مشکلات جدی فاضلاب خوزستان مربوط به اهواز است
غلامرضا شریعتی در پنجاه و سومین جلسه شورای حفاظت کیفی کارون که یکشنبه شب (۱۸ خردادماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: تا جایی که امکان دارد باید تلاش شود ورود زهابهای صنعتی، کشاورزی و فاضلاب شهری و خانگی به رودخانه کارون به حداقل برسد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تاکنون در این مسیر گام برداشتهایم و در برخی پروژهها با ورود جدی، کار به پایان رسیده است. در خصوص پساب صنعتی یا زهاب صنعتی نسبتا پیشرفت کار خوب بوده است و تقریبا اکثر صنایع را کنترل کردهایم و زهاب و فاضلابشان وارد رودخانه نمیشود.
استاندار خوزستان گفت: در رابطه با زهاب کشت و صنعت نیشکر هم خوب کار شده بود اما در پی آسیب وارده از سیل، شرکت دهخدا دچار مشکل شد و درآمد این شرکت به حد صفر رسید. از این بابت روند کار برای کنترل زهاب این شرکت کند بوده است که باید کار جدیتر انجام شود و وضعیت زهاب این شرکت به شرایط قبل بازگردد.
وی بیان کرد: نقص و ایراد کار ما بیشتر در زمینه فاضلاب خانگی و شهری است یعنی کاری که در دست دولت افتاده است. در این خصوص هر کاری که در دست بخش خصوصی بوده، به نحوی مدیریت شده است.
شریعتی عنوان کرد: کارهای زیادی در خصوص اصلاح شبکه فاضلاب و بحث فاضلاب انجام شده است اما اقدامات باید به نحوی انجام شوند که زود منتج به نتیجه شوند و اثربخشیشان بالا باشد.
وی افزود: مشکلات جدی خوزستان در بحث فاضلاب، در اهواز است و در شهرستانها مشکلات فاضلاب کمتر است. اگر مدیریت بهینه و برنامهریزی درستی در اهواز داشته باشیم، میتوانیم کارهای جدی و ماندگاری برای حل مشکلات فاضلاب انجام دهیم.
استاندار خوزستان گفت: در حال حاضر ۵۰ میلیون یورو برای فاضلاب اهواز و ۴۰ میلیون یورو برای تصفیهخانه فاضلاب غرب اهواز اختصاص یافته است. ۵۰ میلیون یورو نیز برای سال آینده اختصاص مییابد؛ یعنی فاضلاب اهواز قابلیت اصلاح و جمع شدن را دارد.
وی عنوان کرد: سال گذشته قرار بود در مدت دو تا سه ماه حجم فاضلاب ورودی به تصفیهخانه شرق اهواز کاهش یابد اما پس از یک سال هنوز این کار انجام نشده است در حالی که باید حداکثر در پنج تا شش ماه انجام میشد.
شریعتی افزود: وضعیت تصفیهخانههای فاضلاب دزفول و شوشتر نیز باید سریعتر مدیریت شود زیرا از نقاط حاد هستند.
وی در خصوص استفاده مجدد از آب برگشتی گفت: در رابطه با استفاده مجدد از آب برگشتی باید سازمان آب و برق خوزستان در جلسه آینده، گزارش کاملی ارائه کند.
استاندار خوزستان افزود: اگر پرورش ماهی با روش متراکم و با رعایت ضوابط زیست محیطی انجام شود، کار خوب و ارزشمندی است. در سال جهش تولید هستیم و اقداماتی مانند استفاده مجدد از آب برگشتی در این زمینه بسیار موثر است و منجر به کاهش مصرف آب میشود و پساب نیز ندارد. این روش الگویی برای دیگر پرورشدهندگان نیز هست تا از روش سنتی پرورش ماهی به این سمت و سوی بیایند.
وی بیان کرد: کسانی که میخواهند در این زمینه فعالیت کنند، میتوانند از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست نیز استفاده کنند.
شریعتی با تبریک هفته محیط زیست گفت: اخیرا با قطع عضو یکی از محیطبانان گتوند مواجه شدیم، فردی که در راه حفظ محیط زیست کشور عمل کرده و جهت بهتر کردن شرایط زندگی مردم اقدام کرده است و جان خود را به خطر انداخته است. وی جانباز خدمت در راه حفظ محیط زیست است و امیدواریم خداوند اجرش را بدهد.
وی افزود: امیدواریم همه ما اینگونه در زمینه حفظ محیط زیست تلاش کنیم. حمله به این محیطبان رذیلت بوده است.
انتهای پیام
برچسبها: