سیستم ایمنی بدن چگونه کرونا ویروس جدید را هدف قرار میدهد؟
پروفسور «آلساندرو سته» بهعنوان نویسندهی اصلی مقالهای در این زمینه از موسسهی لا جولا، میگوید: «در حال حاضر ما اطلاعات محدودی در مورد کرونا ویروس جدید داریم و نمیدانیم کدام بخش از آن باعث بروز پاسخ توسط بدن انسان میشود. داشتن نقشهی ژنتیکی ویروس و دانستن اینکه کدام بخش از ویروس باعث واکنش سیستم ایمنی بدن میشود، دارای اهمیت بالایی است؛ زیرا با داشتن این اطلاعات میتوان واکسنهای بالقوه را برای ویروس کشف کرد.»
دانشمندان در مورد نحوهی واکنش سیستم ایمنی بدن به کرونا ویروس جدید اطلاعات کمی دارند، ولی در مورد واکنش بدن به دیگر کرونا ویروسها اطلاعات خوبی دارند که میتوانند با کمک آنها به شناخت بیشتری از کرونا ویروس جدید، دست یابند.
چهار کرونا ویروس دیگر در حال شیوع بین انسانها هستند که فقط باعث بروز علائم خفیف میشوند و میتوان یک چهارم کل سرماخوردگیهای کنونی را در اثر آنها دانست. با این حال، هر چند سال یک بار یک کرونا ویروس جدید باعث بروز بیماری شدیدی میشود که از آن جمله میتوان به «سارس» در سال ۲۰۰۳ و «مرس» در سال ۲۰۰۸ اشاره کرد. کرونا ویروس جدید که در حال حاضر بهنام «SARS-CoV-2» شناخته میشود و بیماری کووید-۱۹ را باعث میشود، شباهت زیادی به ویروس سارس دارد.
در این مطالعهی جدید دانشمندان با استفاده از دادههای مربوط به ویروس سارس، به پیشبینی نواحی موثر ویروس SARS-CoV-2 پرداختهاند. آنها میگویند: «احتمال بالایی وجود دارد که نواحی موثر کرونا ویروس جدید مشابه کرونا ویروسهای گذشته باشد.»
در مطالعهای دیگر، محققین دانشگاه تگزاس ساختار سهبعدی بخشی از کرونا ویروس جدید را مدلسازی کردهاند و محققین دانشگاه کالیفرنیا با استفاده از آن پیشبینیهای خود را دقیقتر کردهاند. با این رویکرد محققین توانستهاند از ۱۷ ناحیهی موثر کرونا ویروس جدید ۱۲ ناحیه را تایید کنند. این نقاط میتوانند نقاط شروعی برای تولید واکسن ویروس جدید باشند. واکسنها معمولاً این نواحی را هدف قرار میدهند و به این ترتیب نه تنها افراد در آینده در مقابل این ویروس مقاوم میشوند، بلکه در مورد نسخههای آتی ویروس نیز مقاوم خواهند بود.
برچسبها: