توضیحات شرکت نفت درخصوص آتشسوزی نیزارهای چاه شماره یک
بهدنبال آتش سوزی روز گذشته نیزارهای درون مسیل کنار چاه شماره یک و بازتاب گسترده آن در فضای مجازی که موجب بروز سئوالاتی در خصوص فعالیت صنعت نفت در این منطقه شد، شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان توضیحاتی را در راستای شفاف سازی و تنویر افکار عمومی ارایه کرد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان آمده است : در ساعت ۱۶:۳۵ دقیقه روز گذشته – یک شنبه هشتم تیرماه ۱۳۹۹ – از سوی مبادی مربوطه وقوع یک فقره آتش سوزی نیزارهای واقع در مسیل کنار چاه نفت شماره یک به اداره ایمنی، بهداشت و محیط زیست این شرکت اطلاع و تقاضای مشارکت در اطفای آتش سوزی مطرح گردید.
بلافاصله تیم اطفای آتش این شرکت بهمراه تجهیزات خودرویی و انفرادی به مکان مورد نظر اعزام و با توجه به نزدیکی بازار و مسکونی بودن منطقه به ایمن سازی منطقه جهت جلوگیری از سرایت آتش سوزی به مغازه ها و منازل اقدام نمودند.
با همت عوامل تیم آتش نشانی این شرکت و همچنین مشارکت آتش نشانی شهرداری و پس از تقریباًٌ یک ساعت تلاش بی امان با توجه به حرارات بالای آتش سوزی و گرمای شدید تابستان منطقه، در ساعت ۱۷:۴۰ دقیقه این آتش سوزی که به نظر می رسد عمدی باشد مهار و خاموش گردید.
از آنجاییکه تراوشات اندکی از نفت که قابل جمع آوری هم نیستند در بالادست این نیزار وجود داشته و توسط نیزار و علفزار مسیل جذب شده بود بهمراه نیزار در آتش سوخت و موجب بزرگ جلوه دادن حادثه گردید.
در پیگیری های اداره ایمنی، بهداشت و محیط زیست این شرکت و بمنظور ساماندهی مقدار نشت طبیعی و اندک نفت از کف دره و مسیل نمره یک، مقرر گردید که بوسیله ی بیل مکانیکی منطقه نیزار شخم زده شده و از فاز خطرناک به فاز بی خطر تبدیل و سپس منشاء نشت طبیعی نفت بررسی و در صورت امکان مشابه حوضچه های نفتی سی برنج مدیریت شود.
لازم به توضیح است که خروج طبیعی نفت در مسجدسلیمان یک امر قدیمی و تاریخی است و فعالیت خاندانی اهل شوشتر به نام «سادات قیری» که پیش از حفاری و فوران نفت از چاه شماره یک این شهر، بدین منطقه که آن موقع عاری از سکنه بوده مراجعه کرده و نفت خام تراوش یافته به سطح زمین را جمع آوری و به قایق داران و بلم رانان خوزستانی برای محافظت در برابر نفوذ آب و قایق ها و بلم هایشان می فروختند.
شنیدن فعالیت این خاندان و وجود چشمه های طبیعی نفت انگیزه حضور تیم حفاری جرج رینولدز از کمپانی نفتی ناکس دارسی را پس از ۳ تلاش ناموفق در دالپری لرستان-چیاسرخ کرمانشاه و ماماتین رامهرمز به «دره خرسان» قدیم و «نمره یک» فعلی مسجدسلیمان کشاند و سرآغاز شکل گیری صنعت نفت شد.
همچنین شهر مسجدسلیمان میان ۲ گسل فعال و انرژیک «نیایش» و مسجدسلیمان» واقع گردیده که زمین لرزه های متعدد سالیانه از جمله زمین لرزه شدید ۵٫۷ ریشتری تیرماه سال گذشته توانسته و می تواند به شکاف لایه های زمین و خروج طبیعی نفت و گاز از سطوح زیرین با سطوح بالایی زمین منجر شود.
انتهای پیام
برچسبها: