نفت و طلا گران شدند
به گزارش خوزآنلاین،در حالی که وضعیت نامشخص سیاست های پولی انبساطی بانک های مرکزی جهان موجب افزایش تقاضا برای طلا شده و در عین حال خوش بینی به مذاکرات تجاری موجب افزایش قیمت سایر دارایی ها گشته است، قیمت طلا امروز نوسان محدودی داشت.
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰٫۳۹ درصد افزایش به ۱۵۰۵ دلار و ۱۴ سنت رسید. قیمت ها از ابتدای هفته جاری تاکنون حدود ۰٫۳ درصد افت داشته و در مسیر سومین کاهش هفتگی متوالی قرار دارد. قیمت طلا در بازار امریکا هم امروز با ۰٫۳۳ درصد افزایش به ۱۵۱۲ دلار و ۴۰ سنت رسید.
سوگاندها ساگدوا تحلیلگر بازار طلا در این باره گفت: «کاهش تنش ها بین دو اقتصاد بزرگ جهان منجر به خروج سرمایه ها از بازار طلا و حرکت به سمت دارایی های پرریسک شده است.» وی افزود: «تحول مهم بعدی که در قیمت طلا تاثیرگذار است نتیجه نشست فدرال رزرو است… و ممکن است قیمت طلا در کوتاه مدت بین ۱۴۸۰ تا ۱۵۵۰ دلار در نوسان باشد.»
دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا دیروز اعلام کرد که ترجیح می دهد یک توافق تجاری جامع با چین امضا کند، اما در عین حال امکان یک توافق موقت را رد نکرد. وی در عین حال گفت که یک توافق آسان امکان پذیر نیست.
دو طرف در آستانه مذاکرات تجاری ماه آینده اقداماتی حاکی از حسن نیت از خود نشان داده و از سطح تنش ها کاسته اند. این اقدامات سبب شده تا ارزش سهام در بازارهای آسیایی تقویت شود. اقدامات محرک اقتصادی از سوی بانک مرکزی اروپا نیز در تقویت بازارهای مالی موثر بوده است.
ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه وعده اقدامات محرک اقتصادی گسترده جهت احیای اقتصاد حوزه یورو را داد.
قیمت نفت
به گزارش رویترز، در حالی که علیرغم کاهش نسبی تنش بین آمریکا و چین نگرانی ها درباره رشد اقتصاد جهانی و کند شدن تقاضا همچنان بر بازار سایه افکنده است، قیمت نفت امروز رشد اندکی را شاهد بود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت امروز ۳ سنت افزایش داشت و به ۶۰ دلار و ۴۱ سنت رسید. با این حال نفت برنت در مسیر ثبت اولین کاهش هفتگی در طی ۵ هفته اخیر قرار دارد. قیمت نفت خام آمریکا نیز امروز با ۹ سنت افزایش به ۵۵ دلار و ۱۸ سنت رسید. نفت خام آمریکا در مسیر بت اولین کاهش هفتگی در طی ۳ هفته اخیر قرار گرفته است.
نگرانی ها در مورد تاثیر منفی جنگ تجاری آمریکا و چین بر اقتصاد جهانی موجب شده تا سرمایه گذاران توجه چندانی به پالس های مثبتی که طرفین در روزهای اخیر برای هم ارسال کرده اند نکنند.
همچنین تعهد قوی اوپک و متحدانش به ادامه کاهش تولید نتوانسته به رشد بیشتر قیمت نفت کمک کند.
گرگ مک کینا، تحلیلگر بازار نفت در این باره گفت: «بار دیگر نبرد میان نیروهای درون اوپک و عوامل متاثر از کند شدن رشد اقتصاد جهانی و افت تقاضا برای نفت در جریان است.»
تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز پیش بینی کرده اند که اختلافات تجاری آمریکا و چین تشدید خواهد شد و در بهترین حالت در طی سال آینده همینطور باقی خواهد ماند.
حدود ۸۰ درصد از بیش از ۶۰ اقتصاددان شرکت کننده در این نظرسنجی گفته اند روابط تجاری آمریکا و چین تا پایان سال آینده میلادی بدتر خواهد شد و یا در حال فعلی باقی خواهد ماند. این اقتصاددانان به طور متوسط احتمال بروز رکود در اقتصاد آمریکا را در دو سال آینده ۴۵ درصد ارزیابی کرده اند.