کارگروه اضطرار آلودگی هوای خوزستان تعطیلی ادارات را منتفی کرد
سیروس کریمی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اظهار داشت: نشست کارگروه اضطرار آلودگی هوا صبح امروز با حضور معاون عمرانی استاندار خوزستان و مدیران حفاظت محیط زیست، هواشناسی، مرکز بهداشت و مدیریت بحران استانداری بنا بر تبصره ماده۳ قانون هوای پاک تشکیل شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه هواشناسی خوزستان روند کاهش گرد و غبار را برای امروز پیش بینی کرده بود، به همین دلیل، کارگروه تعطیلی اداره ها را در روز شنبه منتفی دانسته است.
کریمی درباره نحوه کار اداره ها در روز یکشنبه، گفت: در صورتی که هواشناسی خوزستان، ادامه گرد و غبار و پایداری هوا را برای فردا پیش بینی کند و دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز آن را برای سلامتی مضر اعلام کند، این کارگروه دوباره تشکیل جلسه داده و برای اعلام تعطیلی فردا تصمیم گیری خواهد کرد که نتیجه آن امشب اعلام خواهد شد.
وی همچنین درباره علت تشکیل نشدن کارگروه اضطرار آلودگی هوا در روز جمعه و پیش از ورود توده گرد و غبار، توضیح داد: اطلاعیه هواشناسی درباره ورود توده گرد و غبار در ساعت ۲۰ روز جمعه صادر شده و میزان غلظت آن نیز اعلام نشده بود به همین دلیل کارگروه تشکیل جلسه نداد.
کریمی اضافه کرد: بنابر اعلام هواشناسی، منشاء این توده کشور عراق بوده و پیش بینی اولیه نشان میداد که جهت وزش باد شمال غربی- جنوب شرقی باشد اما با تغییر جهت باد به شمال-جنوب، جهت این توده نیز تغییر کرده و حجم کمتری از آن وارد خوزستان شده و بیشتر به سمت عربستان رفته است.
معاون حفاظت محیط زیست خوزستان در ادامه گفت: شاخصهای قبلی برای اعلام تعطیلی در استان مورد استفاده قرار نمیگیرد و مقرر شده است که شاخص اعلام تعطیلی با توجه به آلودگیهای زمینهای در خوزستان، بومیسازی شود که هنوز این روند طی نشده است.
بر اساس گزارش سامانه پایش کیفی هوای کشور در ساعت ۱۵ امروز، شاخص هوای شهرهای بندر امام خمینی (ره) ۳۱۵ و شادگان ۳۱۱، در شرایط خطرناک، شاخص کیفی اهواز ۲۲۳ و ماهشهر ۲۴۵ در شرایط بسیار ناسالم و شاخص کیفی هوای شهرهای رامشیر ۱۵۴، سوسنگرد ۱۵۹ و شوشتر ۱۶۷ در شرایط ناسالم برای همه گروهها اعلام شده است.
۱۴ شهرستان درگیر ریزگرد
اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین اعلام کرد ۱۴ شهرستان در این استان درگیر پدیده گرد و غبار هستند.
بر اساس این گزارش در ساعت ۱۳ امروز میزان گرد و غبار در امیدیه ۱۸۳ میکروگرم بر مترمکعب، اهواز ۴۱۳ ، بندر امام ۴۶۶ ، بهبهان ۱۶۸ ، حمیدیه ۲۷۱ ، خرمشهر ۵۴۷ ، دزفول ۱۹۰ ، رامشیر ۳۰۰ ، سوسنگرد ۳۱۳ ، شادگان ، شوش ۲۸۰ ، شوشتر ۲۸۰ ، گتوند ۱۷۱ و ماهشهر ۴۰۳ میکروگرم بر مترمکعب بوده است.
حد مجاز غبار در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است.
طبق قانون هوای پاک مصوب سال ۱۳۹۶، شرایط اضطراری آلودگی هوا، مواقعی تعریف شده است که با استمرار پایداری جوی (بر اساس اعلام سازمان هواشناسی) و یا افزایش میزان غلظت آلایندهها (بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست) شرایط به گونهای در کوتاه مدت، سلامت انسان و محیط زیست را دچار مخاطره جدی کند.
بر اساس ماده ۳ این قانون در این مواقع، باید ممنوعیتها یا محدودیتهای موقت زمانی، مکانی و نوعی، برای پیشگیری از اثرات زیانبار و مقابله با منابع آلوده کننده هوا برقرار شود و بلافاصله مراتب از طریق رسانههای همگانی، به اطلاع عموم برسد.
در استانها این مسوولیت بر عهده کارگروه اضطراری آلودگی هوا به ریاست استاندار و دبیری اداره کل حفاظت محیط زیست استان گذاشته شده است.
اغلب شهرهای خوزستان از ۳۰ بهمن تا ۶ اسفند و از ۱۳ تا ۱۹ اسفند با گرد و غبار شدید مواجه بوده اما در این مدت کارگروه آلودگی هوای خوزستان تنها ۲ روز اداره ها را تعطیل کرده است.
این کارگروه برای دوم اسفند ادارات و مراکز آموزشی شهرستانهای اندیمشک، دزفول، شوشتر، ایذه و مسجدسلیمان را تعطیل و برای ۱۴ اسفند ساعت کاری تمامی اداره های خوزستان را با ۲ ساعت تاخیر و اداره های شهرستانهای اندیمشک، دزفول، شوشتر و بهبهان را تعطیل اعلام کرده است.
برچسبها: