رفتار اجتماعی مردم عامل بالاتر رفتن آمار کرونا در خوزستان است
سید محمد علوی رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان امشب در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: دلیل اینکه موارد ویروس در جامعه بیش از حد مورد انتظار رخ داده این است که شرایط انتقال آن از طریق ارتباط افراد جامعه فراهم شده است.
وی افزود: فاصله اجتماعی و عمل به پروتکلهای بهداشتی بهترین راه برای کنترل این عفونت است که مقداری دست خوش تغییر و تحول شده است.
در تعطیلات نوروز خوزستان کمترین موارد ابتلا به ویروس را داشت
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی گفت: درتعطیلات نوروز به دلیل تعطیلی استان و لغو مسافرتها، مردم به مقدار زیادی شرایط را درک کرده بودند که خطر ویروس جدی است به همین دلیل به پروتکلهای بهداشتی عمل کردند در نتیجه خوزستان کمترین موارد بیماری در کشور را داشت.
علوی افزود: این در حالی است که خوزستان از مرز زمینی، دریایی و هوایی برخوردار است و در مسیر ترانزیت شمال و جنوب کشور قرار دارد اما اوایل شیوع ویروس کرونا در کشور آمار ابتلا در آن کم بود.
وی گفت: لغو محدودیتها توسط ستاد ملی کرونا در اواخر فروردین امسال سبب شد جامعه به حالت عادی برگردد و این ذهنیت برای مردم ایجاد شد که کرونا به خط پایانی رسیده و خطری آن ها را تهدید نمی کند.
علوی افزود: در نتیجه رفت و آمدها از سر گرفته شد و جشنها و مراسم عزاداری از سرگرفته شد و جامعه از شرایطی که به کند شدن رشد بیماری کمک میکرد خارج شد.
به جامعه باید امیدواری داد
وی عنوان کرد: اگر مردم به پروتکلهای بهداشتی عمل نکردند باید در آنها ترس ایجاد کرد و این یک اصل جهانی پذیرفته شده است اما به لحاظ بهداشتی باید آنها را آگاه کنیم و هم به جامعه امیدواری دهیم.
علوی در رابطه با این نظریه مبنی بر اینکه خوزستان یک استان کارگری است و نمیتوان این قشر را از ماندن در خانه و یا رعایت محدودیتها مجبور کرد، بیان کرد: آیا شرکت در مراسم ترحیمی و شادی، گردش در بازار، شلوغ کردن خیابان ها و… کار تولیدی و اقتصادی است؟
رفتار اجتماعی مردم مناسب نیست
وی با انتقاد از برخی رفتارهای اجتماعی گفت: زمانی که وارد سوپر مارکت میشویم چه ضرورتی دارد همه با هم وارد شویم؟ چرا در صف نانواییها کنار هم میایستیم و فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنیم؟ برخی از افراد فکر میکنند قوی هستند و به این بیماری دچار نمیشوند.
علوی در رابطه با مدت زمان بهبود از ویروس کرونا، عنوان کرد: بعضی موارد ابتلاها خفیف است و بدون اینکه بیمار را اذیت کند و نیاز به مصرف دارویی داشته باشد بیمار حالش خوب میشود.
رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان افزود: برخی موارد بیماری علامت ندارند و بیماری متوسط است و بیمار با مصرف دارو خوب میشوند.
علوی گفت: در مواردی که ابتلا به ویروس شدید باشد بیمار نیاز دارد در بیمارستان بستری شود به همین دلیل داروهایی که باید مصرف کند با موارد خفیف و متوسط متفاوت است.
وی با بیان اینکه شدت و ضعف بیماری دوره نقاهت فرق می کند، افزود: کسی که بیماریش خفیف باشد ممکن ۵ تا ۶ روز، مورد ابتلای متوسط ممکن دو هفته و شدید ممکن سه چهار هفته بستری شوند، اما موارد ابتلای خیلی شدید مدت بیشتری در آی سی یو در بیمارستان بستری میشوند.
انتهای پیام/
برچسبها: