سه شنبه, ۲۰ شهریور , ۱۴۰۳

Tuesday, 10 September , 2024

  • یکشنبه / 6 اکتبر 2019 / 15:04
  • سرویس: تیتر اول
  • کد خبر: 2662
  • خبرنگار : 104

از اما و اگرهای مدیران خوزستانی تا بحران جدی شبکه فرسوده فاضلاب خوزستان

شهرواندن خوزستانی خواستار مطالبه و شفافیت بودجه استان از استانداری و نمایندگان خوزستان در مجلس هستند زیرا در برهه انتخابات روحانی وعده بودجه ای در خصوص ترمیم زیرساختهای شبکه فاضلاب داده و در بیلبورد های شهری نیز به اطلاع عموم رسانده شد،بودجه ای که سرنوشتش هرگز معلوم نشد.

به گزارش اهواز نوین گویا این روال باب شده است که مدیران وقتی با بحران یا معضلی در خوزستان روبرو می شوند بجای حل مشکل، صورت مساله را پاک می کنند و یا اینکه با چنگ آویز به ابر و باد و مه خورشید و فلک سعی بر توجیه عملکرد ضعیف خودشان دارند.

از این قبیل موارد در خوزستان بسیار زیادند نمونه ان هم تنگی نفس های پاییزی خوزستانی ها،ریزگردها،شبکه فرسوده فاضلاب و …

گفتنی است ……

فاضلاب عامل وقوع بیماری های عفونی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان وضعیت تصفیه فاضلاب ۱۳ بیمارستان را در این استان نامناسب بیان کرد و گفت: که از این تعداد ،فاضلاب عفونی شش بیمارستان به صورت تصفیه نشده و خام وارد رودخانه‌ها و منابع آبی استان می‌شود.

پس زدگی فاضلاب كه با فاضلاب انسانی همراه است، عامل وقوع بیماری های عفونی و روده ای است که در سطح برخی خیابان های كلانشهر اهواز سبب شده تا سلامت جمعیت یك میلیون و ٣۰۰ هزار نفری این شهر در خطر باشد.

ناگفته نماند کلانشهر اهواز در شرایط عادی در ٣۰۰ نقطه شاهد پس زدگی فاضلاب است كه این مساله در زمان بارش باران و افزایش دبی رودخانه كارون، به مراتب بدتر می شود.

خبر خوش هواشناسی که کام خوزستانی ها را تلخ کرد

طبق گزارش‌های پیش بینی ارسال شده از سوی سازمان هواشناسی به وزارت نیرو، پاییز امسال که نخستین فصل سال آبی جدید است، پاییزی پرباران خواهد بود و انتظار بارش‌هایی بیش از نرمال را داریم. خبری که شاید برای کشاورزان به معنی عدم ممنوعیت کشت پاییزه خبری خوش باشد اما برای شهروندان با وجود پس زدگی فاضلاب در معابر ناراحت کننده است.

اخطار رهبر انقلاب به رئیس جمهور برای حل فاضلاب اهواز

رهبر انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۲ مرداد در فرمانی خطاب به رییس جمهور بر لزوم حل مشکل فاضلاب اهواز تاکید کردند و ریاست جمهور نیز دستور لازم را به رییس سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد.
بابک دین پرست در هشتم مهرماه ١٣٩٨ در نشست تخصصی بررسی مشکلات آب و فاضلاب اهواز در استانداری خوزستان بیان کرد: در هیچ شهری این توجیه را از زبان مسئولان نشنیدم که برای جاری نشدن فاضلاب در خیابان، آن را در رودخانه بریزند اما این اتفاق در اهواز رخ می دهد.

دستور مراجع قضایی برای رسیدگی به معضل فاضلاب اهواز

با دستور رئیس دادگستری خوزستان ، معاونت حقوق عامه دادستان اهواز بصورت میدانی در این منطقه حاضر و دستور ویژه دادستانی را برای پیگیری موضوع فاضلاب و آب شرب مناطق اهواز را به مدیران آبفا اهواز ابلاغ کرد.

بعد از گذشت ١۴ سال، ۴١ درصد فاضلاب رشد کرده است

دین پرست معاون وزیر کشور گفت:طرح جامع فاضلاب اهواز از ۱۴ سال پیش در حال انجام است اما فقط ۴۱ درصد پیشرفت داشته است. وی افزود: ۴ هزار میلیارد تومان جهت تکمیل این طرح نیاز است که با توجه به نگاه ویژه رهبر و ریاست جمهوری به این موضوع فرصت خوبی برای مطالبه این اعتبار است.

وی گفت: برخی مسئولان استان خوزستان دلیل بروز مشکل فاضلاب در اهواز را استفاده از شبکه های بتنی و فرسودگی آن عنوان می کنند، چرا باید ۹۰۰ کیلومتر از طول شبکه فاضلاب اهواز با گذشت ۳۰ سال دچار فرسودگی و ریزش شود، اگر دلیل وضعیت فعلی فاضلاب اهواز این امر است که باید پیمانکار و مسئولان وقت به مراجع قضایی معرفی شوند.

بودجه برای حل مشکلات فاضلاب نداریم

کریمی مدیرعامل پیشین شرکت آب و فاضلاب اهواز در آبان ٩٧ با بیان اینکه در مقطع اهواز در ۲۵ نقطه شاهد ورود فاضلاب خام به رودخانه کارون هستیم، عنوان کرد: برای مهار ورود فاضلاب به رودخانه کارون در این ۲۵ نقطه، در سال گذشته ۵ نقطه را مورد مطالعه قرار داده‌ایم اما به دلیل عدم تامین اعتبار این کار اجرایی نشد اما در صورت تامین اعتبار به سرعت کار را برای جلوگیری از ورود فاضلاب خام به کارون آغاز خواهیم کرد.

عدم بودجه یا بی کفایتی مسئولین؟

از آنجایی که غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان می گوید: ‌دولت در بودجه سال ۹۸ توجه ویژه‌ای به خوزستان داشته است به طوری که این استان صدرنشین اعتبار لایحه بودجه ۹۸ در میان استان‌های کشور است. اعتبارات عمرانی استان به بیش از ۲۷ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.  و حال  نهم مهرماه گفت:  در استان با نوعی مسمومیت پول مواجه هستیم چرا که پول تخصیص داده می‌شود اما کاری انجام نمی‌شود.

وی تداوم مشکل تصفیه خانه فاضلاب اهواز را ناشی از سوءمدیریت دانست و گفت: عدم تکمیل و بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب اهواز در ۱۵ سال گذشته نه به دلیل کمبود اعتبار، بلکه به دلیل سوء مدیریت مسئولین بوده است.

تا پیش از تاکیدات بالاترین مقام کشور یعنی مقام معظم رهبری، رییس جمهور، قوه قضاییه و وزرا به مساله بهبود و ترمیم شبکه فاضلاب در خوزستان علی الخصوص کلانشهر اهواز بنظر می رسید از بالا نگاهی به معضلات خوزستان نیست اما با وجود تذکرات مقام معظم رهبری و وزیر کشور گویی متولیان استانی عزمی جهت مطالبه گری در خصوص بودجه از مرکز ندارند و تا زمانی که استاندار خوزستان و نمایندگان مجلس استان این مساله را پیگیری نکنند اتفاقی نخواهد افتاد.

ضمن اینکه شهرواندن خوزستانی خواستار مطالبه و شفافیت بودجه استان از استانداری و نمایندگان خوزستان در مجلس هستند زیرا در برهه انتخابات روحانی وعده بودجه ای در خصوص ترمیم زیرساختهای شبکه فاضلاب داده و در بیلبورد های شهری نیز به اطلاع عموم رسانده شد،بودجه ای که سرنوشتش هرگز معلوم نشد.

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار