آخرین اخبار کرونا در ایران| دقیقهای ۳.۳۵ مورد ابتلای جدید و هر نیم ساعت یک فوتی/ رشد ۴۵.۵ درصدی ابتلا نسبت به ابتدای هفته
بررسی آخرین آمار رسمی منتشر شده از همهگیری کرونا در پیک هفتم نشان میدهد، روند ابتلا نسبت به ابتدای دوره جدید بیماری روند نزولی به خود گرفته اما کارشناسان براین باورند که نباید از فعالیت ویروس منحوس غافل باشیم چون همواره مقایسه روند ابتلا از ابتدای هفته صعودی بوده و بیانگر فعالیت زیرپوستی آن در سراسر کشور است.
این گروه همچنین تاکید میکنند براساس رفتار ویروس منحوس از ابتدای آغاز همهگیری تا امروز و البته مدنظر قرار دادن اینکه در پیک هفتم سویههای جهشیافته و زیرسویههای جدیدی از امیکرون با قدرت سرایت بسیار بالاتر در کشورمان فعال هستند درصورتی که هموطنان شرایط را عادی شمرده و بیتفات باشند نسبت خطری که کشور را تهدید میکند عاملی میشود که در آینده نزدیک دوباره شاهد جهشهای ناگهانی در شاخصهای مختلف باشیم.
کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان با اشاره به مقایسه نرخ ابتلا از ابتدای هفته تاکید میکنند: جهش ۴۵٫۵۲ درصدی نرخ ابتلای روزانه از شنبه گذشته تا دیروز نشان میدهد که ویروس منحوس همواره فعال بوده و میتواند در کوتاهترین زمان ممکن با درنظر گرفتن قدرت سرایت بالایی که دارد دردسر ساز باشد و فشار قابل توجهی را به نظام بهداشت ودرمان ایران تحمیل کند.
این گروه همچنین معتقدند نگرانی اینجاست که در اغلب شهرستانها به گواه آمارهای رسمی از سوی وزارت بهداشت نرخ مشارکت مردمی در رعایت پروتکلها منطقی نیست و عادی انگاری و البته بیتوجه به تکمیل دوره واکسن یا تزریق دوز یادآور به این نگرانی دامن زده است.
کارشناسان با اشاره به مقایسه آمارها در دوره یاد شده یعنی از بیست و دومین روز مرداد ۱۴۰۱ تا روز گذشته یعنی آخرین آماری که به صورت رسمی از سوی وزارت بهداشت منتشر شد میگویند: این مقایسه نشان میدهد نرخ ابتلای روزانه از رقم ۳۳۱۵ مورد در روز با جهشی نزدیک به ۴۶ درصد به رقمی معادل ۴۸۲۴ مورد رسیده و در ادامه نزدیک به ۲۰۰ نفر هم به تعداد موارد بستری در مراکز درمانی طی همین دوره افزوده شده است یعنی از رقمی ۷۹۸ مورد بستری به رقمی معادل ۹۹۵ نفر رسیدهایم.
به گفته این گروه اگرچه در بخش مراقبتهای ویژه تغییر محسوسی نداشتیم اما با درنظر گرفتن رفتار ویروس احتمالاً روند صعودی دو شاخص قبلی هفته اینده در این بخش هم نمود بالایی خواهد داشت که شاهد مثال آن در افزایش نزدیک به ۲۲ درصدی نرخ موارد فوتی از ابتدای هفته است که نشان میدهد در آخرین آمار منتشر شده تقریبا هر ۲۱ دقیقه و ۴۹ ثانیه یک مورد فوتی مشخصاً به دلیل ابتلا به کرونا ثبت شده است.
کارشناسان میگویند این دو عامل یعنی رعایت پروتکلها و همچنین تکمیل واکسیناسیون در واقع تعیین کننده هزینه مدیریت پیک هفتم هستند و اگرچه زیرسویههای امیکرون ظاهرا قدرت کشندگی کمتری دارند اما واقعیت امر اینجاست که نباید بازهم نسبت به رعایت پروتکلها و ایجاد ایمنی جمعی با تکمیل فرآیند واکسیناسیون به عنوان راهکارهای کم هزینه بیتفاوت باشیم.
این گروه برای اثبات بی توجهی هموطنان به موضوع واکسیناسیون ضمن اشاره به آمارهای رسمی در دوره یاد شده میگویند: اگرچه مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا شرایط را برای تکمیل فرآیند واکسیناسیون هموطنان مهیا کرده و مراکز تجمیعی فعال هستند اما در دوره مورد نظر تنها ۷۴۷۱ نفر دوز سوم و بالاتر واکسن خود را دریافت کردهاند یعنی هر روز ۱۴۹۴ نفر که به هیچ عنوان مناسب شرایط فعلی نیست و مجموع واکسیناسیون هم تنها شاهد رشدی معادل ۸۳۶۰۵ نفر یعنی روزانه ۱۶۷۲۱ مورد است.
استان کرمان/ ۲۶۸ مورد قطعی شناسایی شده از کرونا
براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از ۲۲ مرداد، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از ۱۱ مورد به سه مورد کاهش و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۶ شهر به ۱۶ شهر افزایش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد ۴ شهر باقی مانده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹، تا روز گذشته، اظهار داشت: ۷۳ مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان داشتیم که از این تعداد ۳۹ مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۱۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۳ مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، یک مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۹ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۲۶۸ نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته در استان ۴ مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان به ۵ هزار و ۷۶۴ نفر رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای ۱۲ سال در استان کرمان را ۲ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۲۷۷ دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، ۲ میلیون و ۸۸ هزار و ۲۶۱ دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، ۹۱۶ هزار و ۷۳۶ دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و ۷۴ هزار و ۷۷۱ دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
استان اصفهان/ ۳ فوتی و ۳۴۶ مورد ابتلای جدید در یک روز
پژمان عقدک ، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت آمار بیماری کرونا در استان اصفهان (به جز کاشان و آران و بیدگل)، اظهار داشت: از ابتدای همهگیری ویروس کرونا یک میلیون و ۵۲۵ هزار و ۸۹۸ مورد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا و کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان ۵۱۰ هزار و ۱۵۶ نفر در استان اصفهان شناسایی شدند.
وی افزود: موارد نمونه گرفته شده در ۲۴ ساعت گذشته (احتمالاً بیمار)۹۲۷ نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی ۳۴۶ مورد و ۳ فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا گزارش شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ۲۱۳ هزار و ۹۴۲ نفر تعداد کل بستریشدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده، گفت: در حال حاضر تعداد بستریشدگان فعلی در بیمارستانها ۵۰۲ نفر است و تعداد بیماران بستری ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۱۰۱ نفر است که از این تعداد ۸۶ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
عقدک ادامه داد: ۱۱ هزار و ۸۷۴ نفر آمار کل فوتشدگان قطعی و شش هزار و ۸۵۱ نفر فوتشدگان مشکوک کرونا از ابتدای همهگیری این ویروس در استان اصفهان (به جز شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل) بوده است.
استان خراسان رضوی/ ۴۶۲ بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند
محمد پهلوان، رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدساظهارداشت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری شدهاند که این رقم در روز قبل از آن ۱۴۸ نفر بود ضمن اینکه ۱۲۳ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت درمان هستند.
وی افزود: در حال حاضر۴۶۱ بیمار در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند که ۳۲۸ نفر از این تعداد مربوط به مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستاد کرونای دانشگاه علومپزشکی مشهد گفت: تعداد بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای خراسان رضوی ۱۱۲ نفر است که در آی.سی.یو بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت درمان هستند.
پهلوان خاطرنشان کرد: متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته چهار نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در خراسان رضوی جان خود را از دست دادهاند و ۲۲۳ بیمار نیز به مراکز ۱۶ ساعته خدمات سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کرده اند.
برچسبها: