طوایف خوزستان کشت نخل را جایگزین رسم تیراندازی کردند
قومیتهای مختلف و گوناگون با زبانها لباسها و خرده فرهنگهای رنگارنگ در خوزستان از زیباییهای این استان پهناور است.
رسم و رسوم مختلف و متفاوت مردم درین استان سبب شده تا مراسمهای مهم و اصلی به شکلها و رنگ ها و تنوع مختلفی برگزار شود هر چند موضوعاتی مانند مهماننوازی محبت اهل بیت علیهم السلام و غیرت و مردانگی مردم در مقابل دشمنان چ پایههای ثابت فرهنگی این دیار است.
در میان تمام زیباییهای موضوع در این تنوع رنگارنگ آنچه همه اینها را زیبا میکند همدلی و اخیرت دور اندیشی و احترام به قوانین و هنجارهای کلی کشور است.
گاهی برخی عادات ناصحیح و نازیبا نیز در میان گروهی از اقوام و عشایر و شهرهای مختلف رسوخ می کند که باز افراد با فرهنگ و اندیشمند هر قوم به هر شهرستان بلافاصله برای راه حل آن تدابیر و ایده های جدیدی را می اندیشند.
یکی از ناهنجاری های فرهنگی مقوله تیراندازی در رسومات است که باعث ایجاد مشکلات امنیتی و درگیری در بحبوهه مراسمهای عزا و عروسی می شود.
تیراندازی در مراسمهای ویژه مراسم ختم و ازدواج همواره به عنوان یکی از معضلات در برخی مناطق خوزستان شناخته شده و متولیان و دغدغه مندان همیشه ذهن خود را درگیر حل این مشکل دادهاند.
برخی خانوادههای قوم عرب در خوزستان که از اقوام اصیل ریشه دار و همگی از محبان و شیعیان اهل بیت علیهم السلام هستندو اقدامی ابتکاری و جالب تلاش تازهای را برای جایگزین کردن این رسم غلط و ناپسند و خطرآفرین با برخی اقدامات فرهنگی و زیبا که آنها نیز در فرهنگ همین مردم دارد ایجاد کرده اند.
این خانوادهها با راه اندازی کمپین کاشت نخل بجای تیراندازی یا به عربی «نخلة و لا طلقة» حرکت فرهنگی جالبی را آغاز کردهاند که در آن در مراسم ختم پس از درگذشت افراد خانوادهها به جای تیراندازی اقدام به کاشت درخت نخل در میان تمام اقوام خوزستانی جایگاه ویژه فرهنگی دارد می کنند.
در نخستین اقدام سادات شهرستان باوی خوزستان با اقدام به کاشت نخل به این فرهنگ ناپسند خاتمه دادند.
برچسبها: