معرفی مجموعههای آلاینده هوا به مراجع قضایی
در خصوص هر مجموعهای که به این باور نرسیده که باید رفع آلودگی کند و سلامت مردم را در اولویت قرار دهد، موضوع را به مراجع قضایی منعکس کردهایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: از سالهای گذشته خوزستان و به ویژه اهواز درگیر آلودگی هوا است؛ بخشی از این آلودگی مربوط به گرد و غبارهای سالهای ۹۰ تا ۹۷ بوده است که در پی بارشهای کم و خشکسالی رخ داد، اما با بارندگیهای سالهای ۹۷ و ۹۸ و اقداماتی که در راستای مدیریت گرد و غبار مهار شده است، در دو سال گذشته شاهد وقوع گرد و غبار و آلایندگیهای مرتبط با آن نبودیم.
محمد جواد اشرفی افزود: آنچه در یک ماه گذشته حساسیت خاصی در جامعه و مردم ایجاد کرده، موضوع آلودگی هوای اهواز است. آغاز فصل برداشت نیشکر و سوزاندن مزارع نیشکر یکی از عوامل اصلی آلاینده هوا در خوزستان به ویژه اهواز است. متاسفانه برداشت نیشکر در خوزستان تقریبا ۷۰ درصد به صورت برداشت سیاه یا سوزاندن مزارع انجام میشود که کار نادرست و غیرقبولی است.
وی ادامه داد: مقرر بود شرکت توسعه نیشکر از سال ۹۵ برداشت سیاه را سالیانه با رشد ۱۵ درصدی به صورت برداشت سبز انجام دهد که متاسفانه این تعهد، تحقق پیدا نکرده است. در حال حاضر شرکت نیشکر حداکثر ۳۰ درصد برداشت سبز انجام میدهد.
اشرفی افزود: تذکرات لازم از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و دستگاههای نظارتی داده شده و مقرر شده بود در سال ۹۸ و ۹۹ رشد ۱۵ تا ۲۰ درصدی در برداشت سبز نیشکر داشته باشیم. در این راستا قراردادی توسط شرکت نیشکر برای خرید دستگاههای دروگر منعقد شد، اما به دلیل شیوع کرونا این امر محقق نشد بنابراین یکی از عوامل اصلی آلایندگی هوا، سوزاندن مزارع نیشکر است .
وی گفت: در ۲۰ روز گذشته شاهد آلودگی هوا و انتشار دود و مواد موثر در آلودگی هوا در اهواز به ویژه در شرق و جنوب شرق شهر به این دلیل بودیم که شهرداری موظف شد در اقدامات کوتاهمدت در خصوص مهار آلودگیها اقدام کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در خصوص هر مجموعهای که به این باور نرسیده که باید رفع آلودگی کند و سلامت مردم را در اولویت قرار دهد، موضوع را به مراجع قضایی منعکس کردهایم؛ هیچ تعارفی با متخلفان در زمینه سلامت مردم نداریم و آنچه برای ما مهم است، اتخاذ تدابیری برای بهبود وضعیت است.
منبع: خبرگزاری صداوسیما
برچسبها: