اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال برای دفع بهداشتی زباله در خوزستان
قاسم سلیمانی دشتکی روز دوشنبه در نشست کارگروه مدیریت پسماند در استانداری خوزستان با اشاره به برگزاری جلسهای در سطح ملی برای حل چالش پسماندها در استان اظهار داشت: تامین هزینه دفع زباله در مناطق روستایی در توان استان است اما تامین هزینه دفع زباله شهرهایی مانند اهواز و آبادان از عهده استان خارج است.
وی با تاکید بر لزوم بهره گیری از تجارب شهرهای موفق در زمینه دفع پسماند افزود: لازم است برای مناطقی که زباله در آنها دفن میشود مشوقهای عمرانی در نطر گرفته شود و باید نسبت به چگونگی این مشوقها تصمیمگیری صورت گیرد رضایت اهالی آن مناطق که در مجاورت یا در معرض عملیات دفع زباله هستند نیز باید جلب شود.
وی ادامه داد: بررسی وضعیت پسماند اهواز در این جلسه به دلیل غیبت شهردار اهواز از دستور کار جلسه خارج می شود در این جلسات مدیران وظیفه دارند خودشان حضور یابند.
وی خاطرنشان کرد: لازم است که یک سیستم تبدیل ضایعات داشته باشیم همانگونه که در برخی استانها وجود دارد البته تحریمها نیز در عدم توسعه این گونه کارخانجات تبدیلی بیتاثیر نبوده است اما با رفع تحریم ها می توان به دنبال سرمایهگذار بود تا این مشکل برطرف شود و یک برنامه ریزی اساسی در زمینه کارخانجات تبدیل ضایعات داشته باشیم.
وی بیان کرد: مدیران استان باید با سرمایهگذارن و متخصصان این حوزه نشستهایی داشته باشند و از آنها برای حضور دراستان دعوت نمایند و در حوزه زیرساخت هم با ایجاد زیرساختهای لازم زمینه فعالیت صنایع تبدیلی پسماند را ایجاد کنیم و از راهکارهای موقت و کوتاه مدت در زمینه دفع زباله دوری کنیم.
تولید بیش از سه هزار تن زباله روزانه در خوزستان
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز دراین نشست با اشاره به تولید روزانه حدود سه هزار و ۶۰۰ تن زباله در استان گفت: حدود یک هزار تن آن مربوط به شهرستان اهواز ، کارون و پسماندهای شهری است.
محمدجواد اشرفی افزود: خوزستان براساس پهنهبندی به ۹ حوزه تقسیم شده است که مطالعات طرح جامع پسماند برای پنج پهنه انجامشده و طرحهای این پهنه ها با پیشرفت فیزیکی ۹۰ تا ۱۰۰ درصد در حال انجام هستند.
وی بیان کرد: پسماندها در همه شهرهای استان به ویژه شهرهای بزرگ خوزستان از مرحله جمع آوری تا مرحله رهاسازی در محل به صورت غیراستاندارد و غیربهداشتی مدیریت میشوند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: در حال حاضر در شهرهای اهواز، ایذه و آبادان و خرمشهر با چالش ویژه در زمینه دفن پسماند رو به رو هستیم، در آبادان و خرمشهر محلی در فاصله ۹ کیلومتری قانونی شهر خرمشهر پیش بینی شده که در حال حاضر زباله های خرمشهر در آنجا تخلیه میشوند اما مدیریت خاصی از نظر دفن بهداشتی صورت نمیگیرد بلکه فقط زبالهها تخلیه میشوند.
وی ادامه داد: زباله های آبادان در حال حاضر از ۲سال گذشته تاکنون در گوشهای از تالاب شادگان تخلیه میشود و چون تالاب شادگان یک تالاب بین المللی و عضو کنوانسیون رامسر است خطر خروج آن از کنوانسیون رامسر وجود دارد چراکه استانداردهای لازم برای ماندن دراین لیست را ندارد.
اشرفی بیان کرد: در جلسات گذشته خارج کردن پسماندهای شهری آبادان و انتقال آن به شهر خرمشهر را براساس مصوبات طرح جامع در دستور کار قرار دادیم که در سال ۹۸ مصوب شده و قرار بود در دی ماه ۹۸ این انتقال صورت گیرد اما هنوز کاری انجامنشده است.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از موارد مربوط به پسماندهای شهر ایذه هست که حدود یکسال است پسماندها در درون محدوده شهری و در جوار مناطق مسکونی تخلیه میشوند و همین امر شرایط بسیار بدی را رقم زده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به وضعیت پسماندهای بیمارستانی توضیح داد: حدود ۶۲ مرکز بیمارستانی متمرکز داریم که از اینتعداد ۵۸ واحد دارای دستگاه بی خطرسازی هستند و زبالهها در محل بی خطر سازی و به مراکز دفن پسماند انتقال داده میشوند که البته درآنجا به صورت غیربهداشتی رهاسازی میشوند.
وی ادامه داد: بخشی دیگر از پسماندهای بیمارستانی، پسماندهای عفونی مربوط به مراکز درمانی غیر متمرکز شامل کلینیکها و مطبهای شخصی است که مدیریت خاصی ندارند و صرفا توسط شهرداری جمع آوری میشوند و به صورت غیربهداشتی در محلهای مربوطه دفن میشوند.
اشرفی با اشاره به اینکه خوزستان بالاترین پسماندهای صنعتی را در سطح کشور دارد گفت: بهترین مدیریت پسماندهای صنعتی در خوزستان انجام میشود و همه پسماندهای صنعتی در قالب سامانه جامع مدیریت و از مرحله انتقال تا بازیافت توسط محیط زیست رصد میشوند.
برچسبها: