یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳

Sunday, 24 November , 2024

مدیرعامل فولاد خوزستان در سمینار چالش گاز در زنجیره فولاد: برنامه‌ریزی، توسعه زیر ساخت و حرکت به سمت سوخت‌های جایگزین راه‌حل مواجه با چالش‌های انرژی است

امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در سمینار چالش گاز در زنجیره فولاد، برنامه‌ریزی، توسعه زیر ساخت و حرکت به سمت سوخت‌های جایگزین راه‌حل مواجه با چالش‌های انرژی دانست.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی، امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در سمینار چالش گاز که پنجم دی ماه ۱۴۰۰ در سالن همایش‌های هتل هما تهران و با حضور جمعی از فعالان زنجیره فولاد برگزار شد، با موضوع تحلیلی بر وضعیت مصرف گاز در کشور و آثار آن سخنرانی کرد.

ابراهیمی با بیان اینکه ایران سومین تولیدکننده گاز طبیعی دنیا است،‌ افزود: وجود ذخایر گازی برای کشورمان یک مزیت به شمار می‌آید،‌ اما با این وجود در فصل سرما، با کمبود تولید گاز مواجه هستیم و برای جبران کوتاه‌ترین مسیر، یعنی قطع گاز صنایع فولادی و پتروشیمی را انتخاب می‌کنیم، این در حالیست که این صنایع وابسته به گاز هستند و امکان استفاده از سوخت جایگزین را ندارند.

مدیرعامل فولاد خوزستان در ادامه گفت: برای رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تُن در افق ۱۴۰۴، صنعت فولاد به مصرف نوزده میلیارد ‌و ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز در سال نیاز دارد. با توجه به‌ قطعی بودن محدودیت‌های گازی در ماه‌های آینده، پیش‌بینی می‌شود، فولاد خوزستان بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان سود را از دست خواهد داد. از طرفی طرح احداث نیروگاه اختصاصی ۵۲۰ مگاواتی برق با چالش‌ تامین گاز مواجه شده است. بنابراین باید به صنعت فولاد نگاه راهبردی داشت.

ابراهیمی در ادامه گفت: سرمایه‌گذاری نکردن در توسعه ظرفیت‌های عرصه‌ی گاز متناسب با افزایش تقاضای بخش‌های خانگی، نیروگاهی و صنعتی، باعث منفی شدن تراز تولید گاز کشور شده است. مصرف گاز صنعت فولاد تنها ۵ درصد است. علی‌رغم سرمایه‌گذاری قریب به ۱۰۰ میلیارد دلاری در میدان گازی پارس‌جنوبی، و در نظر گرفتن رشد شدید مصرف در سال های آینده با کاهش شدید تولید گاز مواجه می‌شویم. افزایش رقم مصرف گاز و رسیدن به ۸۵۰ میلیون مترمکعب در زمستان ۱۳۹۹، زنگ خطری برای نزدیک شدن رقم تولید کشور است.

ابراهیمی مقایسه‌ای هم از تولید از دست رفته‌ی فولاد خوزستان در دو سال اخیر داشت و افزود: میزان تولید از دست رفته‌ی سال ۱۳۹۹ که به واسطه‌ی محدودیت‌های برق بر شرکت فولاد خوزستان تحمیل شد، ۶۰ هزار تُن بود که همین مقدار با توجه به محدودیت‌های بی‌سابقه در سال ۱۴۰۰ به ۵۳۰ هزار تُن رسید. در بخش گاز در سال گذشته، نزدیک به یازده هزار تُن و تا پایان آذر ماه سال جاری ۲۷ هزار تُن آهن اسفنجی از دست دادیم. پیش‌بینی می‌شود در سه ماهه باقیمانده سال و با در نظر گرفتن محدودیت‌های پیش‌رو، ۱۴۴ هزار تُن از تولید برنامه‌ریزی شده را از دست دهیم.

مدیرعامل فولاد خوزستان در پایان به برخی از راهکارهای برون‌رفت از شرایط فعلی اشاره کرد و افزود: مدیریت بهتر مصرف گاز در کشور و کاهش محدودیت‌های گاز صنایع مادر همچون فولاد و اعلام دقیق برنامه‌ها و ساعات محدودیت‌های گاز از چند روز قبل، جهت مواجه بهتر و استفاده از فرصت‌های تعمیراتی، ایجاد تفاوت معنادار در هزینه گاز مصرفی برای فرآیندهای ارزش‌آفرین و غیر ارزش‌آفرین، تنوع سبد تامین و تولید برق از منابع غیر از گاز طبیعی (انرژی‌های تجدیدپذیر، سبز، سوخت پاک و…)، سرمایه‌گذاری و توسعه شبکه تولید و توسعه گاز با توجه به منابع فعلی و آتی کشور و صنعت، استفاده از سوخت‌های جایگزین در نیروگاه‌ها و تمرکز بر حل مسائل زیست‌محیطی، تامین و ذخیره‌سازی به موقع سوخت‌های جایگزین در نیروگاه‌ و مکان‌هایی که امکان استفاده از این گونه سوخت‌ها را دارند و توجه به مبحث ۱۹ مقرارت ملی ساختمان در ابنیه مسکونی، تجاری و عمومی به منظور کاهش اتلاف و مصارف در بخش خانگی، مواردی هستند که در صورت پیاده‌سازی، کمک شایانی به کاهش محدودیت‌های گاز می‌کنند.

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار