هدفگذاری کشت ۱۵ هزارهکتار چغندرقند پاییزه در خوزستان
تورج نوروزی روز شنبه در نشست هماهنگی کشت چغندر پاییزه در خوزستان با بیان اینکه این استان ازظرفیت مناسبی برای کشت چغندرقند برخورداراست بیان کرد:سطح زیرکشت چغندرقند پاییزه از ۲ هزار و ۱۰ هکتار در سال ۱۳۹۲ به ۱۳ هزار و ۱۲۶ هکتار در سال زراعی گذشته رسید و میزان تولید این محصول راهبردی در این مدت از ۱۱۵ هزار تن به ۷۸۸ هزار و ۹۰۰ تن افزایش یافت.
وی افزود: پیشبینی برای کشت چغندر قند پاییزه در سال ۱۴۱۰ در خوزستان ۶۵ هزارهکتار و تولید ۶ میلیون تن محصول است که نیازمند فراهم شدن همه زیرساختهای لازم در استان است.
نوروزی میزان مصرف آب درچغندرقند بهاره را ۱۵ تا ۲۰ هزار مترمکعب و در چغندرقند پاییزه ۶ تا هفت هزار مترمکعب در هکتار بیان کرد و ادامه داد: عملکرد چغندرقند بهاره ۴۷ تن در هکتار است درحالی که عملکرد چغندر پاییزه ۷۴ تن درهکتار است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: کشت چغندرقند به عنوان تناوب زراعی در خوزستان بسیار مهم بوده و در احیا و اصلاح زمین نقش تعیین کنندهای دارد.
وی برنامه کشت برای سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را ۱۵هزار هکتار بیان کرد و گفت: کمبود دستگاه کارنده، کمبود کامیون و ماشین آلات برداشت در خوزستان با توجه به همزمانی برداشت چغندر قند، گندم، جو، کلزا، ذرت علوفهای و سبزی و صیفی از چالشها و مشکلات اساسی در کشت این محصول محسوب میشود.
نوروزی، تخصیص نیافتن تسهیلات مورد نیاز برای راهاندازی، تکمیل و خرید ماشینهای برداشت در قالب گروههای مکانیزه و پیگیری تاسیس کارخانههای جدید در خوزستان با توجه به افق توسعه چغندرقند پاییزه در استان را از دیگر مشکلات موجود در این بخش بیان کرد.
وی در ادامه بهترین زمان کشت چغندرقند پاییزه را در خوزستان از پنجم مهرتا ۱۰ آبان بیان کرد و افزود:در صورت رعایت نکردن زمان کشت ، این محصول راهبردی بازدهی مطلوب را نخواهد داشت.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان ، انتخاب زمین مناسب، رعایت تاریخ کشت، استفاده از ارقام مناسب و تامین به موقع نهادهها را در تولید محصول مطلوب و باکیفیت مهم و تعیین کننده ارزیابی کرد.
دزفول ، شوش ، شوشتر و اندیمشک و گتوند از مناطق مهم کشت چغندرقند در خوزستان هستند.
در سال زراعی گذشته بیش از ۸۰درصد چغندرقند تولیدی خوزستان به هفت کارخانه قند خارج از استان انتقال یافت.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن به ارزش ۲۹۰هزار میلیارد ریال و عمل آوری ۱۳۸نوع محصول باغی و زراعی از حیث کمیت تولیدات و تنوع آن مقام نخست کشوری را دارد.
برچسبها: