چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳

Wednesday, 27 November , 2024

آنچه مادران باردار باید در مقابله با بیماری کرونا بدانند

یک متخصص زنان و زایمان در خصوص نحوه مواجهه مادران باردار در مقابل با کرونا و عوارض احتمالی آن بر روی جنین و راه‌های پیشگیری نکات لازم را ارایه کرد.

دکتر مهزاد احمدی روز سه‌شنبه  بیان کرد: با توجه به اینکه بیماری کرونا نوظهوراست هنوز تحقیقات کاملی درباره عوارض آن بر روی جنین و مادرانجام نشده اما آنچه مشخص است احتمال مبتلا شدن مادران باردار نسبت به افراد عادی جامعه یکسان است یعنی میزان ابتلا برای مادر باردار مانند بقیه افراد است و این در صورتی است که بیماری زمینه‌ای یا نقص سیستم ایمنی نداشته باشد.

وی افزود: مادران دارای بیماری زمینه‌ای از جمله دیابت، کلیوی، نقص سیستم ایمنی، بیماری خود ایمنی مانند لوپوس، مبتلا به سندرم آنتی فسفولیپید، مادرانی که در طول بارداری به دلیل بیماری‌ هایی از جمله روماتیسمی و یا سقط مکرر باید از کورتون استفاده کنند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری و نوع شدیدتر آن هستند.

سندرم آنتی فسفولیپید (Antiphospholipid) هنگامی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه آنتی بادی تولید می‌کند که باعث لخته شدن خون در بدن فرد مبتلا خواهد شد.

احمدی ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده و اطلاعات موجود، ویروس کرونا در ترشحات شیر، مایع آمونیوتیک، خون بند ناف و جفت دیده نشده یعنی ابتلای مادر باعث ابتلای جنین نمی‌شود.

این متخصص زنان و زایمان گفت: اما مادری که در سه ماه نخست بارداری به کرونا مبتلا شود به دلیل بروز تب می‌تواند بر جنین خود تاثیر بگذارد البته تب با هرعاملی می‌تواند موثر باشد.

وی با بیان اینکه اگر تب ناشی از ویروس کرونا باشد بر روی سیستم عصبی جنین اثر می‌گذارد افزود: توصیه می‌شود مادر باردار در سه ماه نخست مادری از سونا و حمام خیلی گرم استفاده نکند.

احمدی اضافه کرد: از آنجا که کرونا بیماری جدیدی است در نتیجه عوارض طولانی مدت آن از مادر مبتلا هنگام بارداری بر روی جنین هنوزمشاهده نشده است.

این متخصص زنان وزایمان گفت: مادران بارداردر به دلیل اینکه در طول دوره بارداری مراجعه بیشتری به درمانگاه‌ها و بیمارستانها دارند بیشتر در معرض ابتلا هستند و در صورت مبتلا شدن مانند دیگر افراد در صورت شدت نداشتن بیماری بهتر است در خانه بمانند اما در صورت حاد شدن باید بستری شوند.

وی ادامه داد: اگر سیستم تنفسی مادر باردار به صورت شدید درگیر شود احتمال میزان مرگ و میر برای مادر باردار دقیقا مانند افراد عادی است که به نوع حاد بیماری مبتلا شده‌اند.

احمدی افزود: زنان باردار برای پیشگیری از بیماری کرونا باید مانند افراد عادی جامعه عمل کنند؛ از ماسک استفاده کنند؛ و چون یکی از راه‌های انتقال از طریق چشم و گوش و بینی است از تماس دست آلوده به این قسمت‌ها خودداری کنند.

این متخصص زنان و زایمان توضیح داد: بهتر است تا زمانی که ماسک روی صورت است دست آلوده به هیچ عنوان با آن تماس نداشته باشد ضمن اینکه شست وشوی مرتب دست‌ها نیز توصیه می‌شود.

سرپرست مرکز بهداشت خوزستان اعلام کرده است: ۲۶ هزار زن باردار در خوزستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستند که از این تعداد کمتر از یک درصد یعنی ۱۲۱ نفر آلوده بودند و فقط یک نفر فوت کرد.

خوزستان دربحث شیوع بیماری کرونا از یک ماه پیش در وضعیت قرمز قرار دارد.

مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز بالا رفتن آمار مبتلایان به ویروس کرونا در خوزستان را ناشی از رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی توسط اصناف، مردم و ادارات و همچنین افزایش بیماریابی عنوان کردند.

ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور سرایت کرده است که سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار