چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳

Wednesday, 27 November , 2024

اصلاح شکستگی لوله آب زیر یک روز طول می‌کشد/ ۵۰ درصد هدر رفت آب در اهواز بر اثر شکستگی لوله است

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با رد شکستگی لوله آب در اهواز، گفت: امکان ندارد در سطح شهر اهواز و حتی استان شکستگی اتفاق بیفتد و اصلاح آن زیر یک روز طول نکشد

صادق حقیقی‌‌پور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، با رد شکستگی لوله آب در اهواز، اظهار کرد: امکان ندارد در سطح شهر اهواز و حتی استان شکستگی اتفاق بیفتد و اصلاح آن زیر یک روز طول نکشد.

 ۵۵ درصد شبکه آب فرسوده است

وی با اشاره به عمر بالای شبکه آب در اهواز، افزود:  شبکه آب اهواز حدود دو هزارو ۷۰۰ تا ۸۰۰ کلیومتر است که یک هزار و ۶۰۰ متر آن فرسوده است که باید در برخی مناطق اصلاح شبکه صورت بگیرید.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه حدود ۵۵ درصد شبکه آب ما فرسوده است، عنوان کرد: از سال ۹۶ تا کنون چیزی حدود یک هزار کلیومتر اصلاح شبکه آب در سطح استان یعنی در شهرستان‌های غیر از اهواز صورت گرفت و در اهواز در همین بازه زمانی ۱۳۰ تا ۱۴۰ کیلومتر اصلاح شبکه انجام شد.

حقیقی‌پور بیان کرد: در تابستان امسال اصلاح حدود ۳۰ نقطه شبکه آب در سطح شهر اهواز که خیلی قدیمی و عمر آن بالای ۳۰ سال است به دلیل مشکلاتی که با شهرداری اهواز داشتیم عقب افتاد که چنانچه در مورد مرمت و حفاری این مناطق سریعتر با شهرداری به توافق برسیم سریعتر می‌‌توانیم شکستگی‌ها را رفع کنیم.

وی گفت: برای تعمیر و اصلاح هر یک کیلومتر شبکه آب اهواز به مبلغ ۷۵۰ میلیون تومان یعنی به اعتبار بیش از یک هزار میلیارد تومان نیاز داریم که اصلاح شبکه آب اهواز را انجام دهیم.

حقیقی‌پور افزود: ۶۰۰ کلیومتر اولویت اصلاح شبکه آب ما در اهواز است که برای این ۶۰۰ کیلومتر سه پارت ۲۰۰ کلیومتری تعریف کردیم تا شبکه آب جدید را اصلاح و توسعه دهیم که برای اصلاح هر ۲۰۰ کیلومتر سالیانه به مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

پیشنهاد ملی کردن اعتبارات شبکه آب

وی عنوان کرد: یکی از پیشنهادات ما در شورای برنامه ریزی استان این است که ردیف اصلاح شبکه آب که استانی است و محل تامین اعتبار آن هم از محل سه درصد نفت است مانند اعتبارات فاضلاب ملی شود.

حقیقی‌پور افزود: با توجه به اینکه به دلیل کاهش قیمت و فروش نفت نتوانستیم از این محل اعتبارات مورد نیاز را تامین کنیم از طریق هماهنگی که با برخی از نمایندگان در کمیسیون عمران داشتیم تقاضا دادیم که اعتبارات اصلاح شبکه آب استان ملی شود.

وی بیان کرد: به دنبال این هستیم که ازطریق قانون بودجه سال آینده اعتبارات مربوط به اصلاح شبکه آب را  مانند اعتبارات فاضلاب ملی کنیم و از وابستگی به اعتبارات استانی به طور صدرصد خارج کنیم.

حقیقی‌‌پور گفت: یکی از پیشنهاداتی که برای کاهش هزینه‌ها داریم ایجاد و احداث سامانه‌های تلمتری و مانیتورینگ است تا با نصب سیستم فشارسنج و دبی سنج در مناطق مختلف شهر دو مشخصه اصلی جریان آب را اندازه‌گیری کنیم.

۵۰ درصد هدر رفت آب در اهواز بر اثر شکستگی لوله است

حقیقی‌پور افزود: با ایجاد این سامانه‌ها شاید دیگر نیاز نباشد بخواهیم کل منطقه را اصلاح شبکه کنیم و اگر شکستگی پنهانی بود در جا سامانه‌ها فشار سنج شکستگی را اعلام می‌کند.

وی افزود: راه‌اندازی این سیستم به این دلیل در اهواز مهم است که سطح آب زیر زمینی در اهواز بالا است و اگر این شکستگی بالا باشد در پیک مصرف پرفشار با توجه به پمپاژ مستقیم آب توسط مشترکین خانگی ممکن سبب باعث ورود آب آلوده به شبکه شود.

حقیقی‌پور در رابطه با میزان هدر رفت آب ناشی از شکستگی لوله، عنوان کرد: عدد هدر رفت آب ناشی از شکستگی لوله در اهواز با نورم کشوری زیاد فاصله ندارد اما بزرگترین هدر رفت آب خطاهای ناشی از اندازه‌گیری و انشعابات آب غیر مجاز در سطح اهواز است.

وی با بیان اینکه نورم هدر رفت آب در کشور ۲۵ درصد و در اهواز ۵۰ درصد است، گفت: در سال ۹۶ هدر رفت آب دراستان ۴۲ درصد بود که با یک هزار کیلومتر اصلاح شبکه‌ای که صورت گرفت که در پایان ۹۸  این عدد به ۳۲ درصد رسید.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار