خوزستان؛ تنها استان قرمز که محدودیتها را برداشته است
دکتر شکرالله سلمانزاده با اشاره به وضعیت شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: در حال حاضر در یکی از بحرانیترین پاندمیهای تاریخ بشریت قرار داریم؛ حداقل در یکی دو قرن گذشته پاندمی به این وسعت نداشتهایم و بنابراین به همین میزان باید اقدامات بزرگی انجام دهیم.
وی افزود: راه انتقال این ویروس مشخص است؛ از فردی به فرد دیگر منتقل میشود و سرایتپذیری آن از بسیاری از عوامل بیماریزایی که تاکنون میشناختیم، بیشتر است و بر اساس این اطلاعات باید اقداماتی انجام دهیم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه حضور مردم در جامعه و تجمعات میتواند به گسترش بیماری کمک کند، گفت: کرونا قدرت سرایتپذیری بالایی دارد. در شرایطی که بسیاری از استانها در پیک بیماری بودند، روند بیماری در خوزستان سیر آهستهای داشت اما اکنون پیک بیماری به خوزستان رسیده است و باید اقدامات مهمی در این شرایط انجام دهیم و مردم و مسئولین دست به دست هم دهند.
وی بیان کرد: در برههای، محدودیتهای خوبی اعمال شد و مردم رعایت میکردند و موارد بیماری کاهش یافت اما با رفع محدودیتها، شاهد افزایش موارد بیماری بودهایم.
سلمانزاده با بیان اینکه رفع محدودیتها لازمههایی دارد، گفت: توصیه سازمان جهانی بهداشت این بود که کشورها برای رفع محدودیتها زیاد عجله نکنند. قرار نبود محدودیتها به این شکل رفع شود و مقرر شده بود که رفع محدودیتها به صورت هوشمند باشد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده بود زمانی که تعداد موارد بیماری به حداقل ممکن برسد و بتوانیم همه موارد بیماری و همه موارد تماس بیمار را تشخیص دهیم و رصد کنیم، گام به گام محدودیتها برطرف شود. این در حالی است که اکنون خوزستان، تنها استانی است که شرایط قرمز دارد روز به روز رفع محدودیتها در آن افزایش مییابد.
وی بیان کرد: اینکه به ما میگویند باشگاهها باید باز شوند و دانشآموزان در مدارس حضور پیدا کنند، صحیح نیست. نباید نسخه واحدی برای کل کشور پیچیده شود. وضعیت خوزستان قرمز است و باید بیشترین محدودیتها را اعمال کنیم.
سلمانزاده گفت: رفع محدودیتها در این شرایط معنی ندارد. امیدواریم با همت استاندار خوزستان و فرمانداران، محدودیتها جدیدی اعمال شود نه اینکه محدودیتها را برداریم.
وی بیان کرد: اکنون مقداری هم بیتفاوتی ایجاد شده است. قبلا هواپیمایی سقوط میکرد و چند نفر کشته میشدند و عزای عمومی اعلام میشد اما اکنون روزانه ۵۰ تا ۷۰ نفر کشته میشوند اما انگار بیتفاوتی در مردم و برخی مسئولین ایجاد شده است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: مردم بیماری را جدی نمیگیرند و از طرفی نسخهای که از مرکز پیچیده میشود در خوزستان نیز اجرا میشود و این مساله، در حال بحرانی کردن شرایط است.
سلمانزاده گفت: مردم باید بدانند از نظر اپیدمی بیماری، در بدترین شرایط ممکن قرار گرفتهایم. امکانات درمانی و بهداشتی نیز از نظر تعداد بیمار و محدودیتهایی که وجود دارد در بدترین شرایط قرار گرفتهاند.
وی تصریح کرد: باید بیمارستانهای سفید و سبز داشته باشیم تا در شرایط شیوع کرونا، به سایر بیماران خدمات ارائه دهند اما اکنون به دلیل اینکه تعداد تخت در بیمارستان ریفرال کم است، شاهد این هستیم که مردم به همه بیمارستانها مراجعه میکنند. ما نیز مجبور میشویم در بیمارستانهای دیگر، بیمار مبتلا به کرونا را بستری کنیم و این مساله باعث میشود که همه بیمارستانها آلوده شوند و باعث انتقال بیماری به سایر افراد میشود.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان در خصوص وضعیت مرگ و میر در افراد بالای ۶۰ سال و افراد دارای بیماری زمینهای، بیان کرد: بسیاری از افراد مسن و دارای بیماری زمینهای به کرونا مبتلا شدهاند و بهبود یافتهاند، هر کسی که جزو گروه پرخطر است جان خود را از دست نمیدهد. ترس و استرس زیاد، سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و شاید فرد را تسلیم بیماری کند. بنابراین گروه پرخطر نباید بترسند و تنها باید از خودشان و اطرافیانشان مراقبت کنند.
وی گفت: حالا حالاها باید با این بیماری زندگی کنیم و مشخص نیست چند ماه دیگر درگیر این بیماری هستیم. تا زمانی که واکسن این بیماری ساخته نشود، همه باید با این بیماری زندگی کنیم و مراقبت کنیم و تعداد مبتلایان و مرگ و میر را کاهش دهیم. چند سال آینده دیگران ما را قضاوت خواهند کرد و تنها چیزی که به آن اشاره خواهند کرد میزان مرگ خواهد بود، نه تعداد تست و بیمار؛ بنابراین باید میزان مرگ و میر را کاهش دهیم و تنها راه این است که همه مراقبت کنند و سهم خود را در کنترل بیماری انجام دهند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی یکی از راهبردهای مهم است که برای قطع زنجیره انتقال توصیه شده است و باید این کار، توسط مردم رعایت شود. باید از مردم بخواهیم این کار را اجباری انجام دهند یعنی از فردا بدون ماسک از منزل خارج نشوند.
به گزارش ایسنا، وی که شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، بیان کرد: آنچه در حوزه کاری ما است این است که از مردم بخواهیم رعایت کنند؛ برخی میگویند ماسک نیست یا گران است در حالی که مردم میتوانند با دو تا سه لایه پارچه در منزل، ماسک درست کنند و دهان و بینی خود را بپوشانند و با محافظ از منزل خارج شوند.
سلمانزاده افزود: استفاده از ماسک در معابر به ویژه در شرایطی که شیوع بیماری بالا است بسیار اهمیت دارد. اگر همه مردم این نکته را رعایت کنند زنجیره انتقال قطع میشود. استفاده از ماسک شاید مهمترین کاری است که مردم در این شرایط سخت، میتوانند انجام دهند.
وی در خصوص ایجاد پلیس کرونا ویژه افرادی که قرنطینه خانگی را رعایت نمیکنند، گفت: فرماندار آبادان این طرح را به خوبی پیشبینی کرده است. تا این بازه زمانی از مردم خواستهایم که اگر علامتدار یا مبتلا به کرونا هستند در منزل بمانند، اما بعضا مشاهده میکنیم فردی بیمار است اما از منزل خارج میشود و این مساله تهدیدی علیه سلامت عمومی است و نشان میدهد این فرد برای سلامت خود و دیگران اهمیتی قائل نیست بنابراین باید با چنین فردی برخورد شود. ممکن است برخی به توصیهها عمل نکنند و از منزل خارج شوند که برخورد با این افراد لازم است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: تصمیمات استانی بر اساس نظر دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و در ستاد کرونا، اتخاذ میشد؛ در صورتی که اگر نظر بنده را بخواهند حتما مانند اعلام نظر در مورد لغو امتحانات پایه نهم، نظر خود را ارائه خواهم داد.
سلمانزاده تصریح کرد: هر گونه رفع محدودیت باید بر اساس برنامه باشد و زمانی این کار باید انجام شود که در شرایط قرمز نباشیم. رفع محدودیتها باید مرحله به مرحله انجام شود یعنی یک رفع محدویت انجام شود و به اندازه دوره کمون بیماری، یعنی ۱۴ روز صبر کنیم و اگر افزایش موارد بیماری نداشتیم سپس مرحله بعد رفع محدودیت انجام شود.
وی افزود: اما مشاهده میکنیم در تهران عنوان میشود باشگاههای ورزشی باز شود و ما نیز در خوزستان این کار را میکنیم؛ این موضوع نباید این گونه در خوزستان اجرا شود. در شرایطی که در وضعیت قرمز هستیم باید در برخی موارد به محدودیتهای قبلی برگردیم تا بیماری کنترل شود و به وضعیت سفید برگردیم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان تصریح کرد: در شرایط فعلی مردم نقش تعیینکنندهای دارند و باید اهمیت موضوع را درک کنند و بدانند روزانه تعداد زیادی بیمار در بیمارستانها بستری میشوند و کار تعدادی نیز به بخش مراقبتهای ویژه میرسد و ممکن است منجر به فوت برخی شود. تک تک افراد جامعه برای کنترل بیماری مسئول هستند و حداقل نقش آنها این است که از خود و افراد خانواده محافظت کنند و تنها برای ضرورت و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی از منزل خارج شوند.
وی تصریح کرد: اکنون ماهها است که کادر درمان درگیر هستند و حتی صورتشان زخم شده است. استفاده از این لباسهای آزاردهنده در شرایط گرم سخت است. خستگی کادر درمان بسیار خطرناک است بنابراین باید همه موارد، رعایت شود تا قسمتی از فشار روی کادر درمان را برداریم.
سلمانزاده با بیان اینکه شاید کلید حل این مشکل خودمراقبتی باشد، گفت: مردم میتوانند عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و تهدید علیه سلامت را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند. وضعیت سلامتی خود را نیز میتوانند به سامانه ۴۰۳۰ اطلاع دهند.
انتهای پیام
برچسبها: