یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳

Sunday, 24 November , 2024

نکات مهمی که برای تهیه پیراشکی باید بدانید

یکی از غذا‌های خوشمزه و پرطرفدار گوشتی که اصولا آن را به عنوان نوعی فینگر فود یا غذای انگشتی در میهمانی‌ها سرو می‌کنند پیراشکی گوشت است که می‌توان با انواع گوشت و با ترکیب انواع سبزیجات تهیه کرد. از جمله انواع آن می‌توان به پیراشکی مرغ، پیراشکی گوشت و قارچ، پیراشکی پنیری، پیراشکی کالباس، پیراشکی سویا و … اشاره کرد.

بیتوته/ یکی از غذا‌های خوشمزه و پرطرفدار گوشتی که اصولا آن را به عنوان نوعی فینگر فود یا غذای انگشتی در میهمانی‌ها سرو می‌کنند پیراشکی گوشت است که می‌توان با انواع گوشت و با ترکیب انواع سبزیجات تهیه کرد. از جمله انواع آن می‌توان به پیراشکی مرغ، پیراشکی گوشت و قارچ، پیراشکی پنیری، پیراشکی کالباس، پیراشکی سویا و … اشاره کرد.
در بین انواع پیراشکی می‌توان از پیراشکی مرغ و پیراشکی گوشت قرمز مخلوط با سبزیجات به عنوان پیراشکی مجلسی نام برد که بسیار لذیذ و خوشمزه است.

مواد لازم برای خمیر جادویی:
شیر یا آب ولرم ۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
آرد ۳ لیوان سر خالی
روغن ۶ قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری سر صاف
شکر ۱ قاشق مرباخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری سر صاف

طرز تهیه خمیر جادویی:
برای تهیه خمیر جادویی ابتدا شیر ولرم را با یک قاشق مرباخوری شکر مخلوط کنید و بعد پودر خمیر مایه را روی آن بپاشید و روی آن بشقابی قرار بدهید و ۱۰ دقیقه به آن زمان بدهید تا عمل بیاید.
تخم مرغ و نمک و روغن را با قاشق با هم مخلوط کنید سپس مخمر را اضافه کنید و بدون اینکه هم بزنید، دو و نیم لیوان از آرد را روی مواد الک کنید.
کمی با قاشق مخلوط کنید و بعد با دست خمیر را انسجام بدهید.
بقیه آرد را تا جایی بریزید که خمیر بدست نچسبد. خمیر را به مدت ده دقیقه ورز بدهید بعد جمع کرده و کف ظرف کمی آرد بپاشید و روی آن رابا پلاستیک بپوشانید و یک پتو روی آن بکشید و یک ساعت در جای گرم بگذارید تا حجم آن دو برابر شده و به اصطلاح ور بیاید.
بعد از ور آمدن پف خمیر را بگیرید و یک دور ورز بدهید و از آن استفاده کنید.

مواد میانی برای طرز تهیه پیراشکی گوشت و قارچ:

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
فلفل دلمه‌ای ۲ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
قارچ ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم

طرز تهیه پیراشکی:
برای درست کردن پیراشکی، ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت بدهید سپس فلفل دلمه ای‌ها را نگینی خرد کنید و با پیاز‌ها تفت بدهید کمی که نرم شدند قارچ ریز خرد شده را اضافه کنید؛ و هم بزنید زمانی که آب قارچ‌ها کشیده شد گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید و در این مرحله ادویه و نمک و فلفل را اضافه کنید.
هم اکنون رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با مواد کمی سرخ کنید برای پخته شدن مواد به اندازه‌ی یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه بدهید بجوشد و آب آن کشیده شود.
سپس خمیر پیراشکی را پهن و نازک کنید و با یک کاسه یا لیوان بزرگ قالب بزنید و از مواد روی خمیر بگذارید مقدار کمی پنیر پیتزا بریزید و لبه‌های آن را بچسبانید یا مانند تصویر کمی بپیچید سپس در روغن سرخ کنید.
نکته برای آموزش پیراشکی:
طرز تهیه پیراشکی به چند روش صورت می‌گیرد، با مواد میانی متفاوت و همچنین آن را داخل فر و داخل روغن درست می‌کنند.
پیراشکی انواع مختلفی دارد، پیراشکی مرغ، پیراشکی سوسیس و ….
برای طرز تهیه پیراشکی مرغ هم مانند دستور بالا عمل کنید فقط مرغ پخته ریش شده به جای گوشت چرخ کرده استفاده کنید. می‌توانید رب گوجه فرنگی را حذف کنید.
برای درست کردن پیراشکی سوسیس، سوسیس‌ها را ریز خرد کنید و سرخ کنید و جدا بگذارید و پیاز‌ها را ریز خرد کنید و سرخ کنید و فلفل دلمه‌ای ریز خرد شده را اضافه کنید و با سوسیس مخلوط کنید و مقداری رب را با نمک و فلفل و زردچوبه و یک استکان آب جوش مخلوط کنید و اجازه بدهید آب آن تمام شود.
برای طرز تهیه پیراشکی اگر حوصله‌ی خمیر درست کردن ندارید می‌توانید از خمیر پیراشکی‌های آماده استفاده کنید.
برای پخت پیراشکی می‌توانید پنیر پیتزا را حذف کنید یا به جای فلفل دلمه‌ای از جعفری خرد شده استفاده کنید.
برای دستور پخت پیراشکی در فر، پیراشکی‌ها را در طبقه وسط فر و با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت حدود نیم ساعت قرار بدهید تا روی پیراشکی‌ها طلایی شود برای استفاده از فر باید از رومال روغن و زعفران آبکرده برای روی پیراشکی‌ها استفاده کنید.

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار