پنج شنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳

Thursday, 28 November , 2024

  • پنج‌شنبه / 13 آگوست 2020 / 20:20
  • سرویس: اخبار ویژه
  • کد خبر: 10889
  • خبرنگار : 104

در نشست سازمان تبلیغات استان خوزستان مطرح شد؛

در صحبتهای مسئولین نسبت به برگزاری مراسمات محرم و صفر تناقضاتی وجود دارد

حجت الاسلام محمد مهدی نبی زاده گفت: نمی شود موافق برگزاری مراسمات محرم و صفر باشید ولی از سوی دیگر با برگزاری مراسم عزاداری در مکان سربسته مخالفت نمایید، این مسئله تناقض است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی نبی زاده مدیرکل سازمان تبلیغات استان خوزستان پیش از ظهر امروز، چهارشنبه ۲۲ مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه، پیرامون شیوه نامه پروتکل های بهداشتی برگزاری مراسمات محرم در خوزستان  اظهار کرد: امسال جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا،مسئولیت اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی مربوط به برگزاری مراسم ماه محرم و صفر بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی است.
وی با بیان اینکه ستاد ملی مدیریت ویروس کرونا دارای چندین کمیته است افزود: کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی  ذیل کارگروه برگزاری مراسم عزاداری محرم و صفر با مسئولیت اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان محسوب می شوند.
وی ادامه داد: در این کارگروه دستگاه‌هایی از جمله نیروی انتظامی، دادستانی، بهداشت و درمان، بسیج، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، فرمانداری‌ها، صدا و سیما، ارشاد اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی، شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه و همچنین حوزه علمیه با سازمان تبلیغات استان همکاری می‌کنند. همچنین این اختیار به ما داده شده است که در این ستاد بتوانیم از دستگاه‌های دیگر بنا به ضروت استفاده نماییم.
حجت الاسلام نبی زاده گفت: به طور کلی ضوابط در نظر گرفته شده برای برپایی مراسمات محرم و صفر،  کاهش زمان مراسم (حداکثر ۲ ساعت)، تجمع حداقلی، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی یک و نیم متر، استفاده مستمر و همگانی از ماسک و ممنوعیت پذیرایی در حین مراسم است.
وی مساله مهم در ماه محرم را اطعام و نذورات دانست و اضافه کرد: از نظر ستاد مدیریت بیماری کرونا پخت و پز در ماه محرم و صفر ممنوع نکرده اما توزیع در محل پخت غذا ممنوع اعلام شده است، ومواد غذایی باید در ظروف یکبار مصرف، بسته‌بندی شوند و به گونه‌ای توزیع شوند که باعث تجمع نشود، پیشنهاد ما این است که نذورات به سوی کمک‌های مومنانه سوق داده شود.
 مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خوزستان ادامه داد: امکان برگزاری مراسم در فضای باز به دلیل گرمای بسیار شدید،در خوزستان امکان پذیر نیست، وزارت بهداشت مکان های با ارتفاع شش متر را مورد تأیید می داند لذااز کلیه مسئولین استان می خواهم  نسبت به  این مسئله مهم توجه داشته باشند،اینکه گفته شود موافق برگزاری مراسمات محرم و صفر هستیم ولی از سوی  دیگر با برگزاری مراسم عزاداری در مکان سربسته مخالفت نمایند، این مسئله تناقض است.
وی اضافه کرد: برنامه‌ریزی برای برگزاری مراسم دارای مجوز،در مکان های سربسته باید حدود ۲۵ درصد فضا مورد نظر استفاده قرار گیرد، مسئول رعایت پروتکل‌های بهداشتی، همان مسئول برگزاری مراسم است که همیار سلامت نامیده می شود.
حجت الاسلام نبی زاده خاطر عنوان کرد: برای کسب مجوز برگزاری مراسم در فضای بسته توسط هیات‌ها، مساجد و… باید در سامانه بیرق ثبت نام نمایند، برای ثبت نام در این سامانه باید اسامی مسئول هیات، مداح و مسئول برگزاری مراسم ثبت شوند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان ادامه داد: برای برپایی مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورا بنا است که پروتکل جدیدی ابلاغ شود اما در حال حاضرحرکت دسته‌های عزاداری، فعالیت گروه‌های دمام‌زنی به دلیل ایجاد تجمع ممنوع است. برنامه‌های عزاداری در فضای مجازی و حقیقی نیز انجام می‌شود و برای برگزاری هر دو نیز تلاش خواهیم کرد.
وی به برگزاری روضه‌های خانگی اشاره کرد و گفت: برای برگزاری روضه‌های خانگی دو دیدگاه وجود دارد؛ اولین دیدگاه این است که برگزاری این نوع مراسم با توجه به اینکه قابل کنترل نیستند ممنوع شود، اما دیدگاه دوم که دیدگاه ما است، این است که اگر مردم را آگاه و دسترسی آن‌ها را به امکانات بهداشتی تسهیل کنیم، تراکم جمعیت کاهش می‌یابد و موارد بهداشتی نیز رعایت می‌شوند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان خاطر نشان کرد: ما دو نوع هیات داریم؛ نوع اول هیات‌های مجوزدار و دیگری هیات‌های غیررسمی و بدون مجوز است که ما از این عزیزان دعوت می‌کنیم به ادارات تبلیغات اسلامی مراجعه و هیات خود را رسما ثبت کنند. هر شخصی که قصد داشته باشد مراسم برگزار نماید باید در سامانه بیرق ثبت‌نام و مکان برگزاری مراسم را معرفی کند. در غیر این صورت، ابتدا تذکر کتبی داده می‌شود و پس از آن اقدامات قهری صورت می پذیرد.
حجت الاسلام نبی زاده ادامه داد: در خصوص تهیه ماسک چند جلسه ای است که در ستاد مدیریت کووید ۱۹، به بحث گذاشته شده،مسئول تهیه ماسک مورد نیاز مردم ساز مان صنعت و معدن است، نیاز  روزانه مردم، دویست تاسیصد هزار ماسک است که ساز مان صمت مکلف به تهیه ماسک و تامین موادضد عفونی برابر نرخ مصوب در ماه محرم و صفر است.
وی با بیان اینکه عدم تهیه مواد اولیه برای گروه های جهادی موجب شد کارگاه هابه تعطیلی کشانده شوند،گفت:  می طلبد نذورات مردم به سوی تهیه ماسک و مواد ضد عفونی برای عزادارن سید الشهدا (ع)عزاداری محرم و صفر سوق داده شود.
حجت السلام نبی زاده اضافه کرد: ما تمامی دفاتر و مراکز خود را مکلف کرده‌ایم که با تمام توان در ایام محرم و صفر نسبت به رعایت پروتکل‌ها نظارت کنند. همچنین از همه دستگاه‌ها می‌خواهیم در این مساله به ما کمک کنند و امکانات خود را در اختیار ما قرار دهند.
حجت الاسلام نبی‌زاده در خصوص نحوه فعالیت ایستگاه‌های صلواتی و مواکب اظهار داشت: برپایی ایستگاه‌های صلواتی و مواکب به چند شرط بلامانع است؛ توزیع اقلام خوراکی ممنوع است و همچنین صوت مداحی را حداکثر تا ساعت ۲۲ شب و با در نظر گرفتن صوت مناسب و عدم ایجاد مزاحمت، می‌توانند فعال کنند. امسال در موکب‌ها اقلام بهداشتی باید توزیع شود و هر گونه تجمع در مواکب و ایستگاه‌های صلواتی نباید صورت گیرد. هدف اصلی ما زنده نگه داشتن یاد امام حسین (ع) و حفظ سلامتی مردم است.
وی با بیان اینکه برای برگزاری مراسم هیات‌های شاخص، قرار است از ظرفیت مصلی‌های شهرها استفاده کنیم گفت: ممنوعیت برگزاری مراسم تعزیه در ستاد مدیریت بیماری کرونای استان مطرح شد ولی ما پیشنهاد دادیم که مراسم تعزیه در محیط باز، بزرگ و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی انجام شود. همچنین ذبح و قربانی کردن در خیابان‌ها و مکان‌های عمومی ممنوع است و تنها در محل‌های بهداشتی و با نظارت مرکز بهداشت صورت خواهد گرفت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خوزستان بیان کرد: حضور سالخوردگان و کودکان در مراسم محرم و صفر ممنوع اعلام شده است اما پیشنهاد ما این است که برای این موضوع تدبیری اندیشیده شود.
انتهای پیام/

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار