چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳

Wednesday, 27 November , 2024

افزایش میزان تست‌های مثبت کرونا در شهرستان دزفول نگران‌کننده است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: افزایش میزان تست‌های مثبت کرونا در شهرستان دزفول نگران‌کننده است و مردم باید نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهتمام بیشتری داشته باشند.

علی قمیشی صبح امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: آمار ورود مبتلایان به کرونا به بیمارستان بزرگ دزفول در دو هفته اخیر با یک شیب ملایم افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه شهرستان دزفول در وضعیت بحران قرار ندارد، افزود: در حال حاضر با تعداد بالای بستری‌ها در بیمارستان مواجه نیستیم اما افزایش میزان مثبت شدن تست‌های کرونا در دزفول نگران‌کننده است و این موضوع یک هشدار و زنگ خطر جدی محسوب می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به وجود فضا برای بستری بیماران در بیمارستان بزرگ دزفول، تصریح کرد: دزفول در وضعیت هشدار کرونایی قرار دارد و مردم باید با رعایت صحیح پروتکل‌های بهداشتی، خود را از ابتلاء به این بیماری مصون بدارند.

قمیشی عنوان کرد: یک نکته نگران‌کننده‌ای که در بررسی‌ها به دست آمده این است که متأسفانه بیماران مبتلا به کرونا در شهرستان زمانی به بیمارستان مراجعه می‌کنند که بدن آنها درگیری زیادی با ویروس پیدا کرده است و در وضعیت نسبتاً وخیمی قرار دارند؛ در این زمان عملاً فرصت چندانی برای درمان آنها وجود ندارد که از این رو لازم است مردم با علائم خطر آشنا شوند؛ بنابراین اگر مدت تب طولانی شد و دچار محدودیت در فعالیت و یا تنگی نفس شدند باید در اسرع وقت به بیمارستان مراجعه کنند تا کادر درمان فرصت لازم برای درمان آنها را داشته باشند.

افزایش شیوع کرونا با الگوی ابتلای خانوادگی

وی با بیان اینکه رنج سنی تعداد زیادی از بستری‌های کرونایی در بیمارستان بزرگ دزفول بیش از ۶۵ سال سن دارند و دارای بیماری زمینه‌ای هستند، گفت: افراد دارای فشار خون، دیابت و مشکلات قبلی ریوی، بیماران آسیب‌پذیر در مقابل کرونا محسوب می‌شوند؛ لذا باید به شدت محتاط باشند و موازین بهداشتی را رعایت کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه شیوع کرونا با الگوی ابتلای خانوادگی افزایش یافته است، افزود: به این صورت که یک یا دو نفر از اعضای یک خانواده به کرونا مبتلا می‌شوند و در ادامه به دنبال برگزاری مجالس خانوادگی و دورهمی‌های فامیلی سایر اعضای خانواده و فامیل نیز درگیر کرونا می‌شوند؛ لذا مردم در این برهه حساس مجالس خانوادگی و دورهمی‌ها را متوقف کنند تا بیماری به صورت خانوادگی انتشار نیابد.

قمیشی با بیان اینکه میزان شیوع کرونا در روستاهای شهرستان کمتر است، گفت: دو مرکز روستایی در دزفول که انتشار ویروس گسترده بوده‌اند، تشخیص داده شده‌اند و در این راستا تیم‌های بهداشتی، پیشگیری و درمان فعالیت خود در زمینه آموزش به مردم، شناسایی مبتلایان و راهنمایی آنها به بیمارستان را در آن مناطق افزایش داده‌اند.

وی با اشاره به اعمال محدودیت‌های کرونایی در استان‌های کشور و برخی شهرهای خوزستان، تأکید کرد: مردم دزفول با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمک کنند تا وضعیت شهرستان بحرانی نشود چرا که در غیر این صورت ناچار به اعمال محدودیت‌های زیادی خواهیم بود.

مردم کلید اصلی کنترل کرونا هستند

قمیشی مردم را کلید اصلی کنترل کرونا برشمرد و افزود: باید چرخه انتقال ویروس بین مردم متوقف شود و آنها باید علاوه بر پرهیز از برگزاری مجالس خانوادگی، مجالس جشن و عزا از تجمع در بوستان‌ها، از حضور در مراکز تجمعی و ترددهای غیرضروری نیز اجتناب کنند.

وی با بیان اینکه کرونا در جهش‌های جدید خود سرعت انتشار وسیعی یافته است، بیان کرد: در حال حاضر واکسن و دارویی که کرونا را به طور صد در صدی مهار کند تولید نشده است و درمان‌هایی که انجام می‌شود صرفاً برای کنترل بیماری در بدن بیمار است؛ بنابراین اگر مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجه باشند و شدت شیوع کرونا افزایش یابد، سیستم درمانی نمی‌تواند پاسخگوی تمام مراجعات باشد و فاجعه رخ می‌دهد؛ لذا این چرخه انتشار صرفاً با همکاری مردم متوقف خواهد شد.

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار