تولید ۸۰ درصد الکل طبی و ۴۰ درصد شکر مورد نیاز کشور/ کشت و صنعت آماده جهش تولید است/ کاشت دانه های روغنی با هدف بی نیازی از واردات در دستور کار
عبد علی ناصری مدیر عامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در گفتگو با خبرنگار رهیاب گفت: اراضی کشت و صنعت دهخدا که امروز شاهد برداشت نیشکر در آن هستیم، در سیل فروردین ۹۸ خوزستان تا ارتفاعی بالغ بر طول فعلی نیشکر (حدود ۳ متر) زیر آب رفته و تخلیه آب این اراضی تا نیمه سال ۹۸ ادامه داشته و از شهریور همان سال، بازسازی اراضی آغاز گشته و بلافاصله به زیر کشت رفت.
وی افزود: در سیل اخیر خوزستان، قریب به ۴۰ هزار هکتار از اراضی شرکت توسعه نیشکر به زیر آب رفت که طی دو سال ۹۸ و ۹۹، اقدام به کشت کلیه اراضی زیر آب رفته نموده و هم اکنون، در حال برداشت از اولین اراضی زیر کشت رفته بعد از سیلاب می باشیم.
ناصری از افزایش ۲ برابری تولید نیشکر خبر داد و گفت: انتظار می رود در سال جاری با برداشت محصول ۶۲ هزار هکتار اراضی زیر کشت در مدت زمان ۱۰۰ روز، حدود ۶۰۰ هزار تن شکر را در هفت شرکت کشت و صنعت از مجموعه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی را برداشت کنیم.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم در سال ۱۴۰۰، تولید به رقم اسمی ۷۰۰ هزار تن شکر را محقق نماییم که موجب گسترش صنایع جانبی نیشکر نیز خواهد بود و با وجود اینکه تولید امسال دو برابر سال های گذشته است، انتظار این است در مسیر تحقق شعار جهش تولید، وضعیت تولید به حالت نرمال برسد.
مدیر کل شرکت توسعه نیشکر از تلاش برای غلبه بر تحریم و تکیه بر تولید داخل نیز سخن گفته و اظهار داشت: شرکت توسعه نیشکر یک شرکت ملی است که با تولید خود، ۴۰ درصد نیاز کشور را تامین میکند؛ در حال حاضر بر اثر تحریم ها، امکان واردات محصولات کشاورزی نیز وجود ندارد و بر این اساس، وظیفه ما در توسعه نیشکر این است که جهش تولید را محقق نموده و با تولید شکر مورد نیاز کشور، واردات را به حداقل برسانیم.
وی افزود: نیاز به شکر در استان خوزستان، بر اساس تجربه سال های گذشته حدود ۴۰ هزار تن هست که از طریق محصول شرکت های توسعه نیشکر کارون و هفت تپه تامین می شود.
وی همچنین گفت: سهم ما در تامین شکر مورد نیاز استان، به میزان ۳ هزار تن در ماه هست که مشکلی در تامین آن نخواهیم داشت و حتی قادر هستیم تمام نیاز استان را به تنهایی تامین نماییم.
وی خاطر نشان کرد: این شرکت، آمادگی فعالیت در زمینه بسته بندی و عرضه شکر را داشته که با توجه به نیاز استان، تولید و با قیمت مصوب دولت که توسط وزارت صمت، ۶۳۰۰ تومان تعیین گشته است، در بازار خوزستان توزیع شود؛ در حال حاضر ۵۰۰ تن نیشکر بسته بندی موجود است که تقاضایی نداشته و آماده عرضه است.
ناصری همچنین در تشریح میزان تولید محصولات جانبی صنعت نیشکر ابراز داشت: شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، با تولید ۳۶ ملیون لیتر الکل در سال، ۸۰ درصد نیاز الکل طبی کشور را برطرف می کند.
وی افزود: تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن ام دی اف با حجم ۱۳۲ هزار متر مکعب و در قالب ۹۰۰ هزار ورق، در سال مالی جاری که از مهرماه ۹۹ آغاز می شود، گام بلند دیگری در شرکت توسعه نیشکر است.
وی همچنین گفت: تولید ۴۰ هزار تن خوراک دام برای مصرف در دامپروری ها، تولید لوله، گونی و فعالیت شرکت پمپ سازی که علاوه بر تعمیرات و ساخت پمپ های مورد نیاز در توسعه نیشکر، در خدمت سایر شرکت های استان نیز خواهد بود، بخش دیگری از صنایع جانبی این شرکت است.
مدیر عامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از برنامه های تولیدی پیش روی این شرکت نیز خبر داده و گفت: کشت محصولات کلزا، گندم و آفتاب گردان را در برنامه داریم تا با تامین دانه های روغنی که در حال حاضر از کالاهای وارداتی ست، نیاز شرکت های تولید روغن را برطرف نماییم.
وی همچنین گفت: ۳ الی ۴ دستگاه صنعتی برداشت نیشکر (هاروستر) تاکنون بومی سازی و به روز رسانی شده است؛ این دستگاه ها در فصل کشت ۲۴ ساعته و به مدت ۱۰۰ روز فعال بوده و به این منظور، همه آنها، سالانه کاملا بازسازی می شوند که ۸۰درصد قطعات مورد نیاز، بومی و تولید داخل هستند.
وی در پایان ابراز داشت: تحریم ظالمانه، مانع بهره مندی ما از تکنولوژی روز دنیا شده و به علت بهره مند نبودن از ماشین آلات های جدید، با دستگاه هایی با عمر بیش از ۲۰ سال در حال کار هستیم که قدرت جمع آوری نی های خوابیده را نداشته و به اجبار، باید سوزانده شوند.
گفتنی است بر اساس آمار بیان شده توسط مدیر عامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، اشتغال زایی در این شرکت با فعالیت ۱۵ هزار نفر کارکنان دائمی، ایجاد حدود ۱۰۰ هزار نفر شغل غیر مستقیم و به کارگیری کارگران فصلی با آماری در حدود ۱۰۰۰ نفر در هر کشت و صنعت در زمینه کاشت، داشت و برداشت در جریان است.
برچسبها: