار دارد. همچنین پیشنهاد داده شده که کمیته‌ای با حضور این چند دستگاه تشکیل شود تا به تدریج با تکمیل این کانال‌ها در کانال پورشریفی، به ترتیب سیفون‌های موجود روی کانال کوت امیر جمع‌آوری شود تا دیگر از کانال آب شرب کوت امیر آبی برداشت نشود.
طهماسبی بیرگانی در خصوص کاهش اعتبارات بودجه ملی مقابله با ریزگردهای اداره‌کل منابع طبیعی در سال جاری، ادامه داد: با توجه به اینکه در سال گذشته اعتبارات ملی مقابله با گرد و غبار تنها به خوزستان اختصاص یافته بود، ۱۹۳ میلیارد تومان به اداره‌کل منابع طبیعی خوزستان اختصاص یافت اما هنوز تعهدات منابع طبیعی باقی مانده و اگر در سال جاری مجددا تعهدات را توسعه می‌دادیم با گرفتاری سال گذشته مواجه می‌شدیم. همه بحث قرق، مراقبت و آبیاری نهال‌های سال‌های گذشته در نظر گرفته شده اما به دلیل اینکه تعهدات سال ۹۷ اداره‌کل منابع طبیعی خوزستان به طور کامل انجام نشده بود، با افزودن تعهدات جدید نمی‌توانستند همه کار را انجام دهند و بنابراین امسال برای خوزستان توسعه‌ای دیده نشد.
وی در خصوص پیوست زیست‌محیطی کانال ۴۲ کیلومتری آبرسانی به کانون‌های ریزگرد، تصریح کرد: از ناحیه سازمان حفاظت محیط زیست هیچگونه موافقتی با احداث این کانال انجام نشده است و تنها با توجه به شرایط بحرانی خوزستان در بهمن ماه سال ۹۵، این کانال به صورت اضطراری احداث شد و بابت پیوست زیست‌محیطی این کانال از سازمان حفاظت محیط زیست یا اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان استعلامی نشد.
طهماسبی بیرگانی در خصوص وضعیت کانون‌های گرد و غبار خوزستان گفت: امسال وضعیت کانون‌های گرد و غبار بهتر بوده است. سطحی از نهال‌های کشت شده در نقاط مختلف کانون جنوب شرق اهواز که خاک آنها مناسب نبوده، خشک شده‌اند که این موضوع در کمیته ملی مقابله با گرد و غبار احصاء شد و به سازمان جنگل‌ها تکلیف کردیم  که امسال باید موسسه تحقیقات، جنگل‌ها و مراتع، جای مناسب را تعیین کند و همان مقدار از بین رفته جزو تعهدات جایگزین امسال باشد.
وی در خصوص باید و نباید کشت گونه کهور در خوزستان، عنوان کرد: هرگونه‌ای نیازهای اکولوژیکی دارد و نباید کهور را به صورت کامل نفی یا تایید کنیم. در بسیاری از مناطق، کشت کهور به درد می‌خورد و در برخی جاها نیز به درد نمی‌خورد. باید شرایط اکولوژیک هر گونه با توجه به شرایط زمین و خاک بررسی شود و گونه مناسب برای کاشت در خوزستان تعیین شود.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: علیرغم صحبت‌های مطرح شده در خصوص کاهش اعتبارات خوزستان اما در سال ۹۸ یک‌سوم کل اعتبارات گرد و غبار کشور برای خوزستان در نظر گرفته شده این در حالی است که تقریبا امسال توزیع اعتبارات در ۲۰ استان کشور انجام شده است.
وی افزود: در سطح کشور استانی وجود دارد که یک‌صدم درصد اعتبارات را دریافت کرده است. مجموع اعتبارات ابلاغ شده، ۷۱۵ میلیارد تومان بوده که ۲۳۶ میلیارد تومان آن برای خوزستان در نظر گرفته شده است.

 

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار