۵۰ درصد آب تولید شده در اهواز به هدر میرود
به گزارش خوزآنلاین،بهنام مریدی شامگاه دوشنبه در نشست تخصصی بررسی مشکلات آب و فاضلاب اهواز در استانداری خوزستان بیان کرد: حدود ۸۰ درصد آب مورد نیاز شهر اهواز از طریق خط انتقال آب غدیر و حیات و ۲۰ درصد نیز از طریق رودخانه کارون تامین می شود و یکی از مشکلات این شهر نبود مخزن ذخیره آب است.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد میزان آب تولیدی در هر شهر باید در مخزن ذخیره نگهداری شود اما در اهواز به دلیل نبود مخازن مناسب تنها حدود ۲۰ درصد از این مقدار ذخیره می شود، در صورت بروز مشکل در تصفیه خانه ها نمی توان آب شرب مشترکان را تامین کرد.
مریدی گفت: در اثر سیل اخیر ۲۲۰ نقطه از شبکه فاضلاب اهواز دچار ریزش شد که ۳۰ مورد آن شرایط بدتری نسبت به مابقی داشت به همین دلیل به مناقصه گذاشته شد و با ترک تشریفات پیمانکار آن انتخاب شد.
وی ادامه داد: سیل امسال حدود چهار هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال به شبکه آب و فاضلاب اهواز خسارت زد که تاکنون حدود سه هزار میلیارد ریال پروژه برای بهبهود شبکه فاضلاب تعریف شده و برای تکمیل آنها به تزریق منابع مالی نیازمندیم تا پیش از آغاز زمان بارندگی بخشی از آنها را تکمیل کنیم.
مریدی یادآور شد: همچنین اسکله های شرکت آبفا در اثر سیل خسارت دیده اند که لایروبی آنها یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی ادامه داد: کلکتور فاضلاب شرق اهواز تاکنون سه بار به مناقصه گذاشته شده که شرکت کیسون به عنوان برنده این مناقصه انتخاب شده است، برآورد ریالی برای انجام این پروژه ۲هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال است.
مدیرعامل آبفای اهواز درخصوص تصفیه خانه شرق اهواز گفت: درحال حاضر این تصفیه خانه ۲۰ هزار متر مکعب فاضلاب در شبانه روز را تصفیه کند، با اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال حدود ۸۰ هزار متر مکعب به ظرفیت این تصفیه خانه افزوده می شود.
وی ادامه داد: تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز نیز باید از طریق فاینانسور خارجی احداث شود که رقم مورد نیاز برای ساخت آن ۳۹.۱ میلیون یورو است، این پروژه حدود ۱۰ سال بر زمین مانده بود اما با پیگیری استاندار خوزستان خط اعتباری آن گشایش یافت.
مریدی خاطر نشان کرد: قرار است ۸۵ درصد اعتبار مورد نیاز این پروژه از طریق فاینانسور چینی و ۱۵ درصد توسط کشور ایران تامین می شود.
وی ادامه داد: طبق طرح جامع فاضلاب برای شهر اهواز ۶۶ عدد ایستگاه پمپاژ پیش بینی شده با این وجود درحال حاضر ۱۷۰ ایستگاه پمپاژ در این شهر وجود دارد.
حل مشکل فاضلاب پیش از بارندگی
استاندار خوزستان نیز در این نشست گفت: وضعیت فاضلاب مناطقی مانند کوی علوی، منازل منابع طبیعی، کیانشهر، حصیرآباد، پردیس و کوی ملت تا پیش از شروع بارندگی باید بهبود یابد.
غلامرضا شریعتی افزود: یکی از مصوبات هیات دولت در فرودین ماه سال ۹۵، حل مشکلات آب و فاضلاب اهواز است، اگرچه اقدامات خوبی انجام شده اما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است از این رو به دنبال تمدید زمان این مصوبه هستیم.
وی یادآور شد: در سال ۹۶ مبلغ چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از محل فاینانس داخلی برای تکمیل کلکتور فاضلاب غرب و شرق اهواز تعیین شد اما به دلیل کم کاری مسئولان شرکت آبفا و همچنین سختی های موجود در این مسیر هنوز پس از ۲ سال هنوز نوبت برای انتخاب فاینانسور تعیین نشده است.
شریعتی بیان کرد: در سال ۹۳ ساخت تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز در شورای اقتصاد مصوب شد که مدیرعامل وقت شرکت آبفای اهواز و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان باید آن را پیگیری می کردند اما محقق نشد در سال ۹۵ با پیگیری های صورت گرفته مبلغ ۴۰ میلیون یورو از طریق فاینانسور برای این پروژه اختصاص یافت.
وی در بخشی دیگر گفت: کانال های سیلاب بر در بالادست شهر اهواز نداریم همچنین تاکنون اعتباری برای ساخت سیل بندها پرداخت نشده است.
لزوم اقدامات اورژانسی آبفای اهواز
فرماندار اهواز نیز گفت: شرکت آب و فاضلاب اهواز در کنار اقدامات اساسی برای حل مشکل فاضلاب باید یکسری اقدامات اورژانسی تا پیش از شروع فصل بارش های پاییزی انجام دهد.
جمال عالمی نیسی افزود: به گفته خود مسئولان شرکت آب و فاضلاب تمام پمپ های این شرکت در سیل اخیر سوخته اند بنابراین با کمترین بارش بارانی شاهد آبگرفتگی در خیابان ها خواهیم بود.
استاندار خوزستان همچنین امروز در نشست شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون تداوم مشکل تصفیه خانه فاضلاب اهواز را ناشی از سوءمدیریت دانست و گفت:تکمیل نشدن و عدم بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب اهواز در ۱۵ سال گذشته نه به دلیل کمبود اعتبار، بلکه ناشی از سوءمدیریت بوده است.
اهواز با بیش از ۱.۴ میلیون نفر جمعیت، تنها دارای یک تصفیه خانه فاضلاب در غرب شهر است که با ظرفیت ۳۰ هزار مترمکعب در شبانه روز نمی تواند پاسخگوی حجم فاضلاب تولیدی باشد.
بازدید از پروژه متروی اهواز، طرح های آب و فاضلاب، حضور در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات تولید گروه ملی صنعتی فولاد، نشست تخصصی آب و فاضلاب و نشست تخصصی مترو از برنامه های سفر معاون وزیر کشور به خوزستان است.
برچسبها: