جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳

Friday, 27 December , 2024

  • دوشنبه / 23 سپتامبر 2019 / 22:04
  • سرویس: اخبار ویژه
  • کد خبر: 1995
  • خبرنگار : 104

کارت سلامت برای خادمان مواکب اندیمشک صادر می‌شود

مسئول عتبات عالیات شهرستان اندیمشک با اشاره به اهمیت سلامت زائران گفت: به منظور حفظ بهداشت و سلامت زائرین خادمان مواکب در اندیمشک کارت سلامت می‌گیرند.

به گزارش خوزآنلاین،حسن دهقان پیش‌از ظهر امروز در جلسه شورای سلامت که با محوریت اربعین برگزار شد، اظهار کرد: به منظور ارائه خدمات درمانی و امدادی با راه اندازی پست‌های امدادی و سیار در مسیر زوار و موکب مرکزی مراکز درمانی هم آمادگی لازم را جهت حوادث احتمالی داشته باشند.

وی با اشاره به اهمیت خدمت رسانی به زوار توسط مواکب و ضرورت بهداشت در محل‌های اسکان و طبخ غذا و محل های خدمات دهی مواکب تاکید کرد: لازم است کارشناسان بهداشت و محیط آمادگی لازم را جهت بازرسی ونظارت بربهداشت و کنترل مواد‌غذایی و نمونه برداری از آب مصرفی مواکب و همچنین معاینات و صدور کارت سلامت جهت خادمین مواکب با هماهنگی ستاد اربعین اقدام شود.

وی افزود: در زمان حضور مردم در تجمع‌های انبوه نگرانی اصلی ما سرویس‌های بهداشتی و وضع عرضه مواد غذایی بوده که خوشبختانه با حضور فعال بهداشت و درمان این مشکل ما در شهرستان حل شده است.

کرم صرفه‌جو معاون فرماندار شهرستان اندیمشک نیز در این جلسه ضمن اشاره به اهمیت و حساسیت مباحث شورای سلامت و با نزدیک شدن به مراسم با شکوه اربعین حسینی و آغاز سال تحصیلی مدارس خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی،تصریح کرد: دستگاههای اجرایی ضمن تعامل و همکاری متقابل با شبکه بهداشت و درمان شهرستان باید در راستای انجام وظایف محوله و پیگیری مصوبات حوزه سلامت اهتمام ویژه داشته باشند.

عبدالرحمن روحانی مدیر شبکه بهداشت ودرمان اندیمشک نیز بیان کرد:با نزدیک شدن به مراسم اربعین حسینی که هر سال با شکوه تر از سال های قبل و با حضور میلیونی عاشقان امام حسین(ع) برگزار می شود و سهم بخش بهداشت و درمان به عنوان یکی از متولیان عمده حفظ سلامت در همایش‌های بزرگ و مردمی برکسی پوشیده نیست از این رو حضور پررنگ کادر بهداشتی و درمانی در بخش‌های مختلف برنامه اربعین به ویژه نظارت بر سلامت مواد غذایی و آبی که در اختیار زائرین قرار می‌گیرد از موارد بسیار پر اهمیت است.

روحانی تاکید کرد: از سوی دیگر استقرار مواکب در جاده‌های منتهی به پایانه‌های مرزی به دلیل احداث در شرایط خارج از شهرها می‌تواند مخاطرات بهداشتی را از جهت انتقال بیماری‌های منتقله از آب و غذا سبب شود که این امر تلاش، دقت و دلسوزی همکاران بهداشت را در پیگیری شرایط زیست محیطی مواکب می‌طلبد.

وی افزود: همچنین در کنترل افراد وارد شده به مرزها و ورودی‌های شهرها کارشناسان پیشگیری از بیماری‌ها، پزشکان و سایر همکاران وظیفه کنترل افراد، نمونه برداری انسانی از بیماران اسهالی و یا مشکوک به سایر بیماری‌ها انجام می‌شود و سپس هماهنگی جهت ارجاع به مراجع بالاتر انجام می‌گردد که بحمدالله مرکز بهداشت اندیمشک با برنامه‌ریزی انجام شده در این خصوص و نیز طرح موضوع در جلسات برون بخشی و ایجاد حساسیت لازم و تشریح و بیان اهمیت موضوع برای دیگر ارگان‌ها و همچنین تشکیل نشست با موکب داران در همین مرکز مقدمات انجام و ارائه راه‌های صحیح و کنترل موارد فوق را فراهم نموده است.

در ادامه این جلسه عنافچه رئیس مرکز بهداشت اندیمشک با اشاره به آغاز سال تحصیلی، رسیدگی به وضعیت بوفه مدارس و توجه به عرضه‌ ‌مواد غذایی یکی از اولویت‌های اصلی خود دانست و بر دانش توانمند‌سازی دانش آموزان، پرسنل، اولیاء ومربیان درزمینه مفاهیم ارتقای سلامت نوجوانان و جوانان و ساختار مدارس مروج سلامت تاکید کرد.

وی شرایط بهداشتی پایگاه تغذیه سالم را در سه بعد مواد خوراکی، فضای فیزیکی و فرد متصدی بوفه را بسیار ضروری دانست و بیان کرد: انواع مواد خوراکی بسته بندی شده که در پایگاه های تغذیه سالم مدارس (بوفه) عرضه می شود باید دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت، نشان استاندارد، نام و نشانی کارخانه، تاریخ تولید و انقضا، مشخصات ترکیبات تشکیل دهنده ،پوشش سالم و تمیز باشد.

رئیس مرکز بهداشت اندیمشک یادآور شد: عرضه انواع پفک، انواع یخمک، نوشابه‌های گازدار، آدامس، سوسیس، کالباس، سالاد الویه، چیپس، انواع آلو و آلوچه، فلافل، بستنی یخی و آب میوه‌هایی که از آب و قند و اسانس میوه تهیه شده است در بوفه مدارس غیرمجاز است.

وی با بیان اینکه متصدیان بوفه و فروشنده موادغذایی موظف هستند دوره ویژه بهداشت عمومی گذرانده باشند و گواهی‌نامه معتبر دریافت کنند و گفت: این افراد باید کارت سلامت معتبر در محل کار خود داشته باشند و هنگام مراجعه به بازرسان بهداشت ارائه کنند.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار