ماجرای درگیری در روستای ابوالفضل اهواز چه بود؟
انتشار خبر تخریب و تخلیه یک روستا در سایتهای خبری و بازنشر کلیپی از درگیری بین مردم روستا و ناجا موجب شد تا نام روستای ابوالفضل این روزها بر سر زبانها بیفتد اما این روستا کجاست و داستانش چیست؟
روستای ابوالفضل در حد فاصل بین شهرک زردشت و پدافند کیانشهر اهواز قرار دارد و به لحاظ فاصله تا پل کیانشهر ۵۰۰ متر و تا اهواز حدود ۲ کیلومتر فاصله دارد اهالی روستای ابوالفضل میگویند زمان حضور آنها در این مکان به زمان پیش از انقلاب باز میگردد و اکنون با گذشت چند دهه از سکونت آنها در این مکان بنیاد مستضعفان با ادعای تملک و حق مالکیت اراضی این منطقه اهالی آن را مجبور به تخلیه خانههای خود و ترک آن کرده است بیشتر بخوانید
سجاد کرمی مسؤول گفتمانسازی و مطالبهگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار کرد: روز گذشته کلیپی از درگیری مردم روستای ابوالفضل(ع) با نیروهای انتظامی و اجراییات منتشر شد که در این کلیپ برخی از افراد حاضر دچار آسیبدیدگی شدند و رسانههای معاند خارجی قصد سو استفاده و بهرهبرداری از این ماجرا را داشتند.
وی افزود: صبح امروز بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با حضور در منطقه در خصوص جزییات این حادثه با اهالی روستا به گفتوگو نشستند.
کرمی گفت: رسانههایی همچون رادیو فردا و ایران اینترنشنال ساعاتی پس از انتشار نخستین کلیپ در فضای مجازی شروع به فصاسازی منفی نسبت به دستگاهایی مانند بنیاد مستضعفان، نیروی انتظامی و دادگستری استان خوزستان کرده و تلاش چشمگیری برای تخریب این دستگاهها داشته اند.
ناجا چه میگوید؟
سرهنگ محسن دالوند فرمانده انتظامی اهواز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: ساعت ۱۷ دیروز با توجه به مصوبات استانداری مبنی برجلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز درمناطق حاشیهای کلانشهر اهواز مراتب در دستورکار دستگاه قضایی، اجرائیات شهرداری با همراهی عوامل انتظامی قرار گرفت.
این مقام انتظامی افزود: فرماندار اهواز، معاون دادستان، عوامل اجرائیات شهرداری اهواز وعوامل انتظامی امروز به محل عزیمت، با توجه به تحریک ساکنین منطقه توسط اشخاصی به هویت معلوم، از ورود عوامل به زمین های بنیاد مستضعفان جلوگیری شد.
وی بیان کرد: این افراد با حمله به عوامل اجرائیات شهرداری، سنگ پرانی و بستن جاده از ورود خودروهای شهرداری و سایر عوامل جلوگیری کردند و به سمت ماموران انتظامی حمله ور شدند.
دالوند گفت: علیرغم خویشتنداری ماموران انتظامی متاسفانه به حمله خود ادامه داده که دراین رابطه یک نفر مامور اجرائیات شهرداری و ۴نفرعوامل انتظامی زخمی و ماموران جهت جلوگیری از ادامه درگیری، جمعیت را متفرق نمودند و با انجام اقدامات ایجابی موضوع خاتمه پیدا کرد.
وی با بیان این مطلب افزود: متاسفانه برخی افراد فرصت طلب وسودجو باهدف جریجه دار کردن احساسات مردم اقدام به انتشار تصاویرساختگی مبنی بر زخمی نمودن اهالی روستای ابوالفضل(ع) نموده این مطلب خبری درفضای مجازی کاملا تکذیب می گردد.
دالوند در پایان به انتشار دهنده این تصاویر هشدار داد: از هرگونه اخبار و شایعه پراکنی که موجب برهم زدن آرامش و امنیت عمومی و تشویش اذهان عمومی می شود جدا خودداری نمایند.
فرماندار اهواز چه میگوید؟
جمال عالمی نیسی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، در رابطه با حضور نماینده دادستان و فرمانداری اهواز در روستای ابوالفضل، اظهارکرد: به منظور تخریب اهالی در این منطقه حاضر نشدیم و تخریب منازل جزو برنامههای ما نیست.
وی با تاکید بر اینکه حضور ما به منظور تخریب تصرفات غیر قانونی است، افزود: عدهای فرصت طلب زمینهای اطراف این منازل را تصرف و اقدام به دیوار چینی و کرسی چینی کردند که ابعاد این زمینها بین ۵۰۰ تا یک هزار هکتار است.
فرماندار اهواز گفت: برخی به غلط بین مردم شایعه کردند که برای تخریب منازل به منطقه آمدهایم به همین دلیل بین مردم و نیرو انتظامی درگیری به وجود آمد که این قضیه ختم به خیر شد.
عالمی نیسی در در رابطه با این سوال مبنی بر اینکه اگر دستور برای تخریب زمینهای اطراف منازل مردم است پس تکلیف خانههای مردم که بنیاد مستضعفان خود را مالک آنها میداند چیست؟ بیان کرد: از آنجایی که مالک اصلی اراضی این منطقه بنیاد مستضعفان است مردم باید با بنیاد به توافق برسند.
وی افزود: با امام جماعت منطقه جلسهای داشتیم و از وی خواستیم اهالی را توجیه کند که فعلاً برنامهای برای تخریب منازل اهالی منطقه وجود ندارد.
عالمی نیسی در رابطه با استفاده از عنوان روستا در مکاتبات اداری، گفت: در مکاتبات ممکن است به اشتباه نام روستا قید شود اما این منطقه جزو روستاهای مصوب ما نیست.
وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی براینکه برخی مکاتبات مسئوولان در سالهای گذشته خطاب به بنیاد مستضعفان حضور این اهالی در این منطقه در زمان قبل از انقلاب را تایید کردهاند، عنوان کرد: چنانچه تصاویر گوگل را مشاهده کنید تصاویر مربوط به این منطقه مربوط به سال ۲۰۰۵ است.
برچسبها: