سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳

Tuesday, 26 November , 2024

  • سه‌شنبه / 10 نوامبر 2020 / 17:57
  • سرویس: اخبار ویژه
  • کد خبر: 14046
  • خبرنگار : 104

درخشش در عرصه جهانی

در شرایط فعلی که تحریم‌ها، صادرات نفت کشور را با محدودیت‌هایی مواجه ساخته‌ است، رشد تولید و صادرات محصولات فولادی می‌تواند گام موثری در عبور از بحران‌های اقتصادی فعلی قلمداد شود. همین امر موجب شده تا توسعه صنعت فولاد به یکی از اولویت‌های اصلی برنامه‌های توسعه کشور تبدیل شود. شرکت فولاد خوزستان دومین قطب تولیدکننده فولاد کشور است. این شرکت با دارا بودن ظرفیت‌هایی نظیر دسترسی آسان به آب‌های آزاد، از پتانسیل بالایی در جهت رشد تولیدات و صادرات محصولات فولادی برخوردار است تا بتواند از این طریق نقشی کلیدی را در توسعه اقتصادی و ارزآوری به کشور ایفا کند.

اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری به رشد و پیشرفت نیاز دارد و یکی از عوامل موثر در بهبود این شرایط، توسعه صنعت فولاد است. در سال ۲۰۱۹ تولید فولاد خام کشور با رشدی ۳/۴ درصدی به ۶/۲۵ میلیون تن رسید و ایران در میان ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد خام جهان قرار گرفت. این مجموعه در ۱۲ فروردین ۱۳۶۸ واقع در نزدیکی شهر اهواز با تاسیس اولین واحد احیا‌ مستقیم وکوره قوس الکتریکی، فعالیت خود را با ظرفیت اسمی ۵/۱ میلیون تن در سال آغاز ‌کرد. شرکت فولاد خوزستان هم‌اکنون توانسته است با توسعه خطوط تولید، ظرفیت اسمی خود را به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع شمش‌های فولادی در سال برساند و در نظر دارد تا با احداث و راه‌اندازی واحدهای بیشتر، ظرفیت تولید سالانه خود را به ۲/۵ میلیون تن افزایش دهد. این مجتمع با بهبود خطوط تولید و ارزیابی بازار تقاضای محصولات فولادی توانسته است بستری در راستای توسعه و اشتغال‌زایی در صنعت فولاد را فراهم ‌آورد.

 

برترین عرضه‌کننده شمش کشور

شرکت فولاد خوزستان به‌‎عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های فولاد در ایران، در تلاش است تا با اجرای طرح‌های توسعه‌ای و اتخاذ سیاست مناسب در زمینه رشد ظرفیت‌های تولیدی نقش کلیدی را در راستای تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد کشور تا سال ایفا ۱۴۰۴ کند.

این مجتمع از سه واحد اصلی گندله‌سازی، احیای مستقیم و بخش فولادسازی برای تولید محصولات خود تشکیل شده است. بخش تولید گندله این مجموعه شامل دو واحد گندله‌سازی مجموعا با ظرفیت اسمی ۵ میلیون تن در سال است. در واحد احیای مستقیم این شرکت نیز سالانه بیش از چهار میلیون تن آهن ‌اسفنجی تولید می‌شود. مدیران شرکت فولاد خوزستان با اتخاذ سیاست‌های راهبردی، توانسته‌اند در سال‌های اخیر تولید شمش‌های فولادی خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. این شرکت تولید اسلب خود را در سال ۱۳۹۸  به رقمی بالغ‌بر یک میلیون و ۱۹۱ هزار تن رساند و ۱۱ درصد از سهم کل تولید اسلب فولاد کشور را در سال ۱۳۹۸ از آن خود کنند؛ همچنین این مجموعه با تولید دو میلیون و ۴۹۸ هزار تن بلوم و بیلت در سال ۱۳۹۸ به بیشترین آمار تولید بلیت و بلوم در سال‌های اخیر و ۱۵درصد از سهم تولید بلیت و بلوم کشور دست یابد. مجموع تولید شمش‌های فولادی شرکت فولاد خوزستان از ۳ میلیون و ۳۴۸ هزار تن در سال ۱۳۹۰ به بیش از  سه میلیون و ۶۸۹ هزار تن در سال ۱۳۹۸ رسیده است. به بیان دیگر این شرکت توانسته است به‌تنهایی سهمی ۵/۱۳ درصدی از تولید فولاد خام ایران را به خود اختصاص دهد. مجتمع فولاد خوزستان همواره تلاش داشته است تا با اتخاذ سیاست‌هایی نظیر افزایش بهره‌وریاز تجهیزات و بهینه‌سازی و کاهش توقفات خطوط تولید، گام موثری را در راستای رشد تولید و کاهش قیمت تمام‌شده محصولات خود بردارد. در نمودار ۲ می‌توان درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد خوزستان را در سال‌های اخیر مشاهده کرد.  چنان که دیده می‌شود درآمدهای شرکت فولاد خوزستان در سال‌های اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و با رشدی قابل توجه از ۲۴ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۰ به بیش از ۱۶۴ هزار میلیارد در سال ۱۳۹۸ رسیده است.

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار