میهمانی و دید و بازدیدخانوادگی درصدر علل ابتلا به کرونا در خوزستان
دکتر فرهاد ابول نژادیان شامگاه یکشنبه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری در صدا و سیمای خوزستان دراین زمینه اظهار داشت: در خوزستان ۲۲ درصد از مبتلایان به علت تماس با بستگان یا شرکت درمیهمانی و دید و بازدید خانوادگی، ۲۱ درصد تماس با موارد مثبت در خانواده، ۱۹ درصد در اصناف، ۱۱ درصد تردد در شهرها، ۱۰ درصد شرکت درآیینهای ترحیم و ازدواج، ۹ درصد در خارج از شهر و ۶ درصد در مدارس مبتلا شدند.
وی افزود: همچنین در شهر اهواز ۳۷ درصد به علت تماس با موارد مثبت در خانواده و ۲۸ درصد با دید و بازدید خانوادگی به کرونا دچار کرونا شدند.
ابول نژادیان بیان کرد: در دزفول ۴۳ درصد و شوشتر ۸۵ درصد در خانواده مبتلا شدند، در هویزه هویزه ۵۰ ، بهبهان ۵۱ و آبادان ۳۳ درصد در میهمانی و دید و بازدیدهای خانوادگی بیمار شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: درآغاجاری نحوه ابتلا به کرونا ۵۰ درصد تردد درون شهری و در اندیکا شرکت در آیین ترحیم وازدواج ۴۵ درصد و در شوش ۷۶ درصد گزارش شده است.
نزولی شدن روند ابتلا به کرونا در خوزستان
وی اضافه کرد: از روز ۱۷ مهرماه تا ۲۳ آبان وضعیت کرونا در خوزستان با ثبات بود و از هفته گذشته ۲۴ آبان ماه با همراهی مردم روند نزولی گرفته است.
ابول نژادیان گفت: نگرانی ما از این است که در آذرو دی ماه با سرد شدن هوا و بستن در و پنجره ها خطر بیشتر شود یعنی همان اتفاقی که در اردیبهشت و خرداد با روشن شدن کولرها افتاد بنابراین باید وضعیت تا سرد تر نشدن هوا مدیریت شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در مجموع کل موارد ابتلا به کرونا در خوزستان نسبت به هفته گذشته ۱۹ درصد، بستری ۲۳ درصد و فوتی ۹.۲ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: در شهر اهواز تعداد بیماران نسبت به هفته گذشته ۱۸ درصد، در کارون ۲۹ درصد و در مسجدسلیمان ۴۳ درصد کاهش داشته است اما در باوی ۳۷ و هفتکل ۴۰ درصد افزایش یافت.
ابول نژادیان گفت: ۵۴ درصد موارد ابتلا در خوزستان مرد و ۴۶ درصد زن، و عمده افراد در رده سنی ۳۰ تا ۴۴ سال گزارش شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: ۳۰ درصد از افراد مبتلا زنان خانه دار، ۱۳ درصد شغل آزاد، ۹درصد همکاران بهداشت و ۱۴ درصد کارمند وکارگر بوده اند.
۷۷ درصد مبتلایان به کرونا بیماری زمینه ای ندارند
وی توضیح داد: ۷۷ درصد افراد مبتلا بیماری زمینهای ندارند و ۲۳ درصد دارای بیماری زمینهای هستند، ۸۹ درصد شهری و ۱۱ درصد روستایی ثبت شده است.
ابول نژادیان در خصوص موارد فوتی گفت: ۶۱ درصد فوتی ها مرد و ۳۹ درصد زن و میانگین سنی فوت شدگان ۶۷ سال بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز ادامه داد: ۷۶ درصد موارد فوتی بیماری زمینهای داشتند و ۹ درصد بدون بیماری زمینهای و با سن بالای ۶۰ سال و ۱۵ درصد بدون بیماری و زیر ۶۰ سال هستند.
وی اظهار داشت: ۲۹ درصد موارد فوتی مبتلا به فشار خون، ۲۶ درصد قلبی، عروقی و ۲۸ درصد مبتلا به دیابت بوده اند.
۶۱۶ نفر بستری در بیمارستانهای خوزستان
ابول نژادیان در خصوص وضعیت بستری در بیمارستانها گفت: دیروز یکشنبه آمار بستری در کل خوزستان ۶۹ نفر و فوتی ۱۰ نفراعلام شده است؛ در حال حاضر ۶۱۶ نفر در بخش عادی و بستری و ۳۰۹ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که شامل PCR مثبت ومحتمل هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز تعداد فوتیها به مبتلایان در خوزستان را ۳.۵ درصد اعلام کرد.
وی در خصوص وضعیت تست کرونا در خوزستان اظهار داشت: در استان به ازای هر یک میلیون نفر، ۴۷ هزار تست انجام می شود؛ قرار است ۲ میلیون تست سریع کرونا از کره جنوبی وارد کشور شود و تولید داخل نیز شروع شده است و برنامه اینگونه است که هفته جاری به دانشگاهها تحویل داده شود.
ابول نژادیان اظهارداشت: بااین اقدام تعداد نمونه گیری و تستها بیشتر شده و قرنطینه سازی بهتری صورت خواهد گرفت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: اگر فردی با علائم کرونا برای آزمایش خون مراجعه کند تست کرونا در ابتدا منفی است چون هنوز سیستم ایمنی بدن وی ایمونوگلوبین لازم را تولیدنکرده است پس زمانی مثبت می شود که علادئم کرونا از بین رفته باشد.
به گفته استاندار خوزستان، اهواز و کارون از لحاظ کرونا در وضعیت قرمز هستند. ۱۵ شهرستان مسجدسلیمان، آغاجاری، آبادان، رامهرمز، امیدیه، شوشتر، دزفول، اندیمشک، رامشیر، باغملک، ایذه، شادگان، خرمشهر و لالی و بهبهان در وضعیت نارنجی و شهرستانهای ماهشهر، حمیدیه، هفتکل، شوش، هویزه، دشت آزادگان، اندیکا، باوی، گتوند، و هندیجان نیز در وضعیت زرد به سر میبرند. محدودیتهای کرونایی از شنبه یکم آذر به مدت ۲ هفته در خوزستان اعمال میشود.
برچسبها: