افراد مبتلا به کروناویروس به مدت ۱۴ روز به صورت تلفنی پیگیری خواهند شد
وی در ادامه ضمن یادآوری در این خصوص که کروناویروسها در دهه ۱۹۶۰ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت، گفت: این ویروس بهطور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکند، با این حال تاکنون هفت کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شدهاست. آخرین نوع آنها، کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2)، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد. کرونا ویروس پس از مدت کوتاهی تمام جهان را درگیر کرد.
احمدی با اشاره به اینکه بیماریابی این بیماری به دو صورت فعال و غیرفعال انجام می شود و در بیماریابی غیر فعال یا (Passive case finding)بیمار پس از بروز علائم جهت دریافت خدمت مراجعه میکند، خاطر نشان کرد: استفاده از روشهای آموزشی و اطلاع رسانی عمومی با افزایش آگاهی جمعیت عمومی منجر به حساس شدن بیماران به علائم بیماری و مراجعه زودتر مبتلایان میشود.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز در خصوص بیماریابی فعال عنوان کرد: در رابطه با بیماریCOVID-19 غربالگری برای بیماریابی فعال عمدتا بر غربالگری علامتی متمرکز است و تنها در شرایط ویژه غربالگری اولیه آزمایشگاهی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در غربالگری اولیه علامتی به علائم بیماری COVID-19 و سیر بیماری توجه می شود، ادامه داد: بیماری با طیف وسیعی از علائم می تواند بروز کند از لیست بلند علائم چند علامت شایعتر که حساسیت زیادی دارند، انتخاب میشود که با غربالگری آن علائم در جمعیتهای هدف بتوان افراد مشکوک به ابتلا را جدا کرد، از جمله این علائم می توان به سرفه خشک، گلو درد،تب(بسته به گروه هدف در روند غربالگری میتواند پرسیده یا اندازهگیری شود)،لرز، از دست دادن حس بویایی/چشایی، تنگی نفس و سابقه تماس با فرد بیمار اشاره کرد.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز در خصوص غربالگری آزمایشگاهی تصریح کرد: با توجه به محدودیت دسترسی به تجهیزات نمونهگیری و کیتهای تشخیصی، دشواری روش نمونه برداری و خطر انتقال بیماری در حین نمونه برداری، در حال حاضر تعداد محدودی از موارد در لیست غربالگری اولیه آزمایشگاهی هستند.
وی گروههای هدف غربالگری آزمایشگاهی را برشمرد: افرادسرپایی علامتدار با سن بالای ۶۰ سال و یا وجود بیماری زمینه ای (گروه های پرخطر از نظر عوارض کووید ۱۹) و زنان باردار، افراد در تماس با فرد مبتلا به شرط با سن بالای ۶۰ سال و یا وجود بیماری زمینه ای (گروه های پرخطر از نظر عوارض کووید ۱۹)و زنان باردار، زندانیان علامت دار (در قرنطینه ورودی توصیه می شود در صورت دسترسی به تست همه افراد تست شوند ، در غیر اینصورت در صورت تشخیص یک فرد مبتلا همه افراد در تماس با وی تست شوند)، کارکنان زندان در تماس مستقیم با زندانی مبتلا، معتادین متجاهر علامتدار در مراکز ماده ۱۶( در قرنطینه ورودی توصیه می شود در صورت دسترسی به تست همه افراد تست شوند ، در غیر اینصورت در صورت تشخیص یک فرد مبتلا همه افراد در تماس با وی تست شوند)
احمدی در رابطه با گروههای هدف غربالگری آزمایشگاهی ادامه داد: کارکنان مراکز ماده ۱۶ در تماس مستقیم با معتادین متجاهر مبتلا، مددجویان سامانسراها ، مراکز نگهداری معلولین و سالمندان علامتدار و سایر مراکز تجمعی، کارکنان سامانسراها ، مراکز نگهداری معلولین و سالمندان وسایر مراکز تجمعی در تماس مستقیم با مددجویان مبتلا، اتباع خارجی علامتدار ساکن در مهمان شهرها، اتباع داخلی علامت دار وارد شده از کشورهای با شیوع بالا و پرسنل شاغل در بخش های ویژه COVID-19 و کارکنان ارائه خدمات برای کووید ۱۹ در واحد های PHC از جمله گروههای هدف جهت غربالگری آزمایشگاهی هستند.
وی ضمن بیان اینکه در حال حاضر سه مرکز نمونه گیری واقع در کمپلو، فرهنگ شهر و کیانشهر وجود دارد، در خصوص روند کار در این مراکز اظهار داشت: پس از مراجعه فرد به مراکز نمونه گیری، بنا به تشخیص پزشک مطابق با پروتکل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از وی نمونه گیری سواپ حلق و بینی انجام می شود.
احمدی ضمن بیان اینکه پس از انجام نمونه گیری اس ام اس اخذ نمونه برای مراجعه کننده ارسال خواهد شد، عنوان کرد: جهت حفظ سلامت افراد، برای اخذ جواب به هیچ عنوان نیازی به مراجعه مجدد افراد وجود ندارد و جواب آزمایش به صورت پیامک برای فرد ارسال خواهد داشت.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز با عنوان اینکه در برخی موارد به دلیل مخدوش بودن اطلاعات ثبت شده توسط مراجعه کنندگان در فرم مربوط به نمونه گیری، کار ثبت اطلاعات را در سامانه های مربوطه با اختلال روبرو می شود از مردم خواست تا با دقت بیشتری کلیه اطلاعات مندرج در فرم مربوطه را خوانا و دقیق تکمیل نمایند.
وی در خصوص روند پیگیری افرادی که آزمایش آنان مثبت می شود گفت: پس از اعلام نتیجه فردتوسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، تیمی متشکل از کارشناس مبارزه با بیماریها و بهداشت محیط وضعیت فرد و خانواده آنان را به صورت حضوری پیگیری میکنند و آموزشها و نکات لازم به آنها را خاطر نشان می کنند.
احمدی تصریح کرد: پس از آن پیگیری این افراد به مدت ۱۴ روز به صورت تلفنی ادامه پیدا کنند ودر صورتی که اطرافیان انها جزو موارد ی باشند که طبق پروتکل جدید شرایط را داشته باشند برای نمونه گیری معرفی میشوند.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز در پایان با تأکید بر شرایط افراد واجد شرایط نمونه گیری و حجم کاری که پرسنل مراکز بهداشتی و درمانی متقبل شده اند ضمن اینکه از مردم خواست تا با رعایت اقدامات ساده بهداشتی سلامتی خود را حفظ نمایند و از مراجعه غیرضروری به این مراکز خودداری نمایند، گفت: ارفادی که درای علامت هستند می توانند برای نمونه گیری به این مراکز که واقع در کیانشهر خیابان ایثار پشت پمپ بنزین سرای محله کیانشهر روبروی پارک کیانشهر، مرکز مشاوره ازدواج واقع در کمپلو خیابان کیان نبش هاتف روبروی شهرداری منطقه ۶ و فرهنگ شهر نرسیده به فلکه فرهنگ شهر خیابان اندیشه مجموعه ورزشی آموزش وپرورش مراجعه نمایند.
برچسبها: