تعیین مناطق کمتر توسعهیافته خوزستان بدون اعمال نظر مدیران استانی
باتوجه به قرارنگرفتن شهرستانهای استان خوزستان در لیست مناطق کمتر توسعهیافته کشور با وجود نبود رفاه اجتماعی و اقتصادی امید حاجتی مدیرکل سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار کرد: لیست مناطق کمتر توسعهیافته تهیه شده که ۹ بخش در ۶ شهرستان را شامل میشود، و سال ۹۸ آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور تصویب کرده است.
وی ادامه داد: در واقع لیستی که در سال ۸۸ به تصویب رسیده و ملاک عمل بود تا پایان برنامه ششم توسعه مجدد تمدید شد که برخی شهرستانها از جمله بندرماهشهر در آن قرار نگرفتند و در این مدت نیز لیست هیچگونه تغییری نداشته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان با تشریح جزئیات این ارزیابی خاطرنشان کرد: بررسیهای این مصوبه به این شکل بوده است که با توجه به حدود ۶۰ شاخص اطلاعاتی گرفته شده و بر اساس تحلیل عاملی امتیازدهی، صورت نزولی شد و ۲۵ درصد شهرستانهای انتهای جدول تهیه شده در لیست مناطق محروم کشور قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: این منطق محاسباتی سال ۸۸ بوده که اطلاعات آن به صورت متمرکز از وزارتخانه گرفته شد و درآن زمان توسط سازمان معاونت برنامه ریزی و معاونت توسعه مدیریت، پیشنهاد آن را ارائه کرده و در دولت به تصویب رسید.
حاجتی عنوان کرد: این لیست در سال گذشته ۹۸ نیز تمدید شد و تا پایان برنامه ششم ملاک عمل خواهد بود. در واقع به این معنی است که دولت برای امور حمایتی خود بعد از بررسیهای لازم، این شهرستانها را مشمول برنامه حمایتی خود قرار میدهد.
رئیس سازمان بودجه و برنامه استان خوزستان با بیان اینکه در این خصوص از هیچ یک از استانهای کشور برای تجدیدنظر و بررسیهای لازم نظرخواهی نشده، اذعان کرد: در سال ۸۸ هیچ یک از مدیران فعلی حضور نداشتند تا اعمال نظری داشته باشند، در سال ۹۸ نیز از هیچ یک از استانهای کشور برای تجدیدنظر و بررسی مورد نظر دعوت به عمل نیامد و اطلاعات صرفا بر اساس لیست قبلی بررسی و نهایی شد تا در اولویت برنامههای حمایتی دولت قرار بگیرد.
حاجتی بیان کرد: این در حالی است که تعدادی از شهرستانهای استان که از نظر بنده مستحق قرار گرفتن در این لیست هستند، از جمله اندیکا و ایذه در نظر گرفته نشدند.
حاجتی افزود: از جزئیات این مصوبه در سال ۸۸ اطلاعی ندارم اما بر اساس دادههای آماری موردنظر بررسیهای کشوری، نتایج تحلیلها چیز دیگری خواهد بود و ملاک عمل قرار میگیرد، در حال حاضر نیز از جزئیاتی که در سال ۸۸ مبنای عمل مدیران وقت بوده، اطلاعی ندارم.
خوزستان و بیشترین نرخ بیکاری
به گزارش خبرگزاری فارس، مطابق آخرین آمارمرکز آمار در تابستان ۹۹، بیشترین نرخ بیکاری در کشور به استانهای خوزستان با ۱۵.۳ و چهارمحال بختیاری با ۱۶.۳ درصد و کمترین میزان نرخ بیکاری برای استانهای خراسان رضوی با ۵.۷ درصد ، خراسان جنوبی با ۵.۸ درصد و ایلام با ٦.٢ و در پایتخت نیز ٦.٤ درصد است، همین دادههای آمار سند محکمی بر محرومیت و وجود مشکلات معیشتی بسیار در این استان غنی خواهد بود که حال باید از برنامههای حمایتی دولت بیبهره باشند.
در استان خوزستان با وجود سرمایههای عظیم اقتصادی، اکثر شهرستانها از کمترین امکانات و زیرساختهای اولیه رفاه زندگی از جمله آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، آب و فاضلاب بیبهرهاند و با وجود استقرار واحدهای صنعتی بیشمار در این استان، بیکاری جوانان اصلیترین معضل مردم خوزستان است.
حال با آخرین لیست منتشر شده از مناطق کمتر توسعهیافته این استان، طبق مصوبه هیئت وزیران مشخص نیست چه تدبیری برای برون رفت از وضعیت فعلی استان و ارادهای برای افزایش رفاه زندگی مردم به ویژه در مناطق محروم اندیشیده شده است که تا به حال نتیجهای حاصل نشده است و تنها اعتراض مکرر مردم را به دنبال داشته است.
همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر اخیر خود به استان خوزستان گفت: دِین خود را به مردم خوزستان ادا خواهیم کرد، مردمی که حس محرومیت و تبعیض دارند زیرا با وجود ظرفیتهای عظیمی مانند صنایع، معادن، کشاورزی و بنادر، اما با چالشهای جدی روبهرو هستند.
انتهای پیام/
برچسبها: