روز سیاه کرونایی خوزستان/ کرونای انگلیسی به سیستان و بلوچستان و مشهد مقدس هم رسید/ طغیان ملی کرونا دور از انتظار نیست + نمودار و نقشه
امروز ششم اسفندماه ۱۳۹۹ یعنی کمی بیشتر از ۳۶۵ روز از تأیید رسمی ورود ویروس کووید ۱۹ یا همان کرونای خودمانی به کشورمان خبرها حکایت از این دارد که نوع جهش یافته ویروس منحوس یا کرونای انگلیسی کمی ۱۲ استان کشور را آلوده کرده و با توجه به سرایت پذیری بسیار بالایی که این ویروس دارد نگرانیهای مسئولان بهداشت و درمان کشورمان بیشتر از گذشته شده است.
این نگرانی تاجایی رسیده که وزیر بهداشت در یک جلسه رسمی نگرانی خود را از شرایط رسماً اعلام کرده و از اهمیت توجه مردم به پروتکلهای بهداشتی سخن گفت.
به هرحال آنچه این روزها مهم است همراهی دقیق و اصولی هموطنان با سیاستهای ستاد ملی مقابله با کرونا دقیقا مثل اوایل آغاز همهگیری است چون علیرغم اینکه واکسیناسیون در کشور آغاز شده به گفته متخصصان تا زمانی که حداقل ۷۰ درصد جامعه واکسینه نشده باشند هنوز خطر آغاز موجهای تازهای از همهگیری وجود دارد و این اتفاق میتواند هزینهای سنگین به کشور تحمیل کند.
در آستانه طغیان ملی کرونا هستیم
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران امروز با اشاره به افزایش تعداد مراجعهکنندگان به مراکز درمانی اظهار کرد: با توجه به آمارهایی که از سراسر کشور در اختیار داریم احتمال شکلگیری شبهه طغیان ملی کرونا در کشور دور انتظار نیست.
دکتر زالی با اشاره به ایام پایانی سال و افزایش تردد مردم در مراکز خرید و ادارات دولتی برای سروسامان دادن به کارهایشان یا خرید پایان سال گفت: همزمانی ایام پایانی سال و ورود ویروس جهش یافته باعث شده تا تعداد ابتلا افزایش داشته باشد و درصورت بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی طغیان ملی کرونا دور از انتظار نیست و این شرایط میتواند تبعات نگران کنندهای به کشور تحمیل کند.
دومین مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در استان گیلان شناسایی شد
آبتین حیدرزاده معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تأیید ورود ویروس جهش یافته کرونا به استان گفت: دومین مورد ابتلا به کرونای جهش یافته انگلیسی در استان گیلان شناسایی شده و اکنون در یکی از مراکز درمانی مراحل درمانی خود را سپری میکند.
حیدرزاده با اشاره به افزایش میزان سرایت این ویروس به هموطنان توصیه کرد در این روزها بهترین و مؤثرترین راهکار مقابله با کرونا رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی است.
خراسان رضوی هم یک مورد مثبت کرونای انگلیسی را ثبت کرد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدمقدس از شناسایی نخستین فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در مشهدمقدس خبر داد.
مهدی قلیان با تأیید این خبر بیان کرد: این بیمار که مردی ۷۰ ساله است، در حال حاضر در یکی از مراکز درمانی مشهد مقدس بستری است.
وی با اشاره به اینکه تمام افرادی که با این فرد در تماس بودهاند، رهگیری شده و در حال گذارندن آزمایش هستند، ادامه داد: با توجه به اینکه کرونای انگلیسی به مشهد مقدس رسیده، اقدامات پیشگیرانهای برای جلوگیری از شیوع ویروس در استان در حال اجراست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس تأکید کرد: نکته مهم این است که در حال حاضر این ویروس در حال گردش در کشور است و همه باید مراقب باشیم.
نخستین مورد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان شناسایی شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تأیید خبر شناسائی نخستین مورد از بیمار مبتلا به ویروس جهش یافته کووید-۱۹ موسوم به کرونای انگلیسی در سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: مورد مثبت کرونای انگلیسی که توسط مراقبان سلامت در این دانشگاه مورد شناسائی قرار گرفت یکی از شهروندان استان است که ساکن کشور ایتالیا بوده و در تاریخ ۱۵ بهمنماه امسال از مسیر ترکیه به ایران وارد شده است.
سیدمحمد هاشمی شهری با بیان این مطلب که مثبت بودن این فرد از نظر ویروس کرونای انگلیسی به تائید رسیده، گفت: این فرد یک مرد ۶۱ ساله است که قبل از ورود به ایران و در زمان ورود به ایران دو تست کرونای منفی داشته است. یک روز بعد از ورود این فرد به زاهدان وی با علائم جسمی مانند تب و مشکلات ادراری به پزشک مراجعه کرده و تست تشخیصی PCR کووید-۱۹ نامبرده که در تاریخ ۲۸ بهمنماه در زاهدان انجام شد بر خلاف دو تست قبلی مثبت شده است.
وی با بیان این مطلب که به دلیل وجود سابقه مسافرت خارجی همکاران ما به ویروس کرونای انگلیسی هم مشکوک شدهاند، گفت: بلافاصله بعد از مثبت شدن تست کووید-۱۹ عادی نامبرده، نمونهای هم جهت بررسی از نظر ویروس جهش یافته از وی اخذ و برای انجام آزمایش به انستیتو پاستور ایران ارسال شد که روز گذشته نتیجه مثبت تست این فرد از نظر کووید انگلیسی هم به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام شد.
هاشمی شهری با بیان اینکه بعد از مثبت شدن تست کووید-۱۹ عادی نامبرده در ۲۸ بهمنماه و بر اساس دستورالعملهای بهداشتی در زمینه برخورد با فرد مشکوک، دو مورد پیگیری برای وی و اطرافیان نزدیک وی انجام شده است، گفت: مسیر حرکت وی نیز جهت حساسیت بیشتر نظام مراقبت به دانشگاههای علوم پزشکی که وی از آنجا عبور داشته اعلام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: مسیر تردد این فرد در ایران از فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) شروع شده و وی که قصد عزیمت به زاهدان را داشته، به دلیل عدم وجود پرواز در زمان مورد نظر، از طریق فرودگاه مهرآباد عازم زابل و سپس با استفاده از تاکسیهای بین شهری خود را به زاهدان رسانده است.
وی بررسی و پیگیری اطرافیان نزدیک، انجام تست رپید کرونای معمولی برای اطرافیان، ویزیت در منزل توسط پزشک مسئول بیماریها و ارائه آموزشها و اقدامات لازم در خصوص فرد مشکوک به کووید انگلیسی را از مهمترین اقداماتی عنوان کرد که بر اساس دستورالعمل مربوط به شناسائی این قبیل افراد و در دو نوبت برای وی انجام شده و افزود: روز گذشته و بلافاصله بعد از قطعی شدن ابتلاء نامبرده به کرونای انگلیسی، پیگیری سوم نیز توسط کارشناسان بهداشتی برای وی و خانواده او انجام شد و با توجه به مساعد بودن وضعیت جسمی این فرد و اطرافیان نزدیک وی، شرایط قرنطینه خانگی به صورت کامل برای این فرد و اطرافیان نزدیک او اعمال شده است.
رئیس دانشگاه علم پزشکی زاهدان با ابراز نگرانی در زمینه عادی انگاری وضعیت همهگیری کرونا، گفت: در طول سال اخیر هموطنان ما علاوه بر عوارض اقتصادی ناشی از این همهگیری و محدودیتهای اجتنابناپذیر مربوط به آن، فشارهای روحی روانی متعددی را نیز تحمل کردهاند که حذف، کاهش و یا تغییر شکل مسافرت، صله ارحام، عید دیدنی، میهمانی، دورهمی، عروسی، پرسه، خریدهای جمعی، مراسم دینی و مناسک مذهبی از جمله این فعالیتها بوده است. جهش اخیر در ویروس کرونا شرایط را در همه دنیا تغییر داده و میتوان گفت بعد از گذشت یک سال، دنیا را به اول مسیر مبارزه با این ویروس برگردانده است.
هاشمی شهری از همه افراد، خانوادهها، سازمانها، نهادها و افراد مرجع اجتماعی درخواست کرد تا نقش خود در رعایت دستورالعملها و شیوه نامههای بهداشتی را ایفا کنند و در مورد آخرین آمار همهگیری کرونا در استان گفت: در ۲۴ ساعد منتهی به ۵ اسفندماه مورد فوت ناشی از این بیماری نداشتهایم ولی با شناسائی ۲۹ مورد جدید، تعداد کل مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در استان به ۲۷ هزار و ۷۵۴ نفر رسید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۷ بیمار با علائم تنفی در بیمارستانهای استان بستری بوده که ۱۲ نفر از آنان نیز بر اساس معیارهای آزمایشگاهی قطعا مبتلا به بیماری کووید-۱۹ هستند، گفت: این آمارها نشان دهنده افزایش ملایم تعداد مبتلایان نسبت به روزهای قبل است و امیدواریم تا قبل از اینکه دیر بشود، همگی صدای زنگ خطر مجدد بیماری کرونا را در استان بشنوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از آمادگی برای بستری بیماران جدید در بیمارستانها خبر داد و گفت: در حال حاضر ظرفیت بستری همزمان ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستانها و مراکز درمانی استان فراهم شده که در صورت افزایش تعداد مبتلایان، امکان استفاده از سایر تختهای بستری دانشگاهی و غیردانشگاهی هم برای اینکار جود دارد.
وی افزود: حتی با ارائه کاملترین خدمات درمانی هم مثل همه نقاط دنیا باز هم شاهد مرگ و میر درصدی از مبتلایان هستیم و به همین دلیل نظام بهداشت و درمان با تمام ظرفیت خود در مسیر آموزش و هشدار حرکت میکند تا از ابتلاء افراد سالم به بیماری پیشگیری شود و در این راستا همچنان به مشارکت مسئولانه همه افراد جامعه و سازمان ها و نهادهای مرتبط نیازمندیم.
آمار روزانه
ظرفیت خوابگاههای دانشگاه لرستان کاهش یافت
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، رئیس دانشگاه لرستان با بیان اینکه ۳ دانشجوی دانشگاه لرستان بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردهاند گفت: با توجه به شیوع کرونا در راستای رعایت پروتکلهای بهداشتی در خوابگاههای دانشجویی ظرفیت کاهش یافت .
خسرو عزیزی در ادامه افزود: با توجه به شیوع کرونا در راستای رعایت پروتکلهای بهداشتی در خوابگاههای دانشجویی ظرفیت هر اتاق از ۴یا ۵ نفر به ۲ نفر رسیده، بیشتر تأکید بر عدم حضور دانشجویان در دانشگاه و همچنین مشخص شدن محدوده زمانی یک ماهه برای برگزاری درسهای عملی و حضور در خوابگاه از جمله اقدامات لازم در راستای پیشگیری از شیوع کرونا در خوابگاههای استان است.
آمار تجمیعی
هرعلامتی از سرماخودرگی را کرونا فرض کنیم
با توجه به جهشهای مداوم ویروس کرونا در چرخههای انتقالی که تاکنون از خود ثبت کرده است امروز کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان براین باورند که باید هر نوع علامتی شبیه به آنچه قبلا سرماخوردگی از آن یاد میکردیم را ابتلا به ویروس کووید ۱۹ پنداریم و سریعاً برای انجام تست به مراکز درمانی مراجعه کنیم.
بههرحال امروز براساس تحقیقاتی که انجام شده است متخصصان به این نتیجه رسیدهاند که در زمان اپیدمی، اکثراً علائم بیماریهای تنفسی را همواره باید به نفع آن اپیدمی در نظر گرفت؛ مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. برهمین اساس هموطنان گرامی بایدتوجه داشته باشند که هرگونه علامت تنفسی یا مشکلی در این زمینه درکنار علائمی مثل خستگی، گوفتگی، تب، لرز از دست رفتن اشتها و حس بویایی را رسماً به عنوان درگیری بدن با ویروس کرونا منظور کرده و برای آغاز مراحل درمانی اقدام کنند.
این درحالی است که با توجه به ورود رسمی نوع جهش یافته کرونا یاهمان ویروس کرونای انگلیسی هرگونه سهلانگاری و بیتوجهی به این علائم میتواند فرصت درمان و بهبودی را کاهش داده و نرخ مرگ و میر را افزایشی چشمگیر دهد، هرچند نباید فراموش کنیم که در تحقیقات اخیر مشخص شده است تعداد افراد بدون علامتی که به ویروس کرونای انگلیسی مبتلا شدهاند بسیار بالاست و همین نکته مشکل را تشدید کرده و میتواند تبعات بیشتری در جامعه بهخصوص کلانشهرها ایجاد کند.
در چنین شرایطی متخصصان توصیه میکنند اگر تب، لرز و مشکل بالینی جدیدی برای فردی ایجاد شد (در اسرع وقت حتی قبل از ویزیت پزشک و آماده شدن نتایج آزمایشات) حتما در اولین فرصت قرنطینه خود را آغاز کرده و حداقل ۱۰ روز تماس نزدیک به هیچ کسی نداشته باشد، ماسک بزنند و دورکاری انجام دهند. بنابراین با توجه به زندگی آپارتمانی و متراژ کوچک خانهها، نیاز است که همه افراد خانواده ماسک زده و فرد بیمار در یک اتاق ایزوله شود و از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده کرده و سعی کند خط حرکتی مشخصی در منزل داشته باشند و ترجیحاً در همه جای خانه رفت و آمد نکنند و از بشقاب و لیوان و … مخصوص خودشان استفاده کنند.
شباهتهای کرونا و آنفلوآنزا یا سرماخوردگی چیست؟
متخصصان براین باورند که چون افتراق هر سه آنها سخت است و شاید در آغاز هر بیماری علایم مشابهای شاهد باشیم؛ توصیه اکید میشود مردم هرعلامت جدید ناتوان کننده، بدحال کننده، خستهکننده را حتما جدی بگیرند و حتما اول کرونا در نظر گرفته شود و سپس بیماریها را از یکدیگر افتراق دهند و توصیه میکنم خود بیماران این افتراق را انجام ندهند و به امید اینکه فقط یک سرماخوردگی ساده است خانواده و جامعه را در معرض خطر قرار نداده و با استناد به جداول که مختلفی در شبکههای مجازی منتشر میشود تشخیص خودسرانه انجام ندهند زیرا اکثرا خط مشخصی بین علایم این بیماری ها وجود ندارد و هم پوشانی در علایم باعث تشخیص نادرست بیماری خواهد شد. پس اگر شما تب و لرز، احساس ضعف و بدن درد داشتید آن را کرونا در نظر بگیرید و حتما با پزشک به صورت آنلاین یا حضوری مشورت کنید.
به این ترتیب هر سه این بیماریها درمان اولیه تقریباً مشابهی نیز دارند و درمان حمایتی و اولیه آن تقویت قوای جسمانی، افزایش مصرف مایعات، استراحت کامل در منزل، ممانعت از کار سنگین و داشتن رژیم پر پروتین و سرشار از سبزیجات خواهد بود که در طول درمان اولیه توصیه اکید به حفظ فاصله فیزیکی با اعضای خانواده و همکاران می شود. بنابراین این سه بیماری علایم مقدماتی و درمانهای مشابه دارند که بهتر است فرد مبتلا حتما تمهیدات بهداشتی را رعایت کند.
رنگبندی شهرستانهای ایران
براساس اطلاعات وزارت بهداشت از ابتدای هفته جاری تعداد ۱۱ شهر شرایط قرمز کرونایی دارند و ۵۲ شهر هم در وضعیت نارنجی قرار گرفتهاند، این درحالی است که ۲۱۷ شهر براساس شاخصها در وضعیت زرد و نهایتاً ۱۶۸ شهر هم براساس اطلاعات ثبتشده در شرایط آبی کرونایی هستند.
همین آمار نشان میدهد که تمامی شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان قرار دارند که عبارتند از: آبادان، اهواز، ماهشهر، دزفول، دشتآزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر و هویزه.
شاخص: در طرح جدید شاخص تعداد بستریها، رنگبندی شهرها را مشخص میکند، به این ترتیب که بستریهای چهار نفر در ۱۰۰ هزار نفر شهرهای زرد ، شش نفر در ۱۰۰ هزار نفر شهرهای نارنجی و ۱۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین میکند.
شهرهای ممنوعه کدامند؟
با توجه به افزایش تعداد مبتلایان و احتمال بروز موج جدیدی از همهگیری در ایران مسئولان ستاد ملی کرونا با توجه به اهمیت مدیریت و شکست چرخش ویروس منحوس در کشورمان محدودیتهای جدیدی در تردد میان شهرستانها ایجاد کردهاند که این محدودیتها براساس زیر اعلام شده است.
🔹برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا با توجه به قرار گرفتن شهرهای استان خوزستان در وضعیت قرمز ، ورود پلاکهای غیربومی و خروج پلاکهای بومی از شهرهای استان خوزستان ممنوع اعلام شده است.
🔹ورود خودروهای شخصی به استانهای شمالی با وضعیت زرد و شهرهای مشهد مقدس، قم ، اصفهان، شیراز، بوشهر ، بندرعباس و جزایر قشم و کیش با محدودیت و ممنوعیت همراه است.
🔹محدودیت تردد شبانه خودروها از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد کماکان در شهرهای گروه قرمز و نارنجی و زرد و آبی ادامه دارد.
انتهای
برچسبها: