چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳

Wednesday, 27 November , 2024

با این وضعیت، خوزستان تا چند ماه درگیر کرونا است

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به ادامه برگزاری مراسمات عزاداری و شرکت مردم در این مراسمات، گفت: اگر با این روند پیش برویم، استان خوزستان تا چند ماه آینده نیز درگیر بیماری خواهد بود.

دکتر محمداسماعیل مطلق  با اشاره به برگزاری جلسه ستاد هدایت عملیات بحران کووید – ١٩ در اهواز اظهار کرد: اقدامات مقابله با بلایا که کرونا نیز یکی از آنها است باید به صورت فرماندهی EOC و متمرکز در بهداشت انجام شود؛ این برنامه در زاهدان انجام شده و تجربه موفقی بوده است.

وی با اشاره به یکی از اقدامات انجام شده در زمینه اقدامات مقابله با بلایا، افزود: با برنامه‌ریزی و محوریت مدیریت بلایا، در یک مجتمع آپارتمانی که بیش از ۳۰۰ خانوار داشت، به منظور توانمندسازی خانواده‌ها در امر مقابله با بلایا و مشکلات بهداشتی اقدام شد و سواد سلامت این خانواده‌ها افزایش داده شد. این کار، الگوی مناسبی برای آموزش خانوارها است.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در ایران در یک شبانه‌روز به جز تصادفات جاده‌ای، بیش از ۴۵ مورد اتفاق یا بلایا حادث می‌شود. خوزستان هم جزو استان‌های حادثه‌خیز است. بسیاری از این حوادث با آموزش قابل پیشگیری هستند؛ برای مثال غرق شدن در رودخانه و سواحل، برق‌گرفتگی، گازگرفتگی، سقوط، کرونا و مشکلات حوزه سلامت روان، قابل پیشگیری هستند.

مطلق بیان کرد: اقوام ایرانی بر اساس آموزه‌های دینی و آداب و سنن محلی در مراسمات و تجمعات مانند عزاداری‌ها و مراسمات عروسی شرکت می‌کنند و این فرهنگ از نظر دینی و مذهبی بسیار پسندیده است اما متاسفانه در حال حاضر این مراسمات قابل اجرا نیست بنابراین ما باید به خانواده‌ها آموزش دهیم که در صورت بروز حادثه چه اقداماتی باید انجام بدهند تا کمترین آسیب به آنها برسد.

وی افزود: در آموزش‌ها باید در خصوص مسائل کوچک ضروری و ملموس کار شود. با آموزش باید سواد سلامت مردم در خوزستان بالا برود؛ در خوزستان سواد سلامت مردم پایین است که باید در این زمینه بیشتر کار شود و همه دستگاه‌ها علاوه بر بهداشت، در این امر شریک هستند.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: در حال حاضر همه کسانی که با من تماس می‌گیرند می‌گویند ما در منزل مانده‌ایم ولی نمی‌دانند برای حضور در اجتماع چه نکاتی را باید رعایت کنند. مردم فعلاً تنها می‌دانند که باید در منزل بمانند اما نمی‌دانند که می‌توانند با استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، شستشوی دست‌ها و رعایت بهداشت فردی از منزل خارج شوند و از فضاهایی مثل پارک استفاده و زندگی عادی خود را دنبال کنند.

مطلق تصریح کرد: یک بیماری ویروسی بروز پیدا کرده و هنوز ابعاد این ویروس در بدن به طور کامل شناخته نشده است اما عوارض اقتصادی، اجتماعی و مشکلات عدیده‌ای ایجاد کرده که روز به روز بیشتر خودش را نشان می‌دهد. از طرفی نیز کسانی که احتمال مبتلا شدن به بیماری را دارند، دستورالعمل‌های بهداشتی را خوب رعایت نمی‌کنند.

وی با اشاره به نقش بهداشت محیط در شرایط شیوع کرونا و عدم رعایت دستورالعمل‌ها توسط برخی افراد، گفت: در این شرایط، بهداشت محیط دو نقش حساس دارد؛ نخست با همکاری مدیریت بلایا، آموزش سلامت، امور اجتماعی و روابط عمومی باید سطح سواد سلامت مردم را بالا ببریم یعنی تمام تلاش ما این باید باشد که سطح سواد سلامت در مقابل کرونا و بیماری‌های دیگر بالا برود. استراتژی‌ ما باید این باشد که اکنون که این بلا پیش آمده است، علاوه بر مقابله با آن باید سایر وظایف بهداشتی مانند واکسیناسیون کودکان، مراقبت مادران و سالمندان و سایر وظایف ذاتی بهداشت را نیز انجام بدهیم.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: در یک روز بیش از ۱۰ نفر با من تماس گرفتند و عنوان کردند که به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، واکسیناسیون فرزندان‌شان را  انجام نداده‌اند؛ این مسائل برای سلامت جامعه مشکل ایجاد می‌کند.

مطلق گفت: آموزش جامعه، وظیفه حوزه بهداشت است و صدا و سیما، بسیج، مساجد و روحانیون نیز باید برای کمک به آموزش وارد عمل شوند در غیر این صورت این مساله از توان بخش بهداشت به تنهایی خارج است. اکنون دو ماه است که خوزستان به شدت درگیر بیماری است و نیاز به یاری دارد.

وی افزود: دومین وظیفه بهداشت محیط، اجرای قانون است آن هم به شدت و بدون چشم‌پوشی؛ هر شخص و ارگانی که از پروتکل‌های بهداشتی تخطی کند باید اعمال قانون شود و دادستانی وارد عمل شود.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به حضور مردم در مراسم عزاداری، ادامه داد: از کنار آرامستان بهشت‌آباد اهواز عبور کردیم و متاسفانه عده زیادی برای تشییع جنازه حضور داشتند و مثل یک روز عادی بود. اگر مردم بخواهند به این صورت پیش بروند کار ما فایده‌ای ندارد. مگر نظام بهداشت و درمان تا چقدر می‌تواند با این وضعیت جلو برود؟ بنابراین باید دادستانی در این خصوص وارد عمل شود.

وی ادامه داد: فرمانداران نیز باید وارد عمل شوند و به وظایف‌شان عمل کنند؛ با شعار دادن کاری درست نمی‌شود.

مطلق تصریح کرد: باید اقدام شود و هر کسی که به وظایفش عمل نمی‌کند، محاکمه شود. باید به دادستانی شکایت شود زیرا اگر با این روند پیش برویم استان خوزستان تا چند ماه آینده نیز درگیر بیماری خواهد بود.

وی گفت: استفاده از ماسک در استان خوزستان باید اجباری شود و به صورت رایگان در اختیار اقشار متوسط و پایین جامعه قرار گیرد. روحانیون، دولت و خیرین باید کمک کنند تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم. اگر می‌خواهیم بیماری را کنترل کنیم باید در ستاد و قرارگاه استانی مبارزه با کرونا تصویب شود که به خوزستان ماسک رایگان داده شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

شعار سال 1401

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار