خوزستان صدرنشین تولید گندم / خرید بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم
امید جهاننژادیان اظهار کرد: در آستانه پایان خرید تضمینی محصولات کشاورزی در خوزستان هستیم و میزان خرید گندم امسال، یک میلیون و ۲۰۶ هزار و ۱۰ تن بوده است.
وی با اشاره به ظرفیت بالای کشاورزی در استان خوزستان افزود: امسال توانستیم در خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم و کلزا، با مجموع وزنی یک میلیون و ۲۷۳ هزار و ۳۲۵ تن، برگ زرین دیگری به افتخارات همیشگی خوزستان اضافه کنیم.
سرپرست ادارهکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان تصریح کرد: آغاز فصل برداشت و خرید تضمینی محصولات کشاورزی در خوزستان با شیوع گسترده ویروس کرونا و واردات عمده کالا در بندر امام خمینی(ره) تلاقی پیدا کرد و این مساله موجب شد در این بازه زمانی به دلیل آسیبهای وارد شده به کارکنان، دچار مشکلاتی شویم.
جهاننژادیان گفت: امنیت غذایی هموطنان، موضوع مهمی است و هیچکدام از نیروهای ادارهکل غله در طول این مدت و با وجود اینکه نزدیک به نیمی از کارکنان مجموعه دچار بیماری کرونا شدند، اجازه ندادند خللی در کار ایجاد شود و بدون اتلاف وقت و با کار شبانهروزی نسبت به آنچه وظیفه خود میدانستند، اقدام کردند.
وی افزود: اکنون که به انتهای خرید تضمینی گندم و کلزا در استان خوزستان رسیدهایم بسیار خوشحالیم که توانستیم در خرید، حمل و انتقال کلزا و گندم و همچنین کالاهای وارداتی به رکوردهای بسیار باارزشی دست یابیم.
سرپرست ادارهکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با تاکید بر پرداخت سریع وجه کشاورزان در سال جاری گفت: به صورت میانگین، وضعیت پرداخت در استان خوزستان نسبت به سال گذشته بهتر بوده و تلاش شد با پرداخت سریع وجه کشاورزان، سهمی در تکریم آنان داشته باشیم.
وی ادامه داد: اوایل برداشت، سهم عمده مطالبات کشاورزان به صورت روازانه به حساب آنان واریز شد اما در ادامه به دلیل آغاز برداشت و خرید گندم وکلزا در سایر استانها پرداخت وجه برخی از کشاورزان با تاخیر روبهرو شد ولی خوشبختانه در حال حاضر بیش از ۹۹ درصد از مطالبات کشاورزان خوزستانی پرداخت شده و با تامین اعتبار جدید، وجه اندک باقیمانده نیز به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.
جهاننژادیان در خصوص حمل و جابهجایی کلزا و گندم خریداریشده در مراکز تعیینشده گفت: کلزای خریداریشده به دلیل فسادپذیری بالا با توجه به شرایط خاص آب و هوایی استان در طول جریان خرید با سرعت به شرکتهای روغنکشی منتقل شد.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته سازمان تعاون روستایی علاوه بر کارخانجات آردسازی و سیلوهای بخش خصوصی، با شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران در عملیات بزرگ خرید تضمینی همراه بوده و به دلیل تعداد بالای مراکز و همچنین جانمایی آنها، سهم بسیار خوبی در خرید محصولات کشاورزی نصیب خود کرده است.
سرپرست ادارهکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان ادامه داد: در این زمینه با توجه به اینکه بیشتر مراکز خرید روباز هستند، انتظار میرود سازمان تعاون روستایی نسبت به آمادهسازی فضای استاندارد جهت ذخیرهسازی طولانی مدت گندم خریداری شده از کشاورزان، اقدامات لازم را به عمل آورد.
جهاننژادیان در خصوص انتقال گندم خریداریشده در مراکز خرید خوزستان نیز گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته، امسال حمل و انتقال این کالای استراتژیک نسبت به سالهای گذشته متفاوت بود و تمام گندمهای دپوشده در مراکز تعاون روستایی تا پایان خردادماه به سیلوهای استاندارد دولتی و خصوصی حمل و ذخیرهسازی شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۳۴۹ هزار تن از گندم تولیدشده استان خوزستان از طریق خطوط ریلی و جادهای به سایر استانها منتقل شده است، گفت: میزان مصرف گندم استان خوزستان ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تن در سال است و بقیه گندم تولیدشده در یک بازه زمانی معین و با هدایت همکاران در شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران برای اختلاط و مصرف سایر استانها منتقل خواهد شد.
سرپرست ادارهکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با اشاره به اینکه سرعت انتقال و جابهجایی گندمهای دپو شده در مراکز خرید روباز سازمان تعاون روستایی به سیلوهای استاندارد، برای دومین سال پیاپی رکورد زده است، بیان کرد: در دو سال گذشته توانستیم تمام محمولههای مراکز خرید روباز تعاون روستایی را در مدت زمان بسیار کوتاهی به سیلوهای مکانیزه و استاندارد منتقل کنیم که این مهم در سال جاری با سرعت و دقت بیشتری نسبت به سال گذشته صورت گرفته و نشان از اهمیت موضوع و به کار بستن تجارب به دست آمده دارد.
انتهای پیام
برچسبها: