آمادگی برای مقابله با هجوم احتمالی ملخ صحرایی به مزارع خوزستان
محمد قاسمی نژاد روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ریزش ملخ صحرایی در روزهای اخیر در استانهای سیستان و بلوچستان و بوشهر بیان کرد:خوشبختانه تاکنون گزارشی از ورود این آفت در خوزستان دریافت نشده است.
وی گفت: البته یک ریزش محدود ملخ مراکشی در شوشتر در ششم فروردین ۱۳۹۹ در سطح ۴۰هکتار وجود داشت که در مدت ۴۸ساعت این آفت سرکوب و کنترل شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان ادامه داد: تاکنون عملیات ردیابی و پایش آفت ملخ توسط ۱۵۲ گروه درسطح ۷۰هزار و ۵۰۰هکتاراز زمین های کشاورزی به صورت زمینی و هوایی (پهپاد) انجام شده است.
نخستین بار در دهههای اخیر ، ملخ صحرایی در بهمن ۱۳۹۷ در مزارع شهرستان ساحلی هندیجان در۱۶۰ کیلومتری جنوب شرقی خوزستان مشاهده شد. اوج ریزش این آفت نابودکننده در تابستان ۱۳۹۸ در بسیاری از مناطق خوزستان مشاهده شد و کشاورزان متحمل خسارات سنگینی شدند.
در آن زمان عملیات مقابله و کنترل این آفت در خوزستان به صورت هوایی (پهپاد) و زمینی و هواپیماهای سم پاس با مشارکت بهرهبرداران بخش کشاورزی استان انجام شد.
هم اکنون بسیاری از کشاورزان خوزستانی که در حال برداشت محصولات و بهاره و پاییزه هستند از دور تازه هجوم ملخ صحرایی که گفته میشود خیزش آن از کشورهای کویت و عراق خواهد بود بیمناک و نگران هستند.
پیشبینی شده در بهار امسال حدود پنج میلیون تن غلات ، دانههای روغنی و علوفهای ، چغندرقند و محصولات جالیزی و صیفی به ارزش بیش از ۶۰هزار میلیارد ریال برداشت شود.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۶.۵میلیون تن محصولات زراعی و باغی به ارزش بیش از ۲۰۰هزار میلیارد ریال به لحاظ کمیت و تنوع تولیدات در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.
برچسبها: