مردم هنوز ویروس کرونا را جدی نگرفتهاند
با آغاز به کار مشاغل و مراکز مختلف خدماتی از ۲۳ فروردین پس از یک ماه محدویت به دلیل شیوع ویروس کرونا در استانهای مختلف ، مردم برای انجام کارهای روزمره خود در دفاتر و مراکز مختلف حضور مییابند، اما متاسفانه با وجود تاکید بسیار مسوولان بر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و دستکش بسیاری از مردم به این نکات توجهی ندارند و خود عامل انتشار ویروس کرونا در جامعه میشوند.
در چند روز گذشته که دولت پرداخت وام ۱۰ میلیون ریالی به سرپرستان خانوار را با داشتن سیم کارتی به نام خود اعلام کرده، مردم برای خرید سیم کارت به دفاتر پیشخوان هجوم آوردهاند که این موضوع به گفته کارشناسان بهداشت در انتشار ویروس کرونا دامن خواهد زد.
خبرنگار ایرنا برای تهیه گزارش از وضعیت مراجعه مردم به دفاتر پیشخوان برای دریافت سیم کارت به چند مرکز در سطح شهر اهواز مراجعه کرده است که این مشاهدات حاکی است متاسفانه مردم بدون رعایت نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی برای دریافت سیم کارت در این مراکز تجمع کردهاند.
احمد یاوری یکی از شهروندان اهوازی است که در مقابل یک دفتر پیشخوان در انتظار دریافت سیم کارت است.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد:برای خرید سیم کارت چند ساعت است در مقابل دفتر پیشخوان در صف هستم.
این شهروند اهوازی که بدون استفاده از ماسک و دستکش در صف دریافت سیم کارت ایستاده بود افزود: توانایی خرید دستکش و ماسک را ندارم هر چند به نظرم استفاده از این وسایل مهم نیست.
یاوری ادامه داد: اگر بدون خرید سیم کارت به نام سرپرست این وام به حساب یارانه ها واریز میشد مردم در دفاتر پیشخوان در این شرایط تجمع نمیکردند.
زهره مطوری شهروند دیگری است که بدون رعایت نکات بهداشتی در صف دریافت سیم کارت بود.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: به چند داروحانه برای دریافت ماسک و دستکش مراجعه کردم اما متاسفانه هیچ کدام این کالاها را نداشتند.
مطوری افزود: همه دفاتر پیشخوان شلوغ هستند و باید ساعتها در صف برای دریافت سیم کارت منتظر باشیم.
سینا صالحی شهروند دیگری است که اصول بهداشتی را تا حدودی رعایت کرده و از شهرستان کارون به یکی از دفاتر پیشخوان اهواز برای دریافت سیم کارت مراجعه کرده است.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی از دفاتر شهرستان کارون خدمات رسانی نمیکنند و به ناچار برای دریافت سیم کارت به دفاتر اهواز مراجعه کردهام.
این شهروند شهرستان کارون ادامه داد: در این شرایط خطرناک شیوع ویروس کرونا تمامی دفاتر پیشخوان شاهد جمعیتی از مردم است که بدون رعایت اصول بهداشتی، برای دریافت سیم کارت مراجعه کردهاند.
وی گفت: از دفاتر پیشخوان خواستاریم که در این شرایط همکاری لازم را با مردم برای تحویل سیم کارت داشته باشند تا از تجمع مردم جلوگیری شود.
مدیر یکی از دفاتر پیشخوان در اهواز که تمامی نکات بهداشتی را در فضای این مرکز رعایت کرده بود و خواست نامش در خبر اعلام نشود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: از مردم تقاضا داریم که فاصله گذاری اجتماعی و مراقبت بهداشتی را رعایت کنند تا از شیوع این ویروس در سطح شهر جلوگیری شود.
وی افزود: متاسفانه زمان محدودی برای دریافت سیم کارت اعلام شده و همین موضوع باعث شده تا مردم برای دریافت سیم کارت به دفاتر پیشخوان هجوم آورند.
این مدیر دفتر پیشخوان ادامه داد: فشار کاری زیادی نیز به دفاتر پیشخوان در این زمان محدود برای تحویل سیم کارت با توجه به مراجعه بالای مردم وارد شده و امکان انجام سایر خدمات به مردم را نداریم.
وی بیان کرد: اگر تمامی نکات بهداشتی در داخل دفتر رعایت شود اما تجمع مردم بدون رعایت فاصله و نکات بهداشتی باز هم باعث انتشار این ویروس میشود.
حضور مردم در تجمعها از دغدغههای مسوولان بهداشت است
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: یکی از دغدغههای مسوولان بهداشت در بحث شیوع هر چه بیشتر کرونا حضور مردم در مراکز شلوغ و تجمعها است.
مهرداد شریفی ادامه داد: تمامی مراکز خدماتی در سطح شهر اهواز بسیار شلوغ است و بسیاری از مردم فاصله گذاری اجتماعی را با وجود تاکید زیاد مسوولان رعایت نمیکنند.
وی افزود: زمانی امکان مقابله با شیوع ویروس کرونا وجود دارد که مردم همکاری لازم را در رعایت مراقبت بهداشتی داشته باشند.
شریفی بیان کرد: متاسفانه برخی مردم برای مقابله با شیوع این ویروس همکاری نمیکنند و این موضوع تمامی زحمات کادر درمان را بیاثر خواهد کرد.
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز بیان کرد: در خوزستان همچنان آیینهای عزاداری و عروسی با وجود تاکید فراوان مسوولان توسط مردم در حال برگزاری است.
وی با ابراز گلهمندی از رعایت نکردن بهداشت از سوی برخی اصناف ادامه داد: متاسفانه بسیاری از اصناف پروتکل بهداشتی را رعایت نمیکنند و این بیتعهدی از سوی برخی از اصناف و مدیران تبعات سنگینی را در این شرایط برای خوزستان خواهد داشت.
برخورد با اصنافی که پروتکل بهداشتی را رعایت نمیکنند
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: با اصناف و مراکزی که پروتکل وزارت بهداشت را رعایت نکنند برخورد میشود.
وی گفت: تمامی اصناف باید در سایت وزارت بهداشت ثبت نام و از دستورالعمل بهداشت تبعیت کنند در غیر اینصورت گشتهای بازرسی بهداشت با این افراد برخورد خواهد کرد.
بحران کرونا تمام نشده است
شریفی افزود: با برداشته شدن برخی محدویتها، مردم تصور میکنند که بحران کرونا و شیوع این بیماری در جامعه به پایان رسیده و بدون رعایت مراقبتهای بهداشتی در اماکن مختلف حضور مییابند؛ این موضوع باعث بالا رفتن آمار ابتلا به کرونا در خوزستان شده است.
وی افزود: متاسفانه مردم هنوز بحران کرونا را باور نکردهاند و با رعایت نکردن اصول بهداشتی باعث شیوع هر چه بیشتر این ویروس در جامعه میشوند.
توانمندسازی مردم بهترین راه مقابله با کرونا
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز بیان کرد: بهترین راه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا توانمندسازی مردم با ترویج فرهنگ رعایت اصول بهداشتی و خود مراقبتی است.
وی گفت: بهداشت و درمان به تنهایی امکان مقابله و مبارزه با این بیماری را ندارد و برای مبارزه با این ویروس مردم باید همکاری داشته باشند.
توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از کرونا ویروس در دفاتر پیشخوان دولت
رییس مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به توصیههای بهداشتی در خصوص پیشگیری از بیماری کرونا در دفاترپیشخوان دولت بیان کرد: این روزها مردم برای دریافت سیم کارت و ثبت نام برای دریافت وام ۱۰ میلیون ریالی به دفاتر پیشخوان هجوم آوردهاند که با توجه به قدرت بالای انتشار ویروس کرونا حفظ رعایت فاصله اجتماعی برای جلوگیری از زیاد شدن موارد انتشار این بیماری امری ضروری است.
وی گفت: مردم باید در کنار خود قرنطینگی و در خانه ماندن به منظور قطع زنجیره انتقال کرونا، توجه ویژهای به رعایت این اصل مهم در مواردی که به ناچار باید از خانه بیرون بروند به ویژه در محیط های اداری داشته باشند.
شریفی افزود: یکی از محیط هایی که این روزها ازدحام جمعیتی در آن اتفاق میافتد دفاتر پیشخوان دولت است که با توجه به بازگشایی مجدد آنها پس از یک دوره تعطیلی موقت رعایت برخی نکات بهداشتی در پیشگیری از بیماری کرونا در این محیط ها ضروری است.
وی گفت: بر اساس پروتکل بهداشتی در این مراکز رعایت فاصله گذاری اجتماعی حداقل یک تا دو متر افراد، تهویه مناسب در محل دفتر پیشخوان، جمعآوری استامپ از دسترس مردم، ضدعفونی دستگاههای اسکنر اثر انگشت و تهیه محلول برای ضدعفونی کردن دست ها برای ارباب رجوع و کارکنان ضروری است.
شریفی ادامه داد:ضد عفونی مرتب و روزانه دفاتر پیشخوان، تهیه دستکش یکبار مصرف پلاستیکی در محل برای مراجعان و دریافت نکردن وجه نقد از مراجعان، استفاده از دستگاه کارتخوان، وجود لیوان یکبار مصرف و رعایت اصول بهداشتی برای آبسردکن و تعویض به موقع سطل زباله از دیگر موارد بهداشتی است که باید رعایت شود.
هشدار هلال احمر به رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی توسط مردم
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: با توجه به رعایت نکردن برخی از مردم در رعایت نکات بهداشتی و حضور آنها در اماکن شلوغ به زودی شاهد تبعات منفی آن و افزایش شمار مبتلایان در استان به ویژه در بین افراد بیگناه سالمند و دارای بیماریهای زمینهای خواهیم بود.
علی خدادادی بیان کرد: اگر میزان مبتلایان به ویروس کرونا در خوزستان همچنان روند افزایشی داشته باشد، بیمارستانهای استان جوابگوی نیاز برای پذیرش بیماران نیستند.
وی ادامه داد: با افزایش آمار مبتلایان به این ویروس ، تجهیزات حفاظت فردی بیش از پیش نیاز است به همین دلیل توسعه کارگاههای تولید ماسک و دستکش توسط داوطلبان خانههای هلال و مرکز هدایت حرکتهای جهادی با کمک خیران در دستور کار این جمعیت است.
نقش مردم در شکست کرونا
از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور وزارت بهداشت با روشهای مختلف به صورت پیامکی و یا از طریق صدا و سیما و رسانهها تلاش دارد تا فرهنگ رعایت اصول و مراقبتهای بهداشتی را به مردم آموزش دهد.
به گفته کارشناسان بهداشت شیوع و انتقال این ویروس بسیار بالا است به همین منظور مردم در شکست این زنجیره انتقال با رعایت فاصله گذاری در اماکن شلوغ و رعایت مراقبتهای بهداشتی نقش بسزایی دارند.
برچسبها: